Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες γατών

Η νοημοσύνη στις γάτες μεταφράζεται στην ικανότητά τους να μαθαίνουν νέα πράγματα και να προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους. Κάθε αιλουροειδές είναι μοναδικό και έχει τον δικό του μικρό χαρακτήρα, αλλά μερικές φορές ορισμένες ράτσες έχουν μεγαλύτερη τάση από άλλες να είναι έξυπνες.

1. Η γάτα του σοκακιού

Κατ’ εξοχήν πρωταθλητής προσαρμογής, η γάτα του σοκακιού είναι ένας τρομερός σύντροφος ζωής. Στοργικός, εύκολος και ιδιαίτερα πολυμήχανοςαυτή η κοινή γάτα που μπορεί να πάρει χίλια και ένα διαφορετικά χρώματα είναι σίγουρα η πιο έξυπνη από το είδος της.

σοκάκι Κατ
Συντελεστές : G.romaneVHUGO/Wikimedia Commons

2. Η Σφίγγα

Γλυκιά αλλά δυναμική, αυτή η άτριχη γάτα έχει μια άτυπη σωματική διάπλαση που γοητεύει ή απωθεί. Συχνά θεωρείται πραγματικό δοχείο με κόλλατο Sphynx είναι πολύ στοργικό και προικισμένο με μια εξαιρετική ευφυΐα.

κουβέντα σφίγγα
Πίστωση: s3jelv/Pixabay

3. Και η Βεγγάλη

Ευαίσθητος και απίστευτα κοινωνικός, ο Βεγγάλης είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε όλες τις καταστάσεις. Ξέρει πώς να σέβεται τις διαθέσεις των ανθρώπων του και δεν είναι ποτέ παρεμβατικός. Προικισμένη με μεγάλη ευγένεια, αυτή η γάτα παραμένει ίδια ερωτευμένος με την ελευθερία τουπου χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος.

συνομιλία Βεγγάλη
Πιστώσεις: iStock

4. Οι σιαμαίοι

Γνωστός για την έντονη προσωπικότητά του, ο Σιάμας είναι επίσης ιδιαίτερα τρυφερός και ξέρει πώς να δείχνει μεγάλη πιστότητα. Η ευφυΐα του το κάνει μια κάπως ανυπόμονη και κτητική γάτα, που δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους ξένους.

Σιαμέζικη γάτα
Συντελεστές: webandi/Pixabay

5. Η Σαβάνα

Αυτή η μινιατούρα γάτα που μοιάζει με λεοπάρδαλη έχει πολλούς ανθρώπους να τσακίζονται. Και για καλό λόγο, δικό του παιχνιδιάρικο και φιλικό ταμπεραμέντο το κάνει τον καλύτερο φίλο του παιδιού. Η Savannah είναι επίσης ένας εξαιρετικός κυνηγός που χρειάζεται να ασκείται τακτικά.

chat σαβάνα
Συντελεστές: skeeze/Pixabay

6. Και ο Σοκόκ

Μια οικόσιτη γάτα με έναν ακόμα κάπως άγριο χαρακτήρα, η Sokoke προέρχεται από τα δάση της Κένυας όπου ζούσε στα δέντρα και τρεφόταν με ιπτάμενα έντομα όπως πεταλούδες και μύγες. Κοινωνικός, ευγενικός και πρόθυμος για ελευθερία, χρειάζεται χώρο να σκαρφαλώνει στα δέντρα όταν τον βολεύει.

chat Soko's
Πιστώσεις: AmyDreves/iStock

7. Chartreux

Πολύ ανεξάρτητο, το Chartreux εκτιμά την ηρεμία και τη μοναξιά του. Αυτός αποφασίζει πότε θέλει να παίξει ή να αγκαλιάσει. Διακριτικό, έστω Αποθεματικόαυτή η γάτα δεν είναι πιθανό να αναστατώσει τις μικρές σας συνήθειες.

chat chatrtreux
Συντελεστές: LucasBouillon/Pixabay

8. Le Cornish Rex

Φιλικό και ισορροπημένο, το Cornish Rex είναι επίσης α τρομερά τρυφερή γάτα που αγαπούν τις αγκαλιές περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό το μικρό αιλουροειδές έχει κοντά, σγουρά μαλλιά που το κάνουν κάπως ευάλωτο στο κρύο. Η έντονη εξυπνάδα του τον κάνει ακόμα πιο αγαπητό.

chat cornish rex
Συντελεστές: Olivia2/Wikimedia Commons

9. Ο Πέρσης

Διάσημη για την απίστευτη γούνα της, η περσική είναι μια γάτα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τεμπέλης. Λατρεύει να κοιμάται πολύ στον καναπέ και δεν είναι ενάντια σε ένα μικρό χάδι που και που. Ήρεμη και περήφανη, αυτή η γάτα στερείται το παραμικρό κυνηγετικό ένστικτο.

chat persan
Συντελεστές: keulefm/Pixabay

10. The Maine Coon

Γνωστό ως η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο, το Maine Coon έχει μια απίστευτη ικανότητα προσαρμογής: μπορεί να κυνηγήσει, να κολυμπήσει, να τρομάξει τα παράσιτα, να αγκαλιάσει, να παίξει με τα παιδιά… Αυτή η γάτα με εξαιρετικά φιλικό και κοινωνικό ταμπεραμέντο μπορούν να ζήσουν σε οποιαδήποτε οικογένεια, υπό την προϋπόθεση ότι τους φέρονται με σεβασμό. Ένας ευγενικός γίγαντας.

τσατ Μέιν Κουν
Πίστωση: fcja99/Pixabay

Θεραπευτικό μασάζ γάτας: γιατί να το υιοθετήσετε;

τα υπέρ και τα κατά