Οι σκύλοι κοστίζουν 3 φορές περισσότερο από τις γάτες!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ipsos για την SantéVet, οι Γάλλοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 619 ευρώ για να αγοράσουν έναν σκύλο, έναντι 222 ευρώ για μια γάτα.

Οι Γάλλοι προτιμούν να αγοράζουν τον σκύλο τους από έναν εκτροφέα

Από τα 1.002 άτομα που ερωτήθηκαν, Το 43% των ιδιοκτητών σκύλων δήλωσαν ότι αγόρασαν το κατοικίδιό τους από έναν εκτροφέα, 35% με ιδιώτη, 13% σε καταφύγιο και 8% σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Εκ τούτου, η φυλή είναι το κυρίαρχο κριτήριο στην επιλογή ενός σκύλου.

Οι ιδιοκτήτες γατών από την πλευρά τους προτιμούν να υιοθετήσουν μια γάτα από καταφύγιο στο 53%, το 31% προτιμά να αγοράζει από ιδιώτη, έναντι 12% από εκτροφείς και 4% από καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες γατών, αυτό είναι η εμφάνιση που μετράει περισσότερο κατά την επιλογή.

χέρια κουταβιού
Πιστώσεις: iStock

Υπερβολικό κτηνιατρικό κόστος

Πάνω από ένα χρόνο, οι ιδιοκτήτες σκύλων ξόδεψαν κατά μέσο όρο 211 ευρώ για κτηνιατρικά έξοδαέναντι 166 ευρώ για ιδιοκτήτες γατών.

Αλλά η πραγματική αποκάλυψη σε αυτή την έρευνα είναι ότι το 19% των ιδιοκτητών γατών και το 9% των ιδιοκτητών σκύλων θα πρόθυμοι να κάνουν ευθανασία στο ζώο τους αν οι κτηνιατρικές δαπάνες ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

5 απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσετε για την αγορά ενός κουταβιού ή ενός γατάκι

Υιοθετώντας έναν σκύλο ή μια γάτα;

Η υιοθεσία ενός γατάκι θα μπορούσε να κάνει τη σχέση σας να διαρκέσει περισσότερο

5 χαριτωμένοι τρόποι για να τιμήσετε τη μνήμη της γάτας σας

Οι 10 αγαπημένες ράτσες γάτας των Γάλλων το 2019