Γιατί οι γάτες αγαπούν τα χαρτόκουτα;

Ίσως έχετε ήδη παρατηρήσει ότι οι φίλοι μας με γάτες είναι μεγάλοι θαυμαστές των χαρτοκιβωτίων. Τους αρέσει όχι μόνο να κουλουριάζονται για να πάρουν τον καθημερινό τους υπνάκο, αλλά και να παίζουν μαζί του σαν τρελοί. Με κάρτα το πάρτι είναι πιο τρελό! Γιατί όμως τους αγαπούν τόσο πολύ;

1. Τους καθησυχάζει

Οι γάτες πάντα αγαπούσαν τις κρυψώνες. Υψηλά μέρη ή περιορισμένους χώρους επιτρέψτε τους να αισθάνονται ασφαλείς από τα αρπακτικά και έτσι τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης. Πράγματι, οι γάτες είναι πραγματικά φρικιά ελέγχου. Εχουν πρέπει να έχεις μάτια παντού για να μπορούν να ελέγχουν τα πηγαινοερχόμενα στο περιβάλλον τους. Αν πλησιάζει ένας κίνδυνος, ξέρουν αμέσως τι στάση να υιοθετήσουν: φυγή, κρυφτό…

Έτσι, αν στη γάτα σας αρέσει να κοιμάται στα κουτιά των παπουτσιών σας, δεν είναι επειδή μυρίζει το άρωμά σας εκεί, αλλά επειδή ξέρει ότι μπορεί να κοιμάται ήσυχα εκεί, χωρίς κίνδυνο να διαταραχθεί. Ειδικά αφού οι γάτες χρειάζονται πολύ ύπνο, περίπου 16 με 18 ώρες την ημέρα. Και δεν είναι επειδή βαριούνται αλλά επειδή το έχουν ανάγκη.

2. Διατηρεί τη ζέστη

Ο ύπνος τυλιγμένος σε μπάλα σε μικρές επιφάνειες, όπως χαρτόκουτα, το επιτρέπει στη γάτα σας ρυθμίστε καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματός σας και να μην υποστούν απώλεια θερμότητας. Αυτό του επιτρέπει να παραμένει ζεστό χωρίς να χρειάζεται να κολλάει σε καλοριφέρ. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που είναι χειμώνας που τον ελκύουν περισσότερο τα κουτιά!

χαρτοκιβώτιο συνομιλίας
Πιστώσεις: iStock

3. Τους επιτρέπει να ξύνουν

Τα κουτιά είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό που οι γάτες λατρεύουν να ξύνουν. Αυτή η δραστηριότητα είναι απαραίτητη για τους φίλους της γάτας μας, καθώς τους επιτρέπειδιατηρούν και ακονίζουν τα νύχια τους. Πράγματι, τα νύχια σε κακή κατάσταση θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι θανατηφόρα για τη γάτα σας. Όχι μόνο μπορούσε δεν κυνηγάει πλέον σωστάκαι ως εκ τούτου δεν τρώει πλέον, αλλά επιπλέον δεν μπορούσε πλέον να επιδίδεται σε μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες: την αναρρίχηση στα δέντρα.

Να είστε χαρούμενοι, η όμορφη γάτα σας είναι καλύτερα να χρησιμοποιεί ένα χαρτόνι σαν griffoir παρά τον καναπέ σου! Αν όχι, να ξέρετε ότι υπάρχουν συμβουλές για να αποτρέψετε τη γάτα σας από το να χαράξει τα έπιπλά σας.

Θα σας αρέσει επίσης:

Γιατί οι γάτες τρώνε γρασίδι;

10 περίεργες συμπεριφορές γάτας που εξηγούνται επιτέλους

Γιατί οι γάτες έχουν τραχιά γλώσσα;

Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που νιαουρίζουν οι γάτες!

Η γάτα νιαουρίζει: μάθε τι σημαίνουν!