Οι 10 πιο δημοφιλείς φυλές γατών

Εκτός από τη γάτα alley, πολύ δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, ορισμένες ράτσες γατών εκτιμώνται περισσότερο από άλλες. Είτε για την εμφάνισή τους είτε για το ταμπεραμέντο τους, όλες αυτές οι γάτες έχουν πολλά προτερήματα να σαγηνεύσουν!

1. The Maine Coon

Η μεγαλύτερη από τις ράτσες γατών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Γάλλους και στον υπόλοιπο κόσμο. Και για καλό λόγο, το κοινωνικό και στοργικό ταμπεραμέντο του Maine Coon σε συνδυασμό με τη μεγαλειώδη σωματική του διάπλαση το κάνουν μια πολύ ιδιαίτερη γάτα.

Η γάτα Maine Coon νιαουρίζει
Πιστώσεις: iStock

2. Le British Shorthair

Το καμπυλωτό της σώμα και αυτή κεφάλι σε σχήμα μήλου κάντε το να μοιάζει με βελούδινο. Ωστόσο, το βρετανικό κοντότριχο, παρά τον ήρεμο και γαλήνιο χαρακτήρα του, έχει επίσης τον μικρό του χαρακτήρα.

chat gris βρετανική κοντότριχη
Πιστώσεις: iStock

3. Le Ragdoll

Η πιο αφράτη γάτα στον κόσμο ανταποκρίνεται στο όνομά της. Στην πραγματικότητα, “ragdoll” σημαίνει “κουρέλι κούκλα” στα αγγλικά, που καθορίζει ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του Ragdoll: όταν το παίρνετε στην αγκαλιά σας, χαλαρώνει τελείως και γίνεται τελείως κουτσό!

chat ragdoll
Συντελεστές: ZEROXO/Pixabay

4. Ο Πέρσης

Η ευγενής και κομψή εμφάνισή του, του πεπλατυσμένο ρύγχος και η γούνα των ονείρων του είναι όλα σαγηνευτικά στοιχεία για τον αξεπέραστο Πέρση. Για να μην αναφέρουμε την αληθινή του λατρεία για τους υπνάκους!

chat persan
Συντελεστές : cromaconceptovisual/Pixabay

5. Chartreux

Συχνά συγχέεται με το British Shorthair, το Chartreux είναι ωστόσο μια εύκολα αναγνωρίσιμη γάτα χάρη στα χρυσά μάτια της. Ήρεμος και ήρεμοςτου αρέσει να τεμπελιάζει πολλές ώρες στον καναπέ δίπλα στον άνθρωπο του.

Chartreux γάτα
Συντελεστές: Benita5/Pixabay

6. The Sacred of Burma

Συχνά αντιληπτό ως «σκύλος-γάτα», το Sacred Birman, ένα είδος μίξη μεταξύ περσικών και σιαμαίων, είναι μια πολύ ευγενική και ήρεμη γάτα. Η ενσυναίσθησή του είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, δεν θα διστάσει να έρθει να παρηγορήσει τον κύριό του σε περίπτωση σκληρού χτυπήματος.

ιερή γάτα της μπίρμας
Πιστώσεις: iStock

7. Ο Νορβηγός

Ανεξάρτητος χωρίς να στερείται στοργής, ο Νορβηγός αρέσει σπεράστε χρόνο με τον άνθρωπο σας παρά να περιπλανηθείς έξω.

νορβηγική γάτα
Συντελεστές: gnuckx/Flickr

8. Η Σφίγγα

Η άτυπη σωματική του διάπλαση εκτιμάται ιδιαίτερα από τους λάτρεις του γυμνότριχες γάτες. Πολύ στοργικός, ο Sphynx του αρέσει να περνά χρόνο κολλημένος στον άνθρωπο του και μερικές φορές μπορεί να είναι και λίγο… παρεμβατικός.

κουβέντα σφίγγα
Πίστωση: s3jelv/Pixabay

9. Οι σιαμαίοι

Εύκολα αναγνωρίσιμο από το σκοτεινή “μάσκα” φοράει στο πρόσωπό του, ο σιαμαίος είναι μια πολύ κοινωνική, δυναμική και πάντα χαρούμενη γάτα. Του άτακτη πλευρά μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς για μια ολόκληρη μέρα!

Σιαμέζικη γάτα
Συντελεστές: webandi/Pixabay

10. Και η Βεγγάλη

Μια πραγματική μικρή τίγρη του σαλονιού, η Βεγγάλη απολαμβάνει αυξανόμενη επιτυχία. Του στίγματα παλτό είναι παράδειγμα ομορφιάς και το ευαίσθητο, απαλό και διακριτικό της ταμπεραμέντο μόνο σε κάνει να ερωτευτείς.

συνομιλία Βεγγάλη
Πιστώσεις: iStock

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 12 πιο σπάνιες ράτσες γατών

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της γάτας Σιβηρίας και της γάτας Νορβηγίας;

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες γατών

Οι 5 κορυφαίες ράτσες γάτας με “αυτιά λύγκα”

Οι 10 κορυφαίες ράτσες γάτας που δεν φοβούνται το κρύο