Γιατί είμαι αλλεργικός σε κάποιες γάτες και σε άλλες όχι;

Παρατήρησες ότι μπροστά σε ορισμένες γάτες ήθελες να φτερνιστείς, είχες καταρροή, φαγούρα στα μάτια, δυσκολία στην αναπνοή… Αλλά ότι οι άλλοι σε άφησαν ασυγκίνητο; Είναι πολύ πιθανό και εξηγούμε γιατί!

Καλό να ξέρω : Το 25% των Γάλλων είναι αλλεργικοί στις γάτες!

Είστε αλλεργικοί στο δέρμα των γατών, όχι στα μαλλιά τους!

Πρώτο απαραίτητο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε: δεν είναι οι τρίχες της γάτας που προκαλούν αλλεργίες στον άνθρωπο, αλλά οι πρωτεΐνες που παράγονται από τους αδένες στο δέρμα τους! Και ιδιαιτερα μια ειδική πρωτεΐνη που υπάρχουν στα νεκρά τους κύτταρα, Fel d1.

Αυτά λοιπόν είναι όταν αυτά τα κύτταρα πέφτουν φυσικάκαι συγκεκριμένα στα μαλλιά, ότι βρίσκονται στον αέρα και δημιουργούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρωτεΐνες στην προέλευση των αλλεργιών στις γάτες είναι περιέχεται επίσης στο σάλιο των αιλουροειδών. Έτσι, όταν οι γάτες περιποιούνται τον εαυτό τους, εμποτίζουν τα μαλλιά τους με αυτές τις πρωτεΐνες. Δεδομένου ότι οι τρίχες είναι πτητικές, στη συνέχεια διασκορπίζονται στον αέρα και δημιουργούν αλλεργικές αντιδράσεις.

συνομιλία για αλλεργίες
Πίστωση: abadonian/iStock

Όπως θα έχετε καταλάβει, αυτό εξηγεί τη σύγχυση γύρω από την «αλλεργία στα μαλλιά της γάτας»!

Ποιες είναι οι πιο αλλεργιογόνες γάτες;

Στην πραγματικότητα, εάν είστε αλλεργικοί στις γάτες, είσαι για όλες τις γάτες. Μόνο, Μερικές γάτες ρίχνουν λιγότερο τρίχωμα από άλλες. Για να είναι 100% υποαλλεργική, μια γάτα δεν πρέπει να βγάζει τρίχωμα. Αλλά, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι εντελώς αδύνατο. Όλες οι γάτες παράγουν τρίχωμα, σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες. Επομένως, δεν υπάρχει πραγματικά υποαλλεργική ράτσα γάτας.

Παρ ‘όλα αυτά, όσο περισσότερο έχει μια γάτα τόσο μεγαλύτερη είναι, τόσο περισσότερη πικρία βγάζει. Και επομένως τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Εάν σκοπεύετε να μοιραστείτε τη ζωή σας με ένα αιλουροειδές, προτιμήστε το μια μικρή κοντότριχη γάτα όπως το Devon Rex, το Bengal ή το Siamese Επιπλέον, προτιμήστε ένα θηλυκό, γιατί φαίνεται ότι οι αρσενικές γάτες είναι 5 φορές πιο αλλεργιογόνες από τις θηλυκές. Και πάνω από όλα, θυμηθείτε να αερίζετε το εσωτερικό σας καθημερινά και να καθαρίζετε τακτικά την ηλεκτρική σκούπα.

Από την άλλη, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, το χρώμα της γούνας μιας γάτας δεν έχει καμία επίδραση στις αλλεργίες.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 5 κορυφαίες ράτσες γατών που δεν πέφτουν

Πώς να ηρεμήσετε μια αλλεργία στη γάτα: 10 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

Μπορούν οι γάτες να είναι αλλεργικές στα σκυλιά;

Οι 5 πιο όμορφες ράτσες μαύρων γατών

5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε για αυτή τη γάτα με λυγισμένα αυτιά