Η υιοθεσία ενός γατάκι θα μπορούσε να κάνει τη σχέση σας να διαρκέσει περισσότερο

Το λέει η επιστήμη! Γνωρίζαμε ήδη ότι οι γάτες, γενικά, είχαν μια ισχυρή καταπραϋντική δύναμη στους ανθρώπους τους, αλλά μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι τα γατάκια θα μπορούσαν επίσης να κάνουν τα ζευγάρια πιο ευτυχισμένα.

Μια αναζωογονητική εμπειρία

Πρόσφατα, ερευνητές δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο πολύ σοβαρό επιστημονικό περιοδικό Ψυχολογική Επιστήμη. Και τα αποτελέσματα είναι, τουλάχιστον, εποικοδομητικά…

Για να πραγματοποιήσουν το πείραμά τους, οι επιστήμονες έδειξαν 160 παντρεμένα ζευγάρια εικόνες από γατάκια. Και αυτό κάθε μέρα για ενάμιση μήνα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, στο τέλος αυτών των 45 ημερών, η πλειοψηφία των ζευγαριών είπαν ότι ένιωθαν ” πιο χαρούμενος από πριν «, ειδικά δίπλα στο μισό τους. Η σχέση τους μάλιστα θα είχε βελτιωθεί. Τα γατάκια θα ήταν λοιπόν το μυστικό της ευτυχίας σε ένα ζευγάρι.

κοιμισμένο γατάκι
Πιστώσεις: iStock

Κατηγορήστε τα ερεθίσματα

Πώς εξηγείται μια τέτοια αντίδραση από την πλευρά αυτών των ζευγαριών; Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι απλή. Το γεγονός της εξέτασης φωτογραφιών από γατάκια θα πυροδοτούσε τους ανθρώπους θετικά ερεθίσματα που σχετίζονται με Αναμνηστικά από την παιδική ηλικία.

Αυτές οι θετικές σκέψεις θα παραπέμπουν σε ευχάριστες στιγμές που θα σας έκαναν αμέσως να το θέλετε αγκαλιάζω το άτομο που αγαπάμε. Αυτό εξηγεί γιατί τα ζευγάρια ήρθαν πιο κοντά.

Για κάθε ενδεχόμενο, καλό είναι να θυμόμαστε ότι χιλιάδες γάτες και γατάκια περιμένουν να βρουν μια αγαπημένη οικογένεια σε καταφύγια…

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Υιοθετώντας ένα γατάκι ή μια ενήλικη γάτα, πώς να επιλέξετε;

Καλωσορίζοντας ένα γατάκι στο σπίτι: τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

5 συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό γατάκι

είναι επικίνδυνο για τις γάτες;

ζουμ σε αυτή τη ράτσα γάτας χωρίς ουρά