Κινήσεις της ουράς της γάτας: ανακαλύψτε το νόημά τους!

Οι γάτες επικοινωνούν εξίσου με τα σκυλιά με την ουρά τους. Ωστόσο, οι κινήσεις που εκτελούν είναι λιγότερο εύκολο να αποκρυπτογραφηθούν από εκείνες των φίλων μας σκύλων. Για να κατανοήσετε το νόημά τους και τελικά να μπορέσετε να προβλέψετε τις αντιδράσεις της γάτας σας, θα χρειαστείτε μια καλή αίσθηση παρατήρησης καθώς και αυτό το άρθρο!

1. Η ευθεία και αγκιστρωμένη κίνηση

Εάν η γάτα σας κρατά την ουρά της ψηλά και ίσια και κάνει μπούκλες μόνο την άκρη, σαν γάντζος, είναι ότι νιώθει καλά. Οι γάτες συχνά υιοθετούν αυτή τη θέση της ουράς όταν έρχονται χαιρετούν τον άνθρωπο τους κατά την επιστροφή του στο σπίτι.

γρασίδι ουράς γάτας
Πιστώσεις: iStock

2. Η στριμωγμένη κίνηση

Αν η γάτα σας κουνάει την ουρά της, σημαίνειείναι πολύ χαρούμενος, ακόμη και ενθουσιασμένος. Η ουρά του δεν κουνάει σαν σκύλος, αλλά πιο γρήγορα και μεγαλώνει λιγότερο.

3. Η κίνηση του κουρδιστηρίου

Εάν η γάτα σας έχει τη συνήθεια να τυλίγει την ουρά της γύρω από το πόδι σας, αυτό σημαίνεισε εμπιστεύεται και ότι του αρέσεις. Είναι επίσης ο τρόπος του να λέει γεια.

γάτα τυλίγει την ουρά αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

Αν τυλίγει την ουρά του γύρω από τα πόδια του όταν κάθεται ή όταν ξαπλώνει, είναι α τρόπος προθέρμανσηςγια να προστατευτεί ή για να δείξει ότι δεν θέλει να τον ενοχλούν.

4. Η κυματιστή κίνηση

Αν η γάτα σας αρχίσει να κουνάει ελαφρά την ουρά της όταν είναι ξαπλωμένη, αυτό σημαίνειθέλει να σταματήσεις να τον χαϊδεύεις ή ότι δεν αισθάνεται καλά.

5. Η ταλάντευση του εκκρεμούς

Αν η γάτα σας κουνάει απαλά την ουρά του από τη μία πλευρά στην άλλη, κάτι τον αναστατώνει ή είναι σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση απομακρυνθείτε και δώστε του λίγα λεπτά να ηρεμήσει.

Σιαμέζικη γάτα
Συντελεστές : Cindy McCravey/Wikimedia Commons

6. Γρήγορη Κίνηση

Αν η γάτα σας αρχίσει να χτυπά την ουρά της γρήγορα και πάνω-κάτω, αυτό σημαίνει κάτι τον ενοχλεί. Μια συμβουλή: τρέξτε μακριά!

7. Η χαμηλή κίνηση

Αν η ουρά της γάτας σας είναι χαμηλή, χαμηλά στο έδαφος, σημαίνει κάτι τον τρομάζει και ότι πρόκειται να φύγει ανά πάσα στιγμή.

γάτα chausie γρασίδι
Συντελεστές : Wilczakrew/Wikimedia Commons

8. Η αιχμηρή κίνηση

Εάν η γάτα σας έχει αιχμηρή ουρά, είναι επειδήείναι πολύ θυμωμένος ή ότι είναι τρομοκρατημένος και έτοιμος να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή.

Θα σας αρέσει επίσης:

4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να αποκρυπτογραφήσετε τη γλώσσα της γάτας σας

Γιατί η γάτα σου σε κοιτάει τόσο πολύ;

Γιατί οι γάτες τρώνε γρασίδι;

Πώς να κάνετε τη γάτα σας να σας αγαπήσει: 10 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

9 συμβουλές για να διατηρείτε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι όταν έχετε γάτα!