Οι 10 ράτσες γατών που αντιστέκονται τέλεια στη μοναξιά

Πιστεύουμε ότι όλες οι γάτες είναι εξαιρετικά ανεξάρτητα πλάσματα, και δικαίως. Παρ’ όλα αυτά, πολλά tomcats χρειάζονται ανθρώπινη ή ζωική παρουσία, ακόμα κι αν αυτό δεν γίνεται απαραιτήτως αντιληπτό με προφανή τρόπο σε ορισμένα άτομα. Ο δικός σου στο σπίτι, για παράδειγμα, σε αγαπάει πολύ. Έτσι, τα χάδια σας και η παρέα σας τον καθησυχάζουν και παραμένουν απαραίτητα για την εξέλιξή του. ΕγώΥπάρχουν, ωστόσο, φυλές αιλουροειδών που ανέχονται τη μοναξιά περισσότερο από τις αντίστοιχές τους.

1/ Και η Βεγγάλη

Αυτή η γάτα είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Βεγγάλη είναι επίσης ξάδερφος της γάτας λεοπάρδαλης, ενός είδους άγριων αιλουροειδών. Του ανήκει ένα πολύ ανεπτυγμένο κυνηγετικό ένστικτο και χρειάζεται πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο ή σε έναν μεγάλο εσωτερικό χώρο που του επιτρέπει να παίζει και να ασκείται όπως πρέπει.

συνομιλία Βεγγάλη
Συντελεστές: Irina_kukuts/Pixabay

2/ Le British Shorthair

Αυτή η ράτσα γάτας προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία (το μαντέψατε). Το στρογγυλό κεφάλι του θυμίζει διάσημο καρτούν, εμπνευσμένο από έργο του Lewis Carroll. Ο Βρετανός Κοντότριχος απολαμβάνει α πολύ ήρεμο ταμπεραμέντο που του επιτρέπει να περνάει χρόνο χωρίς παρέα (όλα τα πράγματα ληφθούν υπόψη). Τον κάνει μια ιδανική γάτα διαμερίσματος. Καθώς αυτό το αιλουροειδές έχει μια ενοχλητική τάση να παίρνει βάρος, είναι καλύτερα να εξοπλίζετε το σαλόνι σας με ένα δέντρο γάτας ή να παίζετε με αυτό κατά καιρούς, το λατρεύει.

chat British Shorthair
Συντελεστές : Γιώργος Ε. Κορωναίος/Wikimedia – CC κατά 4.0

3/ Η νορβηγική γάτα

Η νορβηγική γάτα του δάσους προσαρμόζεται εξαιρετικά στη μοναξιά. Είναι ιδανικό ζώο αν η δουλειά σας σε απομακρύνει από το σπίτι για αρκετές μέρες. Ωστόσο, ο έξω κόσμος του ταιριάζει περισσότερο παρά μια ζωή στο κάστρο. Επομένως, η πρόσβαση στον κήπο παραμένει απαραίτητη για αυτό το αιλουροειδές από τις σκανδιναβικές χώρες.

νορβηγική γάτα
Πιστώσεις: Astrid860/iStock

4/ Η ευρωπαϊκή αγριόγατα

Ονομάζεται επίσης γάτα του δάσους, η ευρωπαϊκή αγριόγατα βρίσκεται στην Ανατολική, Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ζει σε πυκνά δάση και κάνω μέρος των αδάμαστων αιλουροειδών. Φοβάται τους ανθρώπους και επομένως δεν έχει ανάγκη την παρουσία τους.

chat sauvage d'Europe
Πιστώσεις: pum_eva/iStock

5/ Η τουρκική γάτα Angora

Με καταγωγή από την Τουρκία, αυτό το οικόσιτο ζώο είναι γνωστό για το δυνατος χαρακτηρας. Οι μεγάλοι χώροι προσαρμόζονται τέλεια στη ζωή της τουρκικής γάτας Angora, ακόμα κι αν μπορεί να αισθάνεται εξίσου άνετα σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να μπορεί να περιπλανηθεί.

τουρκική γάτα ανγκόρα
Πίστωση: Halina Pinchuk/iStock

πώς να κάνω μια επιλογή;

Όλα για τη γάτα Singapura: Εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή