Η γάτα νιαουρίζει: μάθε τι σημαίνουν!

Πάντα ονειρευόσασταν να κατανοήσετε τα νιαουρίσματα της γάτας σας, να έχετε έναν μεταφραστή που θα σας επέτρεπε να επικοινωνήσετε μαζί της; Λοιπόν, να ξέρετε ότι είναι πολύ πιθανό! Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεται απλώς να έχετε καλή αίσθηση παρατήρησης καθώς και τέλεια ακοή.

1. Το απαλό, κοντό, ψηλό νιαούρισμα

Η γάτα σας προσπαθεί να σας κάνει να καταλάβετε ότι νιώθει καλά, ότι είναι ικανοποιημένος, ακόμα και αυτόαυτός είναι ευτυχισμένος. Οι γάτες συχνά υιοθετούν αυτό το νιαούρισμα όταν ο άνθρωπος τους επιστρέφει από τη δουλειά: είναι ο τρόπος τους να λένε γεια.

2. Το νιαούρισμα που «μαγειρεύει»

η γάτα σου είναι σε απαίτηση στοργής. Θέλει να τον χαϊδέψετε, να τον βουρτσίσετε, να παίξετε μαζί του ή να τον αγκαλιάσετε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θέλει να έχει σωματική επαφή μαζί σας και να τραβήξει την προσοχή σας.

3. Το γουργουρητό νιαούρισμα

Αν η γάτα σας νιαουρίζει και γουργουρίζει ταυτόχρονα, είναι ο τρόπος της να σας το πει αυτόθέλει πραγματικά μια συνεδρία αγκαλιάς. Μπορεί επίσης να αντανακλά ένα σημάδι ενθουσιασμού, για παράδειγμα μπροστά σε ένα θήραμα.

4. Το πολύωρο και επίμονο νιαούρισμα

Η γάτα σου θέλει να σε ρωτήσω κάτι : φάτε, βγείτε έξω, αποκτήστε πρόσβαση στο κουτί απορριμμάτων…

5. Το σπασμωδικό νιαούρισμα

η γάτα σου είναι στρες, αναστατωμένος, ακόμη και απογοητευμένος (δεν μπορούσε να φτάσει το θήραμά του για παράδειγμα). Έτσι, αυτό το μαγικό είναι ο τρόπος τουεκφράζουν δυσαρέσκεια.

Η γάτα Maine Coon νιαουρίζει
Πιστώσεις: iStock

6. Το χαμηλό και δυνατό νιαούρισμα

η γάτα σου είναι πολύ θυμωμένος ή εντελώς τρομοκρατημένος. Είναι συχνά αυτό το νιαούρισμα που χρησιμοποιείται από τις γάτες κατά τη διάρκεια των καβγάδων.

7. Νιαούρισμα στη ζέστη

Όλοι όσοι έχουν μια μη αποστειρωμένη γάτα έχουν σίγουρα ακούσει το τόσο αναγνωρίσιμο νιαούρισμα των γατών στη ζέστη. Αυτός είναι μακρύ, έντονο, ιδιαίτερα σύρσιμο και επαναλαμβανόμενο. Αυτό του αρσενικού είναι μάλλον βραχνό, χαμηλό, παρόμοιο με βουητό.

8. Το νιαούρισμα που σκάει

Αντιμέτωπη με το θήραμα (το οποίο βλέπει από το παράθυρο, για παράδειγμα), η γάτα σας μπορεί να αρχίσει να γκρινιάζει, σαν κότα. Είναι ένα signe fort d’ excitation.

9. Kitten Meow

Όταν ένα γατάκι φτάνει στη νέα του οικογένεια, είναι εντελώς αποπροσανατολισμένος. Μπορεί τότε να αρχίσει να νιαουρίζει υπερβολικά. Στην πραγματικότητα είναι ένα κάλεσμα προς τη μητέρα του και τα αδέρφια και τις αδερφές του.

Θα σας αρέσει επίσης:

4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να αποκρυπτογραφήσετε τη γλώσσα της γάτας σας

Κινήσεις της ουράς της γάτας: ανακαλύψτε το νόημά τους!

15 σημάδια που αποδεικνύουν ότι η γάτα σας είναι ευτυχισμένη

Γιατί οι γάτες αγαπούν τα χαρτόκουτα;

5 κίνδυνοι πτώσης που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης γάτας