Είναι δυνατόν να κάνετε σπορ με τη γάτα σας;

Είναι εύκολο να το βρεις αθλήματα για να εξασκηθείτε με τον σκύλο σας, αλλά όταν έχεις γάτα, είναι λίγο πιο περίπλοκο! Πράγματι, είναι πολύ ευκίνητοι και μερικές φορές αρκετά ανεξάρτητοι. Δεν μπορούμε απαραίτητα να κρατήσουμε την προσοχή τους όσο άλλα ζώα. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατη αποστολή. Πράγματι, αν θέλετε να αθληθείτε με τη γάτα σας, δεν χρειάζεται να κάνει ακριβώς όπως εσείς. Το κυριότερο είναι ότι είναι παρών. Εδώ είναι μερικές ιδέες αθλημάτων που μπορείτε να εξασκηθείτε με το γατάκι σας.

Το ποδήλατο

Το ποδήλατο με τη γάτα σας είναι εφικτό! Φυσικά, πρέπει να σας εμπιστευτεί και να απολαύσει τις υπαίθριες βόλτες. Αν ναι, μπορείς να το βάλεις στο καλάθι σου μπροστά και να πας μια βόλτα όσο θέλεις. Μερικά αιλουροειδή, πιο ήρεμα από άλλα, θα αισθάνονται άνετα και θα χαρούν να δουν όλα όσα συμβαίνουν έξω. Ωστόσο, φροντίστε να δέστε τη γάτα σας με λουρί και λουρί για να μην υπάρχει πρόβλημα αν αποφασίσει να κόψει απότομα την έξοδο.

το περπάτημα

Αν σας αρέσουν οι τακτικές πεζοπορίες ή οι βόλτες, το αιλουροειδές σας μπορεί εύκολα να σας ακολουθήσει παντού! Μερικές γάτες που έχουν συνηθίσει να ταξιδεύουν με βαν μπορεί επίσης να απολαμβάνουν εξαιρετικές περιπέτειες στην άγρια ​​φύση. Εγκατεστημένα σε ένα συγκεκριμένο σακίδιο, μπορούν θαυμάστε τη θέα χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Ταυτόχρονα, όταν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε τη γάτα σας να πατήσει το έδαφος και να την αφήσετε να το ανακαλύψει διαφορετικές μυρωδιές βλάστησης.

τσάντα για περπάτημα γάτας
Credits: Daria Kulkova/iStock

Κουπί/κανό-καγιάκ

Τα θαλάσσια σπορ μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα για να ασκείστε με το κατοικίδιό σας και να μοιραστείτε μαζί σας μια βόλτα στο νερό. Ωστόσο, η θάλασσα ή η λίμνη δεν πρέπει να είναι ταραγμένη αυτή τη στιγμή. Επίσης, μερικά αιλουροειδών αγαπούν ιδιαίτερα το κολύμπι, αλλά και πάλι αυτό είναι θέμα προσωπικότητας. Εάν η γάτα σας είναι περιπετειώδης, με αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα ήρεμη, μπορείτε να της μυήσετε σε αυτά τα αθλήματα! Φυσικά, πρέπει να το εξοπλίσεις ένα σωσίβιο για να μη ρισκάρει τίποτα. Ωστόσο, εάν είναι πολύ φοβισμένο ή φοβισμένο, μην τον φέρετε σε μια άβολη κατάσταση.

γάτα γιόγκα

Αυτή η πειθαρχία που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Κυκλοφορεί σε διάφορους τύπους, μεταξύ των οποίων συναντάμε τη cat yoga. Ε ναι! όντως υπάρχει. Μαθήματα δίνονται επίσης στη Γαλλία, ιδιαίτερα στην Αλσατία. Αν είστε λάτρης της γιόγκα, αυτό η δραστηριότητα είναι φτιαγμένη για εσάς. Ωστόσο, μην περιμένετε από τη γάτα να μιμηθεί τις κινήσεις σας. Με το να είναι παρών μαζί σας, μπορεί ωστόσο να σας στείλει vibes, αλλά και να σας παρακινήσει και ακόμη και να σας παρηγορήσει μετά από μια προσπάθεια. Μπορεί επίσης να σας ωθήσει στα όριά σας εγκαθιστώντας κάτω από την κοιλιά σας κατά τη διάρκεια μιας σανίδας. Αρκετά για να σας κάνει να κρατήσετε πολύ περισσότερο!

Και εσείς, τι δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε με τη γάτα σας; Μη διστάσετε να μας απαντήσετε στα σχόλια!

Το πλεονέκτημα των κροκέτες χωρίς κόκκους

Καλή ή κακή ιδέα;