Οι 10 κορυφαίες ράτσες γατών που τα πάνε καλά με τους σκύλους

Γνωρίζουμε ότι στις γάτες αρέσει η ηρεμία και η ησυχία. Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι δύο ιδιότητες που χαρακτηρίζουν περισσότερο τους σκύλους. Παρά τα πάντα, υπάρχουν ορισμένες ράτσες γατών που ανέχονται τους κυνόδοντες φίλους μας περισσότερο από άλλες. Αν είστε λάτρης των σκύλων ΚΑΙ γατών, αυτή η λίστα είναι για εσάς!

1. The Maine Coon

Θεωρείται η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο, η Maine Coon έχει χαρακτήρα μικρού σκύλου. Πολύ κοινωνικός και στοργικόςέχει επίσης τη σπάνια διάκριση της αγάπης του νερού.

τσατ Μέιν Κουν
Credits : Tobacco The Jaguar/Flickr

2. Le Ragdoll

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Ragdoll είναι μια πραγματική «κούκλα κουρέλι». Όταν μάλιστα τον παίρνεις στην αγκαλιά σου χαλαρώνει και γίνεται όλο μαλακό. Πολύ ήρεμος και ήρεμος, δεν θα του κάνει εντύπωση ένας σκύλος.

chat ragdoll
Συντελεστές: ZEROXO/Pixabay

3. Οι Τονκινέζοι

Πολύ ζωηρή, αυτή η γάτα που είναι το αγαπημένο της παιχνίδιπάρε την μπάλα σαν σκύλος, χρειάζεται μεγάλους χώρους για άσκηση. Πολύ δεμένος με τους ανθρώπους του, μισεί τη μοναξιά.

τονκινέζικη γάτα
Συντελεστές: Edenvane/Wikimedia Commons

4. Ο Αβησσυνός

Πολύ παιχνιδιάρικο, η Αβησσυνία είναι μια γάτα που αγαπούν την αλληλεπίδραση. Το να έχει έναν σκύλο για καλύτερο φίλο δεν θα είναι πρόβλημα για αυτόν.

κουβεντιάζω αβύσσινος
Συντελεστές : Linda Andersson/Wikimedia Commons

5. Η Ιερή Βιρμανία

Με φύση τόσο ήρεμη όσο και χαρούμενη, το Sacred Birman είναι μια γάτα ευτυχισμένος να ζήσει. Ένας σκύλος που αγαπά τη ζωή και το παιχνίδι όσο μπορεί να γίνει γρήγορα ο αγαπημένος του φίλος.

ιερή γάτα της μπίρμας
Πιστώσεις: iStock

6. Βομβάη

Αυτή η γάτα στο εντελώς μαύρο παλτό είναι περίεργος και υπομονετικός. Ξέρει πώς να προσαρμόζεται σε κάθε είδους καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ερχομού ενός σκύλου στην οικογένεια.

chat bombay
Credits: Pxhere

7. Ο Νορβηγός

Αυτή η μεγάλη, εύρωστη γάτα από τα νορβηγικά δάση είναι α εξαιρετικός κυνηγός που δεν φοβάται το κρύο… Ή τα σκυλιά! Χωρίς να λέει ότι πλέκει πολύ δυνατούς δεσμούς μαζί τους, αλλά θα ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει.

νορβηγική γάτα
Συντελεστές: gnuckx/flickr

8. L’American Shorthair

Εξαιρετικά ευφυής, ο Αμερικανός Κοντότριχος έχει την τέχνη να ξέρει πώς να ελέγχει τον εαυτό του. Οτι και αν συμβεί, δεν θα χάσει ποτέ την ψυχραιμία του. Είναι επίσης μια απερίσκεπτη και περίεργη γάτα που χρειάζεται πρόσβαση στην ύπαιθρο για να πάει σε μια περιπέτεια.

Chaton American Shorthair
Credits: Pxhere

9. Η Σιβηρική

Αυτή η μεγάλη γάτα, γεμάτη αγάπη, ξέρει πώς να προσαρμόζεται σε όλες τις οικογένειες: με ή χωρίς παιδιά, με ή χωρίς σκύλους… Ακόμα κι αν έχει μια μανία για ελευθερία, μπορεί να ζήσει σε ένα διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι είναι διεγερθεί επαρκώς.

γάτα Σιβηρίας
Συντελεστές: RitaE/Pixabay

10. Το ιαπωνικό Bobtail

Το ιαπωνικό Bobtail διακρίνεται για το κοντή ουρά κουλουριασμένη πάνω του, σε σχήμα τιρμπουσόν. Πολύ ομιλητικός και βαθιά κοινωνικός, είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός σύντροφος ζωής.

ιαπωνική γάτα bobtail
Συντελεστές : ようてい/Wikimedia Commons

Θα σας αρέσει επίσης:

5 λόγοι για να υιοθετήσεις μια γάτα όταν έχεις παιδί

Οι 10 αγαπημένες ράτσες γάτας των Γάλλων

Οι 5 κορυφαίες ράτσες γατών που δεν πέφτουν τα μαλλιά τους (συμβουλές για όσους υποφέρουν από αλλεργίες!)

9 εκπληκτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το χρώμα των ματιών της γάτας σας

Οι 9 πιο όμορφες ράτσες λευκών γατών