Η γάτα μου κοιμάται πάνω μου, είναι καλό αυτό;

Το αιλουροειδές σας έρχεται τακτικά για να σας κολλήσει, ακόμα και να σας αποκοιμηθεί; Αυτό το σημάδι μεγάλης στοργής μπορεί να σας αγγίξει, αλλά μερικές φορές να σας ενοχλεί επίσης. Όταν η γάτα κοιμάται βαθιά, είναι πράγματι δύσκολο να την ξυπνήσει χωρίς ενοχές. Ωστόσο, είναι καλή ή κακή συνήθεια να το αφήνουμε;

Γιατί η γάτα μου κοιμάται πάνω μου;

Πολλές εξηγήσεις είναι δυνατές. Εάν η γάτα σας κοιμάται μαζί σας ή μαζί σας, είναι ήδη σε εμπιστεύεται και σε εκτιμά. Επιπλέον, είναι επίσης απόδειξη ότι είναι απτική. Όλα τα αιλουροειδή δεν είναι πράγματι τόσο επιδεικτικά όσο αυτό. Εάν η γάτα σας κοιμάται πάνω σας, τότε δεν θα μπορέσετε ποτέ αμφιβολία αγάπης έχει για σένα!

κουβεντιάστε εκεί
Credits: taniche/iStock

Για λόγους ασφαλείας

Αυτό είναι απόδειξη ασφάλειας, αλλά και επιθυμία να είσαι ψηλά, γιατί οι γάτες είναι πραγματικοί ορειβάτες. Έτσι, με το να είναι πάνω σας, μπορούν να δουν τι συμβαίνει, αλλά και να προστατεύονται χάρη σε εσάς.

Να είναι ζεστό

Αυτή η πράξη μπορεί επίσης να εξηγηθεί με την αναζήτηση προσοχής. Εξάλλου, ξέρουμε ότι οι γάτες είναι καλές βρείτε τα πιο άνετα μέρη, γιατί αυτό το μέρος να μην είστε εσείς; Επιπλέον, το χειμώνα η ζέστη προέρχεται κυρίως από τα καλοριφέρ ή από εσάς! Έτσι, αν έρθει να κοιμηθεί μαζί σας, είναι επίσης να είναι πιο ζεστό.

Από αγάπη

Όπως είπαμε πριν, μια γάτα αγκαλιά αποδεικνύει τακτικά την αγάπη του με το να είναι επιδεικτικό. Έτσι, αυτή η ανάγκη να είναι κοντά σας μπορεί να εξηγηθεί από την προσκόλλησή του, αλλά και από την επιθυμία του για άνεση.

η γάτα κοιμάται στην αγκαλιά
Πιστώσεις: Chepko/iStock

Μια μορφή κυριαρχίας

Η γάτα έχει διαφορετικούς τρόπους σήμανσης της επικράτειάς της. Όταν έρχεται να ξαπλώσει πάνω σας, είναι πιθανό να εναποθέτει φερομόνες που εκκρίνονται από τους σμηγματογόνους αδένες (στο ύψος του πηγουνιού). Ως εκ τούτου, συμβιβάζομαι με εσάς, δείχνει ότι του ανήκεις.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Η παρουσία ενός αιλουροειδούς φέρνει πολλή άνεση και ήδη γνωρίζουμε τα πολλά πλεονεκτήματα της γάτας στο σπίτι. Εκτός από το ότι μειώνει το πιθανό άγχος μας, μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να απελευθερώσουμε τις εντάσεις μας. Έτσι, αν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά, ο δεσμός που δημιουργείται με το ζώο σας μπορεί να σας παρηγορήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν πρόκειται να κολλήσετε πάνω σας.

κουβέντα
Πιστώσεις: cyano66/iStock

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Αν κοιμάσαι ταυτόχρονα με αυτόν, Προειδοποίηση! Πράγματι, οι γάτες είναι πραγματικοί ακροβάτες και οι δικές σας μπορούν να αποφασίσουν ξαφνικά να ξυπνήσουν για πάρτυόταν δεν ήταν καθόλου στα σχέδιά σου… Μπορεί επίσης να αλλάξει θέση για να κοιμηθεί καλύτερα, βάζοντας έτσι θέσει σε κίνδυνο τον ύπνο σας !

Επιπλέον, είναι επίσης πιθανό να εναποθέτει τα μαλλιά του ή μερικά κομμάτια απορριμμάτων στο κρεβάτι σου και πάνω σου αν δεν έχει κουνήσει τα μπροστινά του πόδια.

Τέλος, σκεφτείτε προστατέψτε το κατοικίδιό σαςενάντια στα διάφορα παράσιτα (εσωτερικά, εξωτερικά) για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις! Πράγματι, οι ψύλλοι μπορούν εύκολα να διασκορπιστούν και να προσγειωθούν πάνω σας όταν η γάτα σας αποφασίσει να κοιμηθεί μαζί σας.

κουβεντιάστε εκεί
Συντελεστές: Denis Valakhanovich/iStock

Έτσι, εάν η γάτα σας κοιμάται πάνω σας, εκμεταλλευτείτε το αυτή την ήσυχη στιγμή μαζί του! Επιπλέον, αν είναι πολύ προσκολλημένος, μη διστάσετε να του υποδείξετε την μπασκέτα του ή κάποιο άλλο μέρος για να πάνε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα μεταξύ σας, χωρίς να εκνευρίζεστε.

Και εσύ, η γάτα σας κοιμάται συχνά πάνω σας;? Μη διστάσετε να μας απαντήσετε στα σχόλια!

Καλή ή κακή ιδέα;

100 πρωτότυπες ιδέες για το κατοικίδιό σας