Απογαλακτισμένο γατάκι: πώς να το ταΐσετε;

Ο απογαλακτισμός ορίζεται πάνω από όλα από τη μεταβατική περίοδο της τροφής που θα επιτρέψει στο γατάκι να αποκολληθεί από τη μητέρα του και να γίνει ανεξάρτητο για να επιβιώσει. Αφού τραφεί με το γάλα της μητέρας του, το γατάκι θα προχωρήσει στη στερεά τροφή. Επιπλέον, είναι ίσως αυτή ακριβώς τη στιγμή που θα καλωσορίσετε το γατάκι στο σπίτι σας. Για να γίνει η μετάβαση ομαλά και ομαλά, να είστε καλά ενημερωμένοι για το πώς να ταΐσετε ένα νεοαπογαλακτισμένο γατάκι. Ποιες τροφές όμως να επιλέξετε και πόσο πρέπει να ταΐζετε τη γάτα σας; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ταΐσετε σωστά το απογαλακτισμένο γατάκι σας.

Ορίστε ένα χώρο για να το τροφοδοτήσετε

Η γάτα είναι ένα ιδιαίτερα καθαρό ζώο. Η θέση του μπολ του είναι επομένως ένας σημαντικός παράγοντας. Για παράδειγμα, μην τοποθετείτε το φαγητό του κοντά στο κουτί απορριμμάτων του. Μπορεί να χρειαστεί να ανακουφιστεί αλλού στο σπίτι σας ή να σταματήσει να τρώει.

Αποφύγετε επίσης σημεία διέλευσης, γιατί το γατάκι χρειάζεται α ησυχο ΜΕΡΟΣ. Επειδή το γατάκι είναι πολύ ευαίσθητο στις οσμές, μην τοποθετείτε το μπολ του κοντά σε κάδους απορριμμάτων της κουζίνας και πλύνε το τακτικά.

Πώς και πόσο συχνά να ταΐζω το γατάκι μου;

Το πώς θα ταΐσετε το γατάκι σας εξαρτάται κυρίως από τη συμπεριφορά του. Μπορείτε είτε να επιλέξετε το libre-υπηρεσία με κροκέτες, ή χωριστά γεύματα σε πολύ μικρές ποσότητες.

Εάν το γατάκι σας είναι λαίμαργο τότε η αυτοεξυπηρέτηση δεν είναι για αυτόν. Το στομάχι της γατούλας είναι πολύ μικρό, οπότε αν δεν ξέρει πώς να συγκρατηθεί, δώστε του μικρές μερίδες όλη την ημέρα και σε καθορισμένες ώρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν αυτόματο διανομέα κροκέτας.

Όσον αφορά την ποσότητα που πρέπει να παρέχετε, εξαρτάται επίσης από διάφορους παράγοντες που αφορούν τη γάτα σας. Ανάλογα με το μέγεθος, την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Ενα γατάκι κινηθείτε πολύ και απαιτεί πολλή ενέργεια. Εν τω μεταξύ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το βάρος του.

Είναι ιδιαίτερα περίπου στην ηλικία των 6 ή 7 μηνών, γενικά κατά τη διάρκεια της αποστείρωσης, ότι η ποσότητα της τροφής θα πρέπει να μειωθεί με τον κίνδυνο να δείτε τη γάτα σας να γίνεται παχύσαρκη. Γενικά, στη συσκευασία αναγράφονται οι ποσότητες που πρέπει να διανείμετε ανάλογα με την ηλικία και το βάρος, αλλά αν θέλετε να είστε σίγουροι, απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας.

απογαλακτισμένο γατάκι
Πιστώσεις: CatBee/iStock

Τι να ταΐσω το απογαλακτισμένο γατάκι μου;

Τέλος, θα θέλαμε να μάθουμε τι μπορεί ή πρέπει να φάει το γατάκι κατά την ανάπτυξή του. Ήδη μικρή, η γάτα είναι απαιτητική για την ποιότητα του φαγητού του. Το πουρέ θα παραμείνει το αγαπημένο του πιάτο. Προτιμά τον πουρέ σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε αν τον φυλάξετε στο ψυγείο, βγάλτε τον λίγα λεπτά πριν. Αν δεν του αρέσει η γεύση, θα σας ενημερώσει. Σε αυτή την περίπτωση αλλάξτε το αμέσως για να μην σαπίσει.

Όσον αφορά τις κροκέτες, προτιμήστε αυτές προορίζεται για γατάκια, γιατί τρώγονται πιο εύκολα. Λιγότερο σκληρό, το γατάκι έχει λιγότερες πιθανότητες να βλάψει τον εαυτό του. Επιπλέον, ένα μπολ με γλυκό νερό πρέπει πάντα να υπάρχει κοντά στο φαγητό.

Όσο για τις λιχουδιές, δεν είναι απαραίτητες για το γατάκι. Πράγματι, θα αύξανε μόνο τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Θα σας αρέσει επίσης:

Τροφή για γατάκια: 5 συμβουλές για να το επιλέξετε σωστά

Σε ποια ηλικία ένα γατάκι σταματά να μεγαλώνει και ενηλικιώνεται;

Ταΐζετε το γατάκι σας: 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε!

10 λόγοι για να έχεις γάτα στο σπίτι

17 φωτογραφίες από γάτες σε ασυνήθιστα μέρη!