Οι γάτες κλανίζουν;

Είναι τόσο ευαίσθητα, τόσο καθαρά, τόσο χαριτωμένα… Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι γάτες μπορούν να κλανίσουν! Και ακόμη…

Ναι, οι γάτες κλανάνε!

Όπως πολλά άλλα ζώα, οι γάτες έχουν μετεωρισμό! Πράγματι, οι κλανοί είναι οι αποτέλεσμα της πέψης. Διασπώντας την τροφή που προσλαμβάνεται από το ζώο, το μικρόβια που υπάρχουν στα έντερα πυροδοτούν α διαδικασία ζύμωσηςπαράγοντας αέριο.

Επίσης, εάν η γάτα δεν μπορεί να χωνέψει την τροφή στο μπροστινό μέρος του πεπτικού της συστήματος, θα πάει στο οπίσθιο τμήμα του εντέρου. Και είναι με τη συσσώρευση που θα παράγουν αέριο. Αυτό το αέριο στη συνέχεια αποβάλλεται μέσω του πρωκτού.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία των κλανιών που παράγονται από γάτες είναι αθόρυβο και άοσμο. Κάτι που εξηγεί γιατί συχνά περνούν απαρατήρητοι! Αλλά μπορεί επίσης να συμβεί ότι είναι ιδιαίτερα παλαμάκιαιδίως λόγω του γεγονότος ότι οι γάτες τρώτε πολύ κρέας. Ή, les πρωτεΐνες περιέχουν μεγάλη ποσότητα θείομια πολύ αρωματική ουσία.

Επιπλέον, αν οι γάτες που κλανάνε δεν συνεννοούνται, είναι επειδή είναι εντελώς χαλαρές και, σε αντίθεση με εμάς, ο πρωκτός τους είναι πλήρως χαλαρός. Επιπλέον, οι γλουτοί τους δεν είναι τόσο κοντά όσο οι δικοί μας!

Οι αιτίες του μετεωρισμού στις γάτες

Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν αέρια στους φίλους της γάτας μας:

  • Ξαφνική αλλαγή στη διατροφή
  • Τροφική αλλεργία
  • Μερικά δύσκολα εύπεπτα τρόφιμαιδιαίτερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Κατάποση ληγμένων ή αλλοιωμένων τροφίμων
  • Μαλλιά
  • Μια διατροφή που είναι πολύ πλούσια φυτικές ίνες ή λίπος
  • Ένα γεύμα τελείωσε πολύ γρήγορα (Κατάπιε πάρα πολύ αέρα)
  • Μια αρρώστια
  • Η παρουσία σκουληκιών στα έντερα
η γάτα γρατσουνίζει τον πισινό αγκαλιά
Συντελεστές: Christin Hume/Unsplash

Πότε πρέπει να ανησυχείτε;

Γενικά, οι γάτες δεν κλανίζουν συχνά. Αν όμως το μαλλί σου αρχίσει να υπερβολικό κλίνισμα είσαι η μυρωδιά που προκύπτει από το φούσκωμα γίνεται ιδιαίτερα δύσοσμη, επιβάλλεται επίσκεψη στον κτηνίατρο. Ομοίως, εάν η γάτα σας έχει άλλα ασυνήθιστα συμπτώματα εκτός από τα κλανιά του (γουργούρισμα, έμετος, διάρροια, πρήξιμο της κοιλιάς, απώλεια όρεξης, αίμα στα κόπρανα…).

Στην πραγματικότητα, ορισμένες παθήσεις μπορεί να προκαλέσει αέρια στις γάτες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ιούς του εντέρου, τις φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου, τον καρκίνο του εντέρου, την παγκρεατίτιδα ή ακόμα και τα σκουλήκια του εντέρου.

Αλλά μην ανησυχείτε, μερικές φορές μόνο ένα αλλαγή διατροφής μπορεί να είναι αρκετό για να διορθώσει τα προβλήματα μετεωρισμού της γάτας σας!

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι γάτες έχουν περίοδο;

Μπορεί η γάτα μου να κρυώσει και να κρυώσει;

Μπορούν οι γάτες να κολλήσουν ψείρες;

Όλα για τη γάτα Singapura: Εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Το πλεονέκτημα των κροκέτες χωρίς κόκκους