Γιατί οι γάτες έχουν τραχιά γλώσσα;

Σε αντίθεση με τους σκύλους, η γλώσσα των γατών δεν είναι λεία. Αντιθέτως, είναι ακόμη και μάλλον ρατσισμένη. Οπότε όταν μας κάνουν γλείψεις, δύσκολα το βρίσκουμε ευχάριστο. Αλλά υπάρχει ένας λόγος που οι γάτες έχουν μια τόσο τραχιά γλώσσα που μοιάζει με γυαλόχαρτο. Η απόδειξη σε 3 λόγους!

Σημειώστε ότι η γλώσσα των γατών είναι α μυς αποτελείται από τρία μέρη: την άκρη, το σώμα και τη ρίζα, η οποία βρίσκεται περισσότερο προς το λαιμό. Επιπλέον, η γλώσσα τους αποτελείται, όπως και για πολλά άλλα ζώα, από Αισθητήρες να ανιχνεύσει διαφορετικές γεύσεις. Αλλά οι γάτες έχουν τόσους πολλούς αισθητήρες που η γεύση τους είναι πιο έντονο από αυτό των σκύλων, για παράδειγμα. Έτσι, αυτό εξηγεί γιατί μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο επιλεκτικοί στο φαγητό.

1. Να πιάνει φαγητό

Το πλεονέκτημα αυτής της ρατσισμένης γλώσσας είναι ότι επιτρέπει στις γάτες να πιάνουν καλύτερα φαγητό. Μάλιστα το μικρό αυξήσεις που το συνθέτουν αποτελούν πραγματικό πλεονέκτημα για φαγητό αφού επιτρέπουν στα μαλλιά μας να κρεμούν καλά το φαγητό. Έτσι, είναι σε αυτούς πιο εύκολο να φέρετε πίσω φαγητό στο στόμα τους. Έξυπνο, σωστά;

Επιπλέον, στη φύση, οι γάτες καταφέρνουν να κρατούν τη λεία τους στο στόμα τους μόνο χάρη στη δύναμη των σιαγόνων τους αλλά και κυρίως στη γλώσσα τους και ασπερότητες. Αυτά τα τελευταία αποτελούν επίσης από κερατίνημια ουσία που βρίσκεται στα νύχια και τα μαλλιά.

2. Για να αφαιρέσετε τις νεκρές τρίχες

Εάν οι γάτες περιποιούνται τον εαυτό τους τόσο συχνά, είναι επειδή είναι πολύ ΚΑΘΑΡΗ. Αλλά αυτή η καθημερινή χειρονομία τους το επιτρέπει επίσης βουρτσίστε το παλτό τους για να αφαιρέσετε τις νεκρές τρίχες. Και χάρη στη ρατσισμένη γλώσσα τους, γίνεται παιδικό παιχνίδι.

γάτα γλείφει τουαλέτα
Πιστώσεις: iStock

Μόνο μικρό πρόβλημα: αν οι γάτες καταφέρνουν εύκολα να φροντίσουν τον εαυτό τους αφαιρώντας τις νεκρές τρίχες με τη γλώσσα τους, το πρόβλημα είναι ότι τις καταπίνουν. Στη συνέχεια σχηματίζονται τριχόμπαλες στο στομάχι τους, με αποτέλεσμα να κάνουν τακτικό εμετό.

3. Για να ρουφήξετε καλύτερα νερό

Χάρη σε αγκίστρια υπάρχουν στη γλώσσα τους, οι γάτες μπορούν όχι μόνο να τρώνε καλύτερα αλλά και να πίνουν καλύτερα. Πράγματι, τους επιτρέπει να απορροφούν περισσότερο νερό όταν γυρίζουν.

Θα σας αρέσει επίσης:

Γιατί οι γάτες κοιμούνται συνέχεια;

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε (ακόμα) για τις γάτες

Πώς γουργουρίζουν οι γάτες;

Μπορούν οι γάτες να ερωτευτούν;

οι 11 πιο συνηθισμένοι λόγοι για να σταματήσετε το κάπνισμα