οι 11 πιο συνηθισμένοι λόγοι για να σταματήσετε το κάπνισμα

Όπως γνωρίζετε, το Ma vie de chat δεσμεύεται για την καταπολέμηση της εγκατάλειψης των ζώων, ειδικά των γατών. Για εμάς, καμία δικαιολογία (ή σχεδόν) δεν είναι έγκυρη όταν αποφασίζετε να εγκαταλείψετε τη γάτα σας. Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες αιλουροειδών, όταν ρωτήθηκαν για τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψαν το κατοικίδιό τους, είναι πρόθυμοι να δώσουν κάθε είδους δικαιολογίες, ας το παραδεχτούμε, τις περισσότερες φορές ψεύτικες. Εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα.

1. Μια κίνηση

Η πρώτη αιτία εγκατάλειψης των γατών είναι η αλλαγή κατοικίας. Ωστόσο, για να καταπολεμηθεί ιδιαίτερα αυτή η τάση, Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει στους ιδιοκτήτες να αρνούνται τα κατοικίδια στο κατάλυμα που νοικιάζουν. Ο νόμος αυτός ισχύει για όλες τις ενοικιάσεις, εκτός από τις εποχιακές ενοικιάσεις. Έτσι, αν είστε ενοικιαστής, δικαιούστε απόλυτα να έχετε μια γάτα στο σπίτι σας.

2. Πηγαίνοντας διακοπές

Εξάλλου, γιατί να βάλετε το μυαλό σας για να βρείτε μια λύση φροντίδας για τη γάτα σας όταν μπορείτε να την εγκαταλείψετε… Είναι εξαιτίας αυτού του περίεργου συλλογισμού που 60.000 σκύλοι και γάτες βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι κάθε καλοκαίρι, είτε στους δρόμους για τους πιο άτυχους, είτε απευθείας στα καταφύγια για τους άλλους.

3. Έλλειψη χρημάτων

Σίγουρα λοιπόν, για να φροντίσετε μια γάτα, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε έναν μικρό ετήσιο προϋπολογισμό. Υπάρχουν όμως λύσεις για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Για παράδειγμα, Τα κτηνιατρικά έξοδα είναι φθηνότερα ή ακόμη και δωρεάν στα ιατρεία από ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ και το θεμέλιο Βοήθεια στα ζώα. Για να μην αναφέρουμε ότι ο σύλλογος Κτηνίατροι για όλους μπορεί επίσης να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης κτηνιατρικής παρέμβασης.

καταφύγιο συνομιλίας
Πιστώσεις: suemack / iStock

4. Απώλεια ενδιαφέροντος για τη γάτα

Τα οικόσιτα ζώα έχουν γίνει αναλώσιμα από μόνα τουςδεν είναι ασυνήθιστο για τους ιδιοκτήτες γατών να κουράζονται από τα μαλλιά τους, πώς θα κουράζονταν από το τελευταίο βιντεοπαιχνίδι που αγόρασαν. Αυτός ο λόγος εγκατάλειψης δείχνει πόσο πρέπει να αναθεωρηθεί σε βάθος η κοινωνία στην οποία ζούμε, όχι μόνο για την ευημερία των ζώων, αλλά και για την ευημερία των ανθρώπων.

5. Πρόβλημα συμπεριφοράς

Όταν υιοθετείτε μια γάτα, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει, από την αρχή ή αργότερα στη ζωή της, α πρόβλημα συμπεριφοράς που σχετίζεται με ανησυχία για την υγεία, άγχος ή διαταραχή στην καθημερινή ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι αντί να προσπαθείτε να διορθώσετε το πρόβλημα (π.χ. εγκαταστήστε μια γρατσουνιά για να αποτρέψετε τη γάτα από το να χαράξει τον καναπέ), ορισμένοι ιδιοκτήτες προτιμούν απλώς να τον εγκαταλείψουν. Και μερικές φορές ακόμη και αλλαγή ζώων. Σαν να ήταν χαλασμένο το δικό τους και έπρεπε να αντικατασταθεί…

6. Μια αλλεργία στην οικογένεια

Στη Γαλλία, περίπου Το 25% του πληθυσμού είναι αλλεργικό στα ζώα, ειδικά οι γάτες. Οπότε σίγουρα, το να ζεις με μια γάτα όταν είσαι αλλεργικός σε αυτήν μπορεί να απαιτεί κάποιες προσαρμογές. Αλλά δεν είναι αδύνατο! Η απόδειξη, πολλοί ιδιοκτήτες αιλουροειδών είναι αλλεργικοί στις γάτες. Επιπλέον, η συμβίωση με μια γάτα γενικά καθιστά δυνατή τη σταδιακή μείωση της αλλεργίας.

7. Ο ερχομός ενός παιδιού

Αυτή είναι μια δικαιολογία που δίνουν πολλοί ιδιοκτήτες όταν εγκαταλείπουν τη γάτα τους. Δυστυχώς, αυτός ο λόγος δεν είναι απολύτως έγκυρος αφού έχει αποδειχθεί ότινα έχεις γάτα όταν έχεις παιδί είναι πραγματικά πολύ ευεργετική για την υγεία και για την ανάπτυξη του τελευταίου.

8. Μετάβαση σε οίκο ευγηρίας

Οι περισσότεροι οίκοι ευγηρίας (ή οίκοι ευγηρίας), καθώς και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τις γάτες των κατοίκων τους. Γεγονός, δεν είναι ασυνήθιστο για οικογένειες, που δεν μπορούν να φροντίσουν το εν λόγω ζώοαναγκάζονται να το εγκαταλείψουν.

γυναίκα ηλικιωμένο γατάκι αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

ο οφέλη των γατών σε ανθρώπους, και ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους ή άρρωστους, έχουν ήδη αποδειχθεί. Ως εκ τούτου, φαίνεται επείγον να τοποθετήσουμε το θέμα του μέλλοντος των γατών που ανήκουν σε ηλικιωμένους στο επίκεντρο των μεγάλων κοινωνικών μας συζητήσεων. Ειδικά δεδομένης της αύξησης του αριθμού των γατών στα σπίτια και της γήρανσης του πληθυσμού…

9. Ο θάνατος του ιδιοκτήτη

Και πάλι, εάν η οικογένεια του θανόντος δεν επιθυμεί να αναλάβει τη γάτα της, η τελευταία εγκαταλείπεται. Ωστόσο, τώρα είναι πολύ πιθανό να προβλέψει, κατά τη διάρκεια της ζωής του, τι θα γίνει με το ζώο μας μετά τον θάνατό μας. Για να το κάνετε αυτό, είναι απλό, απλώς γράψτε το στη διαθήκη σας! Στη συνέχεια, ο συμβολαιογράφος θα διασφαλίσει ότι τηρούνται τα μέτρα που αφορούν τη γάτα.

10. Ένα ανεπιθύμητο σκουπίδια

Όταν μια γάτα δεν είναι δεν είναι αποστειρωμένο, δεν είναι μόνο πιθανό να ζήσει μια μικρότερη ζωή, αλλά και να γεννήσει γατάκια. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτά τα μικρά αιλουροειδή, παραλείποντας να τους δώσει. Έτσι τα εγκαταλείπουν στα καταφύγια. Για να αποφύγετε αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στειρώσετε τη γάτα σας. Τίποτα δεν είναι πιο εύκολο!

11. Φόβος προσβολής από τοξοπλάσμωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αυτός ο φόβος είναι κοινός στις εγκύους και οδηγεί σε πολλές εγκαταλείψεις κάθε χρόνο. Ωστόσο, δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα να ανησυχείτε. Πρώτον, η τοξοπλάσμωση υπάρχει μόνο σε γάτες που κυνηγούν και τρώνε τη λεία τους. Δεύτερον, για να αποφύγετε οποιονδήποτε κίνδυνο, απλώς φορέστε γάντια όταν αλλάζετε την άμμο της γάτας σας και αποτρέψτε την πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας και στο τραπέζι της κουζίνας. Στην πραγματικότητα, μόνο η επαφή με τα περιττώματά του πρέπει να αποφεύγεταιόχι η επαφή με την ίδια τη γάτα!

Γιατί οι γάτες έχουν τραχιά γλώσσα;

Πετώντας με τη γάτα σας: πόσο κοστίζει;