Δείτε πώς θα τα κρατήσετε ζεστά τον χειμώνα

Σε αντίθεση με τις γάτες που έχουν γούνα στο σώμα τους, οι άτριχες γάτες δεν έχουν φυσική θερμική ασπίδα. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στο κρύο όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να αποφύγετε το κρύο. Ορίστε ποιες!

Αν κρυώνεις, το ίδιο και η γάτα σου

Για να μάθετε πότε η θερμοκρασία γίνεται πολύ κρύα για τη άτριχη γάτα σας, βασιστείτε στα δικά σας συναισθήματα. Αν λοιπόν κρυώνεις, κρυώνει και η γάτα σου. Πράγματι, αυτά τα αιλουροειδή έχουν την ιδιαιτερότητα να έχουν μόνο ένα πολύ καλά κάτω τρίχας στο σώμα, που είναι κάπως αναποτελεσματική ενάντια στο κρύο.

Ωστόσο, άλλα σημάδια μπορούν να σας προειδοποιήσουν: η γάτα σας τρέμει, αναζητά ζεστασιά από λάμπες, θερμάστρες ή τον ήλιο, διπλώνει τα πόδια της κάτω από το σώμα της κ.λπ.

Για υπενθύμιση, υπάρχουν αρκετές ράτσες άτριχων γατών. Το πιο γνωστό από αυτά είναι φυσικά το Sphynx. Μπορούμε όμως να αναφέρουμε και τον Donskoy ή τον Peterbald.

Η πιο απλή λύση: ένα πουλόβερ

Για να ζεστάνετε τη γάτα σας, η πιο απλή λύση είναι να της βάλετε ένα πουλόβερ. Σίγουρα λοιπόν, αυτό μπορεί να μην αρέσει σε όλους, και ακόμη λιγότερο σε όσους δεν αντέχουν την ιδέα να ντύνουν το ζώο τους. Ωστόσο, δεν πρόκειται για μεταμφίεση των μαλλιών σας για την απλή ευχαρίστηση των ματιών σου, αλλά για να του προσφέρεις υπηρεσία.

Μάλιστα, το να βάλεις ένα πουλόβερ στην άτριχη γάτα σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα είναι μεγάλη βοήθεια για αυτόν σε καθημερινή βάση. Αυτό θα του επιτρέψει να διατηρήσει τη θερμότητα του σώματός του και επομένως να σπαταλήσει λιγότερη ενέργεια προσπαθώντας να τη συντηρήσει μόνος του.

κουβέντα σφίγγα
Πιστώσεις: iStock / sergeyskleznev

Ένα μικρό μειονέκτημα όμως. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα κολιέ, δεν πρέπει να αμελήσει κανείς ο πιθανός κίνδυνος των ρούχων για τις γάτες. Πράγματι, οι αιλουροειδείς φίλοι μας θα μπορούσαν να κολλήσουν κάπου και να κολλήσουν ή ακόμα και να στραγγαλιστούν άθελά τους. Επιλέξτε λοιπόν ρούχα ειδικά σχεδιασμένα για τις φίλες μας αιλουροειδών και που προσαρμόζονται τέλεια στο σώμα τους για να περιορίσετε τον κίνδυνο ατυχημάτων. Επιπλέον, αφήστε τη γάτα σας με ένα πουλόβερ μόνο αν είστε κι εσείς παρόντες και μπορείτε να το παρακολουθήσετε, ακόμα και από μακριά.

Καλό να ξέρω : αντίστροφα, μην διασκεδάζετε κάνοντας μια γάτα με πυκνή γούνα να φοράει πουλόβερ, καθώς αυτό θα μπορούσε να την εμποδίσει να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός της και έτσι να δημιουργήσει υπερθέρμανση.

Ζεστάνετε επίσης τον χώρο που κοιμάται

Οι γάτες χάνουν τη μεγαλύτερη θερμότητα όταν κοιμούνται. Και, δεδομένου ότι είναι ζώα που κοιμούνται πολύ, είναι απαραίτητο να τακτοποιήσετε τον χώρο ύπνου τους έτσι ώστε να είναι πάντα ζεστοί.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε τοποθετήστε κουβέρτες όλα γλυκά. Θυμηθείτε να τα πλένετε τακτικά για να αποφύγετε την εμφάνιση πιθανών ερεθισμών στο δέρμα της γάτας σας. Πράγματι, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι άτριχες γάτες έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα, και συχνά πιο λιπαρό, από άλλα αιλουροειδή.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσφέρετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης στη γάτα σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πάντα καλά προστατευμένο από το κρύο κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Προσέξτε επίσης τον ήλιο

Η έλλειψη τριχών σε αυτά τα αιλουροειδή δεν προκαλεί αναπηρία μόνο το χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι. Και για καλό λόγο, δεν επωφελούνται από ένα φυσικό φράγμα ενάντια στις ακτίνες του ήλιου. Γιατί οι τρίχες δεν προστατεύουν μόνο από το κρύο αλλά και από τις ακτίνες UV.

Στην πραγματικότητα, οι Σφίγγες και άλλες άτριχες γάτες είναι πιο πιθανό να πιάσουν ηλιακό έγκαυμαή ακόμα και να είναι θύματα θερμοπληξία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι διατηρούνται δροσερά μέσα στο σπίτι κατά τις πιο ζεστές ώρες. Ή, ελλείψει αυτού, να βάλετε ένα Ρούχα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία πριν τους αφήσει έξω.

5 καλοί λόγοι για να αποκτήσεις γάτα όταν κάνεις παιδί

6 Καταπληκτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα νύχια της γάτας σας