είναι επικίνδυνο για τις γάτες;

Παρόλο που είναι πιο συχνά τα σκυλιά που έλκονται από την τροφή για γάτες, μερικές φορές οι αιλουροειδείς φίλοι μας δελεάζονται επίσης από αυτό που υπάρχει στο μπολ του σκύλου. Είναι όμως επικίνδυνη για αυτούς η τροφή για σκύλους; Κι αν το φάνε μια στο τόσο; Τακτικά; Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Απαντήσεις!

Η γάτα μου έφαγε το γεύμα του σκύλου: πρέπει να ανησυχώ;

Εάν η γάτα σας μόλις τελείωσε το γεύμα του σκύλου σας, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Σε ισχύεκτός από περίπτωση τροφικής αλλεργίαςυπάρχει μικρός κίνδυνος να τον αρρωστήσει.

Σε αντίθεση, πρέπει να είναι εξαιρετικό. Και για καλό λόγο, εάν η γάτα σας έτρωγε τακτικά τροφή για σκύλους, θα μπορούσε, μακροπρόθεσμα, βλάψει την υγεία του.

Ο λόγος ? σκυλοτροφή δεν μπορεί να του δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά αυτό που χρειάζεται για να ζήσει. Πράγματι, οι σκύλοι και οι γάτες έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.

Όσο για τα σκυλιάαν ταΐζονταν με γατοτροφή, θα μπορούσαν γρήγορα γίνει παχύσαρκος ή υπόκεινται σε πεπτικές διαταραχές. Πράγματι, η τροφή για γάτες είναι καλή πολύ λιπαρό για αυτούς !

Διαφορετικές διατροφικές ανάγκες

Οι γάτες είναι καθαρά σαρκοφάγααυτοί πρωτεΐνη πρέπει επομένως να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Ωστόσο, στις τροφές για σκύλους, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος είναι συχνά λιγότερο από αυτό που χρειάζονται οι γάτες.

Επιπλέον, η τροφή για σκύλους δεν περιέχει βιταμίνη Αφωλιά’αραχιδονικό οξύni de ταυρίνη. Ωστόσο, η ταυρίνη είναι α απαραίτητο αμινοξύ για γάτες. Δεδομένου ότι το σώμα τους δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνο του, σε αντίθεση με τα σκυλιά, πρέπει να το βρουν στη διατροφή τους. Και πιο συγκεκριμένα στο ζωική πρωτεΐνη.

η γάτα τρώει
Πιστώσεις: iStock

Έτσι, θα καταλάβετε, αν η γάτα σας τρώει, από καιρό σε καιρό, λίγη κροκέτα ή σκυλοτροφή, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στην πραγματικότητα, η τροφή για σκύλους δεν είναι τοξική για τις γάτες.

Από την άλλη, δεν θα πρέπει να γίνει συνήθεια, διαφορετικά το μαλλί σας θα μπορούσε να καταλήξει να έχει διατροφικές ελλείψεις. Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας (καρδιακά προβλήματα, τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική νόσο, θάνατος…).

Πώς μπορώ να σταματήσω τη γάτα μου να τρώει τροφή για σκύλους;

Υπάρχουν πολλές συμβουλές για να αποτρέψετε τη γάτα σας από το να φάει το φαγητό του σκύλου σας και το αντίστροφο:

  • Ταΐστε τη γάτα και τον σκύλο σας σε διαφορετικούς χρόνους.
  • Ταΐστε τους χωριστά δωμάτια ή χώρους (η γάτα ψηλά στην επιφάνεια εργασίας και ο σκύλος στο έδαφος, για παράδειγμα).
  • επιβραβεύστε τους όταν τρώνε τα δικά τους γεύματα.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ταυρίνη είναι τόσο σημαντική στη διατροφή της γάτας σας

Ταΐζετε τη γάτα σας: 9 προκατασκευασμένες ιδέες που πρέπει να ξεχάσετε εντελώς!

Τι τρώνε οι γάτες στην άγρια ​​φύση;

Ξέρουν οι γάτες να κολυμπούν;

Η υιοθεσία ενός γατάκι θα μπορούσε να κάνει τη σχέση σας να διαρκέσει περισσότερο