Καλή ή κακή ιδέα;

Είναι γνωστό ότι οι γάτες λατρεύουν τις ελιές. Ο λόγος ? Η δελεαστική μυρωδιά τους που τους θυμίζει τις φερομόνες τους, αλλά και την ισχυρή ευφορική τους δράση. Πράγματι, αρκεί να τρίψετε λίγη ελιά σε ένα παιχνίδι για να ενθαρρύνετε τη γάτα να το χρησιμοποιήσει. Η ελιά έχει στην πραγματικότητα την ίδια δύναμη με το catnip. Όμως, για όλα αυτά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο στο φαγητό της γάτας σας; Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του; Η απάντηση εδώ.

Το ελαιόλαδο έχει θρεπτικό ενδιαφέρον για τη γάτα

Διατροφικά το ελαιόλαδο έχει ενδιαφέρον για τη γάτα σας. Πράγματι, αποτελείται από λιπίδια, δηλαδή Λίπος, στο 99%. Ωστόσο, η γάτα χρειάζεται να απορροφά λιπίδια, τα οποία είναι τα κύρια της ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣκαι το οποίο βρίσκει σε ζωικά λίπη και φυτικά έλαια.

Ακόμα κι αν η γάτα πρέπει κανονικά να βρει όλα τα λιπίδια που χρειάζεται στη διατροφή της, το ελαιόλαδο μπορεί να αποδειχθεί λίγο επιπλέον. Και αυτό ιδιαίτερα χάρη σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα περιέχει: ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Αυτά τα λίπη είναι στην πραγματικότητα απαραίτητα λιπαρά οξέα για τους αιλουροειδείς φίλους μας. Πράγματι, αυτά τα κορεσμένα λιπαρά οξέα δεν μπορούν να συντεθούν από το σώμα της γάτας και επομένως πρέπει να παρέχονται απολύτως από την τροφή.

Ωστόσο, οι γάτες δεν μπορούναπορροφητήρας κατάλληλα απαραίτητα λιπαρά οξέα από φυτικά έλαια. Έτσι, είναι προτιμότερο να επικεντρώνονται σε ιχθυέλαια σε καθημερινή βάση, τα οποία μπορούν να αφομοιώσουν πιο εύκολα.

γάτα τρώει κροκέτα
Πιστώσεις: iStock

Τα οφέλη του ελαιολάδου στις γάτες

Όπως θα έχετε καταλάβει, είναι δυνατό να προσθέτετε κατά καιρούς μισό επίπεδο κουταλάκι του γλυκού ρε’βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο φαγητό της γάτας σας. Αλλά μόνο ως θεραπεύω ή για να το ενθαρρύνουν να φάει όταν βουρκώνει τις κροκέτες του, για παράδειγμα.

Μπορείτε επίσης να εμποτίσετε με ελαιόλαδο το συμπιεσμένο που πρέπει να δώσετε εάν η γάτα σας παίρνει φάρμακα, μπορεί να την καταπιεί πιο εύκολα.

Με έκχυση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα λίγο ελαιόλαδο στις κροκέτες της γάτας σας, συμβάλλετε:

  • ενισχύσει το δέρμα και το δικό του παλτόκαι συγκεκριμένα για να κάνετε τα μαλλιά σας να λάμπουν χάρη στη θρεπτική και αντιοξειδωτική του δράση,
  • ενισχύσει το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα,
  • ανακουφίσει το δικό του στομαχόπονοι,
  • διατηρήσει το αρθρώσεις και το δικό του μύες,
  • βελτιώσει το δικό του κυκλοφορία σαγκουίνιιδιαίτερα προς τα νεφρά του και την αναπνοή του,
  • καθυστερήσει το γηράσκων,
  • προωθήσει το ανάπτυξη,
  • επιβράδυνση της εξάπλωσης του καρκινικούς όγκους,
  • την καταπολέμηση της δυσκοιλιότηταγιατί το ελαιόλαδο βοηθά στη λίπανση του εντέρου της γάτας σας.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Δίνοντας γάλα στη γάτα σας: καλή ή κακή ιδέα;

9 συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να φάει, ακόμα κι αν είναι δύσκολο!

Δίνοντας τόνο στη γάτα σας: καλή ή κακή ιδέα;

5 πράγματα που κάθε ιδιοκτήτης γάτας πρέπει να γνωρίζει

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τις γάτες