ζουμ σε αυτό το αιλουροειδές τόσο όμορφο όσο και μοναδικό

Εμφανίζεται σε αυτό το άρθρο: το αιγυπτιακό Mau. Η επιτυχία του δεν χρονολογείται από χθες από τότε που ξεκίνησε η αναπαραγωγή του πριν από περισσότερα από 3000 χρόνια Αρχαία Αίγυπτος. Στη Γαλλία, αυτή η γάτα είναι σπάνια και η τιμή της είναι υψηλή. Υπολογίστε τουλάχιστον 1.500 € για την αγορά αυτής της γατούλας… Είτε θέλετε να υιοθετήσετε ένα είτε όχι, σας προτείνουμε να συγκεντρώσετε κάποιες βασικές γνώσεις σχετικά με αυτό!

Απαράμιλλη εμφάνιση

Το αιγυπτιακό Mau οφείλει την επιτυχία του σε αυτό μοναδική εμφάνιση. Τα μεγάλα στρογγυλά μάτια και το τριγωνικό κεφάλι του το δίνουν δείχνει ανήσυχος ή προσεκτικός. Επιπλέον, το χρώμα του φορέματός της έρχεται μόνο σε τρία χρώματα: μαύρος καπνός, χάλκινος ή ασήμι. Συχνά είναι διάστικτο με πολύ μικρές σκούρες κηλίδες! Αν και τα μαλλιά του είναι μάλλον κοντά, χρειάζεται βούρτσισμα και περιποίηση.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα είναι ότι, ακόμα κι αν έχει κανονικό βάρος, το αιγυπτιακό Μάου έχει πάντα α μερικά κοιλιακά ελαφρώς πεσμένος που του επιτρέπει να κερδίσει σε ευκινησία.

αιγυπτιακός μαου
Συντελεστές: Thomas Leirikh/iStock

Μερικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα

Το ανήσυχο βλέμμα του δεν είναι στην πραγματικότητα απλώς ένα βλέμμα. Αυτή η γάτα είναι πολύ περίεργος et πολύ προσεκτικός στο περιβάλλον περιβάλλον. Και είναι πάνω απ’ όλα πολύ πιστός και πιστός στον αφέντη του! Σπάνια παίρνει τα μάτια του από πάνω του και προσέχει τις χειρονομίες του, αλλά και στη διάθεσή του . Αυτός είναι ο λόγος που είναι το αιγυπτιακό Mau πολύ φιλικά με τους ιδιοκτήτες του,και απόμακρος ή και μη κοινωνικός με αγνώστους που τον πλησιάζουν. Επιφυλάσσει την αγάπη του μόνο για εσάς! Είναι επίσης πολύ έξυπνος και παρατηρητικός που του επιτρέπει να μαθαίνει γρήγορα.

Μια παιχνιδιάρικη γάτα

Αυτή η γάτα – όπως πολλές – λατρεύουν να παίζουν! Δεν είναι σπιτικός και θα είναι πάντα εκεί για να παίξεις μαζί του. Γι’ αυτό επίσης τα πάει πολύ καλά με άλλες γάτες και θα τα πάει καλά μαζί τους. Μην πανικοβάλλεστε, ακόμα κι αν ο Αιγύπτιος Μάου λατρεύει να παίζει, ξέρει επίσης πώς να είναι ήρεμος όταν δεν τον διασκεδάζετε.

αιγυπτιακός μαου
Συντελεστές: naturepicture/iStock

Απίστευτη ταχύτητα

Ο Αιγύπτιος Μάου θεωρείται η γάτα ταχύτερο στον κόσμο! Με ταχύτητα έως και 50 km/h, είναι ένα αιλουροειδές που πρέπει να βγει και περιπλανώμαι σε εξωτερικούς χώρους . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σκόπιμο να του παρέχετε έναν εξωτερικό χώρο στο σπίτι σας… Θα μπορούσε πράγματι να απογοητευτεί που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικό του ευκινησίαόπως θέλει.

Μια φυλή που σχεδόν εξαφανίστηκε

Αυτή η γάτα εξαφανίστηκε σχεδόν εντελώς μετά το Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος. Ο πληθυσμός της είχε μειωθεί δραστικά τα προηγούμενα χρόνια. Οφείλει την επιβίωσή του σε μια Ρωσίδα πριγκίπισσα που, τη δεκαετία του 1960, διέταξε την ανανέωση της φυλής στην Ιταλία. Έτσι το 1977, θεωρούμε ότι υπήρχε α αναγέννησητης φυλής.

100 πρωτότυπες ιδέες για το κατοικίδιό σας

Όλα για την τουρκική γάτα Angora: Εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή