Θεραπευτικό μασάζ γάτας: γιατί να το υιοθετήσετε;

Το θεραπευτικό μασάζ φέρνει πολλά οφέλη στη γάτα, η οποία βλέπει το άγχος της να μειώνεται και με τη σειρά της σε χαλαρώνει γουργουρίζοντας. Αλλά τότε ποιες είναι οι αρετές του θεραπευτικού μασάζ για τις γάτες; Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, οι γάτες αντλούν πολλά οφέλη από το θεραπευτικό μασάζ. Μείωση του πόνου, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της πέψης, μείωση του στρες, ενδυνάμωση του δεσμού: τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Πώς λοιπόν κάνετε μασάζ στη γάτα σας;

Τα οφέλη του θεραπευτικού μασάζ

Το θεραπευτικό μασάζ γάτας, με την αυστηρή έννοια, είναι μια τεχνική προορίζεται για κτηνιάτρους ή οστεοπαθείς ζώων. Μπορεί να προορίζεται για τη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου, τη θεραπεία προβλημάτων των αρθρώσεων ή την αποκατάσταση ενός άκρου μετά από τραυματισμό.

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε μασάζ στη γάτα σας και να την κάνετε να απολαύσει τα οφέλη αυτών των στιγμών χαλάρωσης. Κάνοντάς του μασάζ, το βοηθάτε να καταπραΰνει το άγχος του και να απελευθερώσει τις εντάσεις του. Είναι επίσης μια ευκαιρία να ελέγξετε, απαλά, τοκαμία κύστη ή άλλη ψηλαφητή ανωμαλία.

Επιπλέον, το μασάζ στη γάτα σας βοηθά να ενισχύστε τον δεσμό που σας ενώνει : αυτές οι προνομιακές στιγμές αναπτύσσουν τον δεσμό σας, καθώς και την εμπιστοσύνη του κατοικίδιου σας σε εσάς. Σε γενικές γραμμές, όπως και το κροκέτες premium pour chatτο μασάζ συμβάλλει στην ευεξία του μικρού σας συντρόφου, και συμμετέχει στην ισορροπία και την υγεία του.

Επιπλέον, το μασάζ της γάτας σας αποφέρει επίσης οφέλη: ενεργοποιείτε έτσι το γουργούρισμα της, το οποίο, όπως έχουν αποδείξει αρκετές επιστημονικές μελέτες, μειώνει το επίπεδο άγχους σας, επιβραδύνει τον καρδιακό σας ρυθμό και μειώνει την αρτηριακή σας πίεση.

Πώς να κάνετε μασάζ στη γάτα σας;

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε μασάζ στη γάτα σας, είναι απαραίτητες μερικές προφυλάξεις ώστε να έχει όλα τα αναμενόμενα οφέλη. Πρώτα, να έχετε κατά νου ότι αυτό η επαφή πρέπει να είναι σταδιακή : εάν η γάτα σας έφτασε πρόσφατα στο σπίτι σας, δεν σας εμπιστεύεται ακόμη ή δεν εκτιμά τη σωματική επαφή, μην τη βιαστείτε.

Περιμένετε μέχρι το κατοικίδιο ζώο σας να χαλαρώσει εντελώς και να σας πλησιάσει οικειοθελώς. Προτιμήστε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, μακριά από θόρυβο και κίνηση και ξεκινήστε κάνοντας μασάζ στα σημεία του σώματός του στα οποία συνήθως εκτιμά τα χάδια.

γατάκι που κάνει μασάζ
© npdesignde – iStock

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα απαλό μασάζ στο κρανίο του, συνεχίζοντας με μικρές κυκλικές κινήσεις ανάμεσα στα μάτια και τα αυτιά και μετά ανάμεσα στα δύο μάτια. Στη συνέχεια κάντε μασάζ στον λαιμό του, ενώ δίνοντας προσοχή στα σήματα ότι σας απευθύνεται: μπορεί, με τις κινήσεις του σώματός του, να σας καθοδηγήσει προς μια συγκεκριμένη ζώνη ή να σας υποδείξει ότι είναι ώρα να σταματήσετε.

Εάν η γάτα σας φαίνεται δεκτική, συνεχίστε να κάνετε μασάζ στην πλάτη της, από τις ωμοπλάτες της μέχρι τη βάση της ουράς της. Με τις παλάμες των χεριών σας κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις στο ύψος των πλευρών του.

Τα πόδια και η κοιλιά είναι πιο ευαίσθητες περιοχές, τις οποίες σε ορισμένες γάτες δεν αρέσει να τις αγγίζουν. Εάν η γάτα σας εκτιμά το χάιδεμα στα πόδια ή/και στην κοιλιά, μπορείτε να δοκιμάσετε να τους κάνετε μασάζ. Με τα δάχτυλά σας, πιέστε απαλά τα πόδια και τα μαξιλάρια και ζυμώστε απαλά την κοιλιά του, αποφεύγοντας ωστόσο να το κάνετε αμέσως μετά το γεύμα του.

Η συνεδρία δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη: 5 λεπτά είναι αρκετά για να κάνετε τη γάτα σας να απολαμβάνει τα οφέλη του θεραπευτικού μασάζ χωρίς να έχετε χρόνο να ανυπομονείτε.

Τα 9 επίσημα χρώματα τριχώματος της γάτας

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες γατών