Ξέρουν οι γάτες να κολυμπούν;

Οι γάτες είναι γνωστό ότι φοβούνται το νερό. Πράγματι, όντας από τις πιο έρημες περιοχές του πλανήτη, δεν είχαν συνηθίσει να έρχονται αντιμέτωποι με το νερό και ως εκ τούτου έμαθαν να κάνουν χωρίς αυτό. Ως απόδειξη, δεν χρειάζονται καν ρυάκι για να ενυδατωθούν αφού το νερό που περιέχει το θήραμά τους είναι αρκετό για αυτούς! Από εκεί και πέρα, φαίνεται απίθανο να μπορούν να κολυμπήσουν… Κι όμως!

Σε μερικές γάτες αρέσει το νερό

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουμε, δεν φοβούνται όλες οι γάτες το νερό. Αντίθετα, ορισμένοι απολαμβάνουν ιδιαίτερα να βρέχονται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις λεγόμενες «σκανδιναβικές» φυλές, όπως η Maine Coon, η Νορβηγική ή η Σιβηρική.

Αλλά και άλλες ράτσες γατών, όπως η Βεγγάλη ή η Αβησσυνία, είναι επίσης μεγάλοι λάτρεις των λουτρών. Χωρίς να υπολογίζω στις γάτες του σοκακιού που μπορούν επίσης να εκτιμήσουν το νερό!

Δεν είναι ασυνήθιστο για αυτές τις γάτες να ενωθούν με τον ιδιοκτήτη τους κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους.

Μπορούν οι γάτες να κολυμπήσουν;

Θεωρητικά, όλες οι γάτες μπορούν να κολυμπήσουν. Μόνο που πολλοί από αυτούς φοβούνται το νερό, τείνουν να το αποφεύγουν και επομένως δεν έχουν πάντα την ευκαιρία στη ζωή τους να χρησιμοποιήσουν τις έμφυτες κολυμβητικές τους ικανότητες.

Αντίθετα, άλλοι τύποι αιλουροειδών, όπως οι τίγρεις, οι τζάγκουαρ ή οι λεοπαρδάλεις, έρχονται πιο συχνά αντιμέτωποι με το νερό και ως εκ τούτου είναι γνωστό ότι είναι καλοί κολυμβητές. Και για καλό λόγο, στη φύση, ένα απλό ρεύμα δεν πρέπει να εμποδίζει ένα αρπακτικό στο κυνήγι του ή ένα θήραμα στο πέταγμα του. Δεν πρέπει να είναι εμπόδιο. Ζήτημα επιβίωσης.

τσατ nage
Πιστώσεις: iStock

Όσον αφορά την οικόσιτη γάτα σας, δεν χρειάζεται να διασχίζει ποτάμια ή λίμνες για να τραφεί. Το μπάνιο είναι επομένως, γι’ αυτόν, πολύ λιγότερο απαραίτητο από ό,τι αν ζούσε στην άγρια ​​φύση.

Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι οι γάτες δεν είναι ιδιαίτερα ψηλά πλάσματα. Έτσι, το άλμα σε ένα σώμα νερού θα ήταν πάρτε το ρίσκο να μην μπορέσετε ποτέ να βγείτε από αυτό και πνίγονται. Ειδικά επειδή είναι πιο δύσκολο να πηδήξεις στην άκρη μιας πισίνας ή στην όχθη ενός ποταμού όταν η γούνα βαραίνει σημαντικά από το νερό.

Πώς να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να κολυμπήσει;

Ακόμα κι αν η γάτα σας μπορεί να κολυμπήσει, δεν είναι λόγος να το πετάξεις στο νερό. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μόνο να τον τραυματίσει! Πράγματι, οι αιλουροειδείς φίλοι μας είναι ευαίσθητα όντα που μισούν να βιάζονται.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τρόπος να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να σας συνοδεύσει στο μπάνιο ή στην πισίνα. Όλα εξαρτώνται από αυτόν και τα συναισθήματά του για το νερό. Αν μια μέρα θέλει να πάει εκεί, είναι ελεύθερος να το κάνει. Από την άλλη, αν δεν θέλει σε όλη του τη ζωή να πλησιάσει λιγότερο από ένα μέτρο από την επιφάνεια του νερού, είναι επιλογή του. μην το αναγκάσεις ποτέ. Και κυρίως μην τον τιμωρείτε ψεκάζοντάς του νερό, μόνο θα επιδεινώσετε τα αρνητικά του συναισθήματα για το νερό!

Καλό να ξέρω : αν στη γάτα σας αρέσει το νερό και μερικές φορές τείνει να πάει για μια βουτιά μόνη της στο μπάνιο ή στην πισίνα, φρόντισε να μπορεί πάντα να βγαίνει.

Γιατί οι γάτες Manx δεν έχουν ουρές;

είναι επικίνδυνο για τις γάτες;