Δείτε πώς να κάνετε τη γάτα σας να το απολαύσει

Φοβάστε επίσης τη στιγμή που θα πρέπει να φέρετε τη γάτα σας στο κλουβί μεταφοράς της; Για να μην αναφέρουμε τον χρόνο ταξιδιού που, ξέρετε εκ των προτέρων, δεν θα είναι παρά άγχος και κραυγές. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν λύσεις για να εκτιμήσετε το τελάρο της τρίχας σας. Και, ποιος ξέρει, μπορεί να καταλήξει να σου το ζητήσει;

1. Αφήστε το ταμείο έξω

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε: βγάλτε το κλουβί από τη σοφίτα, το κελάρι ή την ντουλάπα όπου είναι αποθηκευμένο και βάλτε το στο σαλόνι. Ο στόχος? Ότι η γάτα σας συνηθίζει την παρουσία τηςπάπια !

Αλλά και πάνω από όλα ότι το τελάρο είναι εμποτισμένο με τη μυρωδιά του περιβάλλοντος της γάτας σας. Γιατί, ξέρετε, οι μυρωδιές είναι τρομερά σημαντικές για μια γάτα. Έτσι, εάν το κλουβί αναδίδει μια ανακουφιστική μυρωδιά, η γάτα σας θα έχει λιγότερο πρόβλημα να μπει και να μείνει εκεί.

Επιπλέον, αφήνοντας το φορέα σε κοινή θέα όλη την ημέρα μπορεί να έχει άλλη μια ευεργετική επίδραση στη γάτα σας. Πράγματι, ο τελευταίος τείνει να πιστεύει ότι η μόνη φορά που θα βγάλεις αυτή τη συσκευή βασανιστηρίων (ναι, μάλλον έτσι το βλέπει) είναι να τον πάρεις με το ζόρι. τρομακτικά μέρη, όπως το αυτοκίνητο, το τρένο ή ακόμα και ειδικά στον κτηνίατρο. Στην πραγματικότητα, και μόνο η θέα αυτού του αντικειμένου της ατυχίας τον βυθίζει σε μια δεύτερη κατάσταση, όπου τον καθοδηγεί ο φόβος και η απώθηση. Κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι τράπηκε σε φυγή μόλις σκεφτήκατε να βγάλετε τα μετρητά (παρεμπιπτόντως, μιλάμε για την τηλεπαθητική δύναμη των γατών;). Και τριγυρίζει σαν λυσσασμένο λιοντάρι όταν προσπαθείς να τον αναγκάσεις να μπει μέσα.

Όλα αυτά για να πούμε ότι αν το κιβώτιο μεταφοράς καταλήξει να αποτελεί μέρος του συνηθισμένου του περιβάλλοντος, δεν θα υπάρχει πια λόγος να το φοβάσαι. Οπότε ναι, στην αρχή θα την κοιτάξει από μακριά (πολύ πολύ πολύ μακριά ακόμα), αλλά σιγά σιγά δεν θα το προσέχει καν. Όπως θα έχετε καταλάβει, σκοπός του ελιγμού είναι να αποδραματοποιήσει το πράγμα.

κουτί μεταφοράς γάτας
Credits : Alina Kurianova / iStock

2. Κάντε το ταμείο ένα ευχάριστο μέρος

Εκτός από το να συνηθίσετε τη γάτα σας στη θέα του μεταφορέα της, μπορείτε επίσης να την κάνετε να της αρέσει (ναι, ναι, είναι δυνατόν). Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το μικρό σας απατεώνα από τα συναισθήματα. Που σημαίνει ? Σκεφτείτε το στομάχι του! Ναι, αν υπάρχει κάτι που οι γάτες δεν μπορούν να αρνηθούν, είναι καλό. πολύ δελεαστική απόλαυση. Τοποθετήστε ένα ή δύο κάθε μέρα μέσα στο κλουβί μεταφοράς και περιμένετε τη άπληστη νεράιδα να χρησιμοποιήσει τη μαγεία της. Τελικά, ίσως και να μπορέσετε δίνουν γεύματα της γάτας σας στο κουτί μεταφοράς της. Ιστορία που πραγματικά γίνεται το μέρος που πρέπει να είσαι για τα μαλλιά σου.

Μια άλλη συμβουλή: προσθέστε παιχνίδια και κουβέρτες όλα γλυκά. Άλλωστε, γιατί να μην το μετατρέψετε σε παιδική χαρά ή ακόμα και υπνάκο!

3. Δοκιμάστε το κλικ

Έχετε ακούσει ποτέ για εκπαίδευση με κλικ (ή εκπαίδευση με κλικ); Αυτή είναι μια πολύ απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος που σας επιτρέπει να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας (ναι, καλά διαβάσατε). Οι πιο δύσπιστοι θα πουν ότι μια γάτα δεν μπορεί να εκπαιδευτεί, ότι είναι ένα ελεύθερο ζώο από τη φύση του κ.λπ. και τα λοιπά Ναι, καλά, τείνουμε να συμφωνούμε με αυτό. Αλλά παραδεχτείτε ότι θα ήταν μάλλον ευχάριστο να καταφέρετε να κάνετε τη γάτα σας να κάνει μερικά πράγματα, όπως να μπει στο κουτί μεταφοράς της. Λοιπόν είναι δυνατόν!

Πρώτο βήμα: αγοράστε ένα κλικ (κοιτάξτε σε μεταχειρισμένους ιστότοπους, ποτέ δεν ξέρετε). Μόλις το αντικείμενο είναι στο χέρι, επιλέξτε ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι σας και μια στιγμή που η γάτα σας είναι προσεκτική. Στη συνέχεια πλησιάστε τον και πατήστε το κλικ. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα από τον ήχο του κλικ, προσφέρει ανταμοιβή στη γάτα σας (κέρασμα, παιχνίδι, χάδι). Επαναλάβετε τη λειτουργία για αρκετές ημέρες στη σειρά. Ο στόχος είναι το ζώο να συνδέσει αυτόν τον ήχο με κάτι θετικό. Μόνο όταν ολοκληρωθεί αυτό το πρώτο βήμα, μπορείτε στη συνέχεια να συνδέσετε το γεγονός της εισόδου στο κλουβί μεταφοράς με μια ανταμοιβή. Για να μάθετε περισσότερα, μη διστάσετε να διαβάσετε το άρθρο μας για το θέμα!

Οι 10 πιο ακριβές ράτσες γατών στον κόσμο

Πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει μια γάτα χωρίς να φάει ή να πιει;