αυτές οι γάτες παραμένουν γατάκια σε όλη τους τη ζωή!

Κανείς δεν είναι αναίσθητος σε ένα μικρό πρόσωπο όπως αυτό των γατών. Είναι μερικά από τα πιο χαριτωμένα και πιο αγαπημένα μωρά ζώα στον κόσμο. Όμως, όπως τα παιδιά, καταλήγουν πάντα να μεγαλώνουν… Ποιος δεν έχει ονειρευτεί το μικρό του μαλλί να παραμείνει γατάκι για μια ζωή; Αυτό είναι πλέον δυνατό με τη ράτσα γάτας Munchkin που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1980. Προσέξτε, διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο από χαριτωμένες.

Μια ράτσα μικροσκοπικών γατών

Αυτή η σχετικά νέα φυλή μικροσκοπικών γατών προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω α γενετική μετάλλαξη δεν προκαλείται από τον άνθρωπο. Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί δεν έχουν δεν βρέθηκε κίνδυνος συνδέεται με αυτή τη μετάλλαξη σε αυτές τις μικρές γάτες. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι το ίδιο με άλλες φυλές και δεν έχουν εντοπιστεί ιδιαίτερες ανησυχίες για την υγεία.

Η κύρια ιδιαιτερότητα των Munchkins είναι ότι έχουν κοντά πόδια, με αποτέλεσμα να παραμένουν σχετικά μικρά σε όλη την ύπαρξή τους. Σε αντίθεση, δεν μπορούν να πηδήξουν πολύ ψηλά. Εκτός από αυτό, όλα τα παλτά μπορούν να αντιπροσωπευτούν: μακριά μαλλιά, κοντά μαλλιά, μαύρο, γκρι, λευκό…

Δικα τους στρογγυλό κεφάλι και τα μεγάλα μάτια τους είναι χαρακτηριστικά της φυλής και τους δίνουν μια πραγματική εμφάνιση μικρού γατάκι. Προσέξτε να μην τα μπερδέψετε με λούτρινα ζωάκια, παραμένουν ζωντανά όντα και πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον πιο γλυκό και με σεβασμό δυνατό τρόπο.

chat munchkin
Συντελεστές : Tasy Hong/Wikipedia

Χαρακτήρας γατούλας

Το πιο απίστευτο με αυτή τη ράτσα είναι ότι οι γάτες Munchkin όχι μόνο μοιάζουν με γατάκια σε όλη τους τη ζωή, αλλά έχουν και τον χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ Παίκτες και πάντα ζητώντας αγκαλιές, χάδια και φιλιά. Είναι επίσης πολύ κοινωνικόςείτε με γάτες είτε με σκύλους, κάτι που τους επιτρέπει να προσαρμοστούν σε κάθε τύπο περιβάλλοντος.

Το μικρό τους μέγεθος δεν τους εμποδίζει να είναι πολύ ζωηρός. Είναι πράγματι πολύ γρήγοροι και ευκίνητοι και τους αρέσει να τρέχουν και να εξερευνούν την περιοχή τους. Αυτό το απαλό, περίεργο και χαρούμενο ταμπεραμέντο τα κάνει ιδιαίτερα ευχάριστα κατοικίδια. Έτσι, πεπεισμένος; 🙂

chat munchkin
Συντελεστές: Satoshi TAKEU/Flickr

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς να επιλέξετε το σωστό γατάκι: 5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

Οι 5 μικρότερες ράτσες γατών στον κόσμο

Οι 5 μεγαλύτερες ράτσες γατών στον κόσμο

Τα οφέλη της γάτας στο σπίτι!

Ποιες είναι οι ράτσες μακρυμάλλης γάτας;