Οι 10 πιο ακριβές ράτσες γατών στον κόσμο

Τα ζώα, ειδικά οι γάτες, είναι ολοένα και πιο πολλά στα σπίτια μας. Αυτός ο απίστευτος ενθουσιασμός οδηγεί στην ανάπτυξη μιας ιδιαίτερα προσοδοφόρας αγοράς στην οποία εξαιρετικά σπάνια είδη μπορούν να πωληθούν για χιλιάδες ευρώ. Και αυτό για την απλή ευτυχία των θαυμαστών. Είστε από αυτούς τους λάτρεις των αιλουροειδών που θέλουν να υιοθετήσουν την πιο όμορφη και σπάνια γάτα που υπάρχει; Διαλέξτε λοιπόν από αυτές τις 10 πιο ακριβές ράτσες γατών στον κόσμο.

1. L’Ashera

Το Ashera προέρχεται από α διασταύρωση ενός σερβάλου, μιας ασιατικής λεοπάρδαλης και μιας οικόσιτης γάτας. Θεωρείται η πιο σπάνια, μεγαλύτερη και ακριβότερη γάτα στον κόσμο. Μπορεί να έχει μέγεθος έως 1 μέτρο 20 και βάρος έως 15 κιλά. Ένας πραγματικός αθλητής!

Δημιουργήθηκε το 2007 από την αμερικανική εταιρεία Lifestyle Pets, αυτή η ράτσα γάτας έχει ένα ισχυρό επιχείρημα: στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι υποαλλεργική. Η βασική του τιμή; 22.000 ευρώ… Να ξέρετε όμως ότι το τελευταίο μπορεί να φτάσει και τις 111.000 ευρώ. Λοιπόν, ακόμα επάνω;

chat ashera
Συντελεστές: Σύντομα Koon/Flickr

2. Η Σαβάνα

από ένα διασταύρωση μεταξύ ενός σερβάλ και μιας γάτας της Βεγγάλης, η Σαβάνα μοιάζει επίσης με μια μινιατούρα λεοπάρδαλη. Η ιδιαιτερότητά του; Λατρεύει το νερό! Δεν είναι ακόμα πολύ παρούσα στη Γαλλία, αυτή η ράτσα γάτας προσελκύει όλο και περισσότερους Αμερικανούς, γοητευμένους από την εμφάνιση και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της.

Για να υιοθετήσετε μια τόσο σπάνια γάτα, θα πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 2.000 και 5.000 ευρώ.

chat σαβάνα
Συντελεστές: skeeze/Pixabay

3. Και η Βεγγάλη

Σαφώς, αυτή η κατάταξη κυριαρχείται από γάτες που μοιάζουν με άγρια ​​αιλουροειδή. Η Βεγγάλη είναι πολύ λογικός και κοινωνικόςπου αγαπά την παρέα αλλά χρειάζεται ακόμα την ελευθερία να ικανοποιήσει τα κυνηγετικά του ένστικτα όπως θέλει.

Για τον υπάκουο χαρακτήρα και την υπέροχη σωματική της διάπλαση, η γάτα Βεγγάλης μπορεί να κοστίσει έως και 3.000 ευρώ.

συνομιλία Βεγγάλη
Συντελεστές: Irina_kukuts/Pixabay

4. Οι Μανξ

Η ιδιαιτερότητα του Manx; Δεν έχει χωρίς ουρά. Χάρη σε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό το κόστος του μπορεί να κυμαίνεται από 1.200 έως 1.600 ευρώ. Αυτή η παχουλή γάτα είναι απίστευτα στοργική και επομένως δεν αντέχει τη μοναξιά. Επιπλέον, είναι ένας πραγματικός μικρός γάτος-φύλακας που θα ξέρει πώς να υπερασπιστεί το σπίτι του από κάθε κακόβουλη εισβολή.

chat manx
Συντελεστές : Jumpinjim/Wikimedia Commons

5. Le Peterbald

Με καταγωγή από τη Ρωσία, το Peterbald είναι α γυμνό δέρμα γάτα. Εντελώς άτριχος, μπορεί να συναρπάσει ή να απωθήσει. Όμως, πέρα ​​από τη σωματική του διάπλαση, αυτή η γάτα έχει μια υπερκινητική και εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία που την κάνει πολύ συμπαθή. Η τιμή υιοθέτησής του μπορεί ακόμα να είναι έως και 2.000 ευρώ.

chat peterbald
Συντελεστές : Peterbald/Wikimedia Commons

6. Η Σφίγγα

Συνεχίζουμε την ορμή των γυμνών γατών με τη Sphynx, την οποία μπορεί να αποκτήσει με το λιτό ποσό των 1.600 ευρώ. Αληθής σύμβολο κομψότητας για κάποιους, άσχημη γάτα για άλλους, η Σφίγγα δεν σταματά ποτέ να χωρίζει. Αλλά ο ήπιος χαρακτήρας του και η αδιάκοπη πίστη του μπορούν μόνο να φέρουν τους ανθρώπους κοντά.

κουβέντα σφίγγα
Συντελεστές: Desaix83/Wikimedia Commons

7. The Maine Coon

Θεωρείται ο η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο, ο Maine Coon δεν σταματά ποτέ να σαγηνεύει τους Γάλλους. Πράγματι, μονοπωλεί την πρώτη θέση στην κατάταξη των αγαπημένων γατών των Γάλλων εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος ? Η εξαιρετική του σωματική διάπλαση και ο ισορροπημένος και ευέλικτος χαρακτήρας του. Αν θέλετε επίσης να το κάνετε σύντροφο της ζωής σας, θα πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ.

τσατ Μέιν Κουν
Πίστωση: fcja99/Pixabay

8. Le Scottish Fold

Αυτή η γάτα με διπλωμένα αυτιά και με στρογγυλό κεφάλι είναι απαρέγκλιτα ήρεμος. Το Scottish Fold είναι πολύ στοργικό και μπορεί να δείξει μεγάλη ευγένεια. Για να το υιοθετήσετε, υπολογίστε από 1.000 έως 1.400 ευρώ.

chat σκωτσέζικο πάσο
Συντελεστές: Huhsi/Wikipedia

9. Le British Shorthair

Ανεξάρτητος και πολύ δραστήριος, ο Βρετανός Shorthair χρειάζεται πρόσβαση στην ύπαιθρο για να μπορέσει να βγει έξω και να ζήσει τη ζωή του όπως του ταιριάζει. Το αγαπημένο του χόμπι; ο κυνήγι, φυσικά ! Μια γάτα που αγαπά την ελευθερία που κοστίζει από 700 έως 1.400 ευρώ.

chat βρετανική κοντότριχη
Credits: iStock / NiseriN

10. Russian Blue

Το Russian Blue είναι πολύ περιζήτητο, ειδικά για το φόρεμά του a σχεδόν ασημί μπλε και λαμπυρίζει, καθώς και για τα πολύ απαλά πράσινα μάτια της. Ο ήρεμος, πολύ παιχνιδιάρης και τρυφερός χαρακτήρας του τον κάνει ιδανικό σύντροφο. Ακόμα κι αν θεωρείται η φθηνότερη γάτα σε αυτή την κατάταξη, θα πρέπει να βάλετε από την τσέπη σας μεταξύ 700 και 1.100 ευρώ για να την υιοθετήσετε.

ρώσικη μπλε γάτα
Συντελεστές: Desha/Pixabay

Οι 5 κορυφαίες ράτσες γατών διαμερισμάτων

Δείτε πώς να κάνετε τη γάτα σας να το απολαύσει