Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες γατών

Κάθε tomcat είναι μοναδική και έχει τον δικό της χαρακτήρα και τις πνευματικές της ικανότητες, αλλά είναι αλήθεια ότι ορισμένες ράτσες έχουν μεγαλύτερη τάση να είναι έξυπνες από άλλες. Αυτή η νοημοσύνη αντανακλάται ιδιαίτερα από την ικανότητα προσαρμογής σε ένα περιβάλλον και εκμάθησης νέων πραγμάτων.

1. Η γάτα του σοκακιού

Η γάτα του σοκακιού είναι μακράν η πρωταθλητής προσαρμογής. Είναι επίσης ένας μεγάλος σύντροφος ζωής. Πολυμήχανη όσο και στοργική και εύκολη, αυτή η συνηθισμένη γάτα με παλτά διαφόρων και ποικίλων χρωμάτων είναι σίγουρα η πιο έξυπνη από το είδος της.

πορτρέτο με μάτια γάτας
Συντελεστές: PetraBlahoutova/Pixabay

2. Η Σφίγγα

Η άτυπη σωματική διάπλαση της Sphynx μπορεί να συναρπάσει αλλά και να αναβάλει. Μαλακός (συχνά θεωρείται πραγματικό δοχείο με κόλλα) και ταυτόχρονα δυναμική, αυτή η άτριχη γάτα είναι προικισμένη με μια εξαιρετική ευφυΐα.

κουβέντα σφίγγα
Πιστώσεις: iStock

3. Και η Βεγγάλη

Η γάτα της Βεγγάλης είναι ένα ευαίσθητο και απίστευτα κοινωνικό ον. Ξέρει πώς να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις. Είναι σε θέση να σέβεται και να διαχειρίζεται τις διαθέσεις του κυρίου του. Παρά τη μεγάλη του γλυκύτητα, η Βεγγάλη είναι α γάτα που χρειάζεται ελευθερία και επομένως δεν φαίνεται ποτέ να είναι παρεμβατικό.

συνομιλία Βεγγάλη
Πιστώσεις: iStock

4. Οι σιαμαίοι

Η ευφυΐα του Σιάμα το κάνει ξεχωριστό. Κατέχει ένα ισχυρή προσωπικότητα ! Πράγματι, είναι μια γάτα που δυσκολεύεται να εμπιστευτεί αγνώστους. Είναι κάπως κτητικός και ανυπόμονος, κάτι που δεν τον εμποδίζει να είναι ιδιαίτερα στοργικός και να ξέρει πώς να δείχνει μεγάλη πίστη.

Σιαμέζικη γάτα
Πίστωση: rihaij/Pixabay

5. Ο Πέρσης

Η τεμπέλης πλευρά του Πέρση δεν τον εμποδίζει να είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος γάτος. Χωρίς λίγο πολύ το ένστικτο του κυνηγιού, αυτή η μπάλα γούνας λατρεύει μεγάλους υπνάκους στον καναπέ και εκτιμά ένα μικρό χάδι από καιρό σε καιρό.

chat persan
Crédits : cromaconceptovisual/Pixabay

6. Η Σαβάνα

Οι μινιατούρες λεοπάρ εμφανίσεις της Savannah σίγουρα θα σας κερδίσουν! Πολύ παιχνιδιάρικο και φιλικό, η ιδιοσυγκρασία του είναι ιδανική για συμβίωση με παιδιά. Χρειάζεται τακτική άσκηση και άσκηση, για να μην πω ότι είναι απίστευτος κυνηγός.

chat σαβάνα
Συντελεστές: skeeze/Pixabay

7. Chartreux

Η Chartreux είναι μια έξυπνη, πολύ ανεξάρτητη γάτα που εκτιμήστε την ηρεμία του και τη μοναξιά του. Μαζί του δεν αποφασίζεις πότε παίζεις ή πότε αγκαλιάς. Με ένα Chartreux στο σπίτι, οι συνήθειές σας είναι απίθανο να ανατραπούν!

Chartreux γάτα
Συντελεστές: Benita5/Pixabay

8. Και ο Σοκόκ

Όπως μπορεί να μας λέει το όνομά του, το Sokoke είναι μια γάτα από την Κένυα όπου ζούσε στο δάσος και κυνηγούσε ιπτάμενα έντομα. Ο χαρακτήρας του είναι ακόμα ελαφρώς άγριαείναι πρόθυμος για ελευθερία και χρειάζεται χώρο για να σκαρφαλώσει στα δέντρα, κάτι που δεν τον εμποδίζει να είναι μια γλυκιά και ευχάριστη οικόσιτη γάτα.

chat sokoke
Credits: Pxhere

9. Le Cornish Rex

Η Cornish Rex δεν είναι μόνο μια από τις πιο έξυπνες γάτες που υπάρχουν, αλλά είναι επίσης μια από τις γάτες που χάνουν λιγότερο τα μαλλιά τους! Στοργικός αγαπά τις αγκαλιές και αγαπά τον κύριό του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.

chat cornish rex
Συντελεστές: Alexandre Gonçalves/Wikimedia Commons

10. The Maine Coon

Η φήμη της μεγαλύτερης γάτας στον κόσμο είναι καλά εδραιωμένη. Η απίστευτη σωματική του διάπλαση και η δική του συμπαθητική ιδιοσυγκρασία και κοινωνικό είναι αναμφισβήτητα η επιτυχία του. Το Maine Coon είναι επίσης πολύ προσαρμόσιμο και μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε σπίτι όταν αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

Η γάτα Maine Coon νιαουρίζει
Πιστώσεις: iStock

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 10 πιο δημοφιλείς φυλές γατών

Οι 12 πιο σπάνιες ράτσες γατών

Άτριχες γάτες: 6 εκπληκτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα άτυπα αιλουροειδή

Οι 10 κορυφαίες ράτσες γάτας που δεν φοβούνται το κρύο

Τα πάντα για τη γάτα Lykoi: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή