Η προσωπικότητα των γατών θα ήταν παρόμοια με αυτή των λιονταριών!

Τείνει η γάτα σας να είναι παρορμητική, ακόμα και θυμωμένη; Ξέρει όμως και να είναι παιχνιδιάρης και τρυφερός; Σύμφωνα με μια μελέτη, αυτά τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που πιστεύεται ότι είναι εγγενή στις οικόσιτες γάτες είναι στην πραγματικότητα αυτά των περισσότερων αιλουροειδών και πιο συγκεκριμένα των αφρικανικών λιονταριών. Εξηγήσεις!

Μια πολύ σοβαρή σύγκριση προσωπικότητας

Αφού διαβάσατε τον τίτλο αυτού του άρθρου, ίσως σκεφτήκατε ότι ήταν ένα ακόμη από αυτά τα περίεργα άρθρα με έναν πιασάρικο τίτλο που είχε σκοπό να δελεάσει τον αναγνώστη. Μάλλον! Είναι πράγματι α μελέτη δεν θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρό!

Διεξήχθη από τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, η μελέτη συνέκρινε την προσωπικότητα του οικόσιτη γάτα (Πατάς) με αυτό του σκωτσέζικη αγριόγατα (Χόρτο άγριας γάτας), από συννεφιασμένη λεοπάρδαλη (Νεφέλωμα Νεοφέλης), από λεοπάρδαλη του χιονιού (Panthera uncia) ένα εσύ αφρικανικό λιοντάρι (Panthera leo).

Αποτέλεσμα των αγώνων: από άποψη προσωπικότητας, οι οικόσιτες γάτες είναι στην πραγματικότητα… λιοντάρια!

Αν η γάτα σου ήταν λιοντάρι, θα μπορούσε να σε σκοτώσει

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες αναλύει την προσωπικότητα των αιλουροειδών σε πέντε κατηγορίες : άνοιγμα (ικανότητα για νέες πληροφορίες και εμπειρίες), συνείδηση (προσωπική πειθαρχία), Η εξωστρέφεια (έκταση εμπειρίας), καλοσύνη (ανησυχία για κοινωνική αρμονία) και νευρωτισμός (τάση για άγχος και αρνητικά συναισθήματα). Σε αυτούς τους πέντε παράγοντες προστέθηκαν επίσης επικράτηση.

chat λιοντάρι
Συντελεστές: David Roberts/iStock

Στη συνέχεια οι ερευνητές παρατήρησαν το επιλεγμένο είδος σε αιχμαλωσία. Και κατάφεραν να δουν ότι τα αιλουροειδή γενικά είχαν πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Αυτό υποδηλώνει ότι η εξημέρωση των γατών δεν έχει αλλάξει πραγματικά τη στάση τους με τον καιρό.

Αλλά εξακολουθεί να φαίνεται ότι οι οικόσιτες γάτες έχουν περισσότερα κοινά με τα αφρικανικά λιοντάρια. Πράγματι, όπως αυτά, είναι κυρίαρχοι, παρορμητικοί, θυμωμένοι και ανήσυχοι. Το χειρότερο, σύμφωνα με τη μελέτη, ο νευρωτισμός στις οικόσιτες γάτες είχε ” υψηλότερα επίπεδα φόβου, ανησυχίας και έντασης, δυσπιστίας και φόβου για τους ανθρώπους«.

Αν λοιπόν είχε σωματική διάπλαση λιονταριού και τον είχες θυμώσει, η γάτα σου δεν θα δίσταζε να σε κάνει κομμάτια…

Θα σας αρέσει επίσης:

Τι είδους ιδιοκτήτης γάτας είστε;

Τι λέει το ζώδιο της γάτας σας για την προσωπικότητά της;

Οι 8 κορυφαίες ράτσες γατών που μοιάζουν με πραγματικές μεγαλόσωμες γάτες

Οι 9 πιο όμορφες ράτσες λευκών γατών

3 διευθύνσεις για να υιοθετήσετε έναν σκύλο ή μια γάτα κοντά στο Παρίσι