Οι 5 κορυφαίες ράτσες γατών διαμερισμάτων

Οι λάτρεις της πόλης μπαίνουν όλο και περισσότερο στον πειρασμό να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο, ειδικά μια γάτα. Πράγματι, η γάτα είναι ένα ζώο που απαιτεί λίγους περιορισμούς και το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε τύπο περιβάλλοντος, ακόμη και μικρότερα διαμερίσματα, αρκεί να διεγείρεται επαρκώς. Αλλά υπάρχουν ράτσες που είναι πιο δεμένες στο σπίτι από άλλες για τις οποίες η ζωή στην ύπαιθρο δεν θα λείψει καθόλου. Ανακαλύψτε τις κορυφαίες 5 ράτσες γατών σε διαμερίσματα!

1. Ο Πέρσης

Είναι το σημείο αναφοράς για εσωτερική γάτα. Ο Πέρσης έχει φλεγματικό, ακόμη και τεμπέλη χαρακτήρα, και προτιμά να περνάει τις μέρες του στον καναπέ παρά να βγαίνει στο δρόμο. Από την άλλη, όντας πολύ στοργικός, θέλει πολλή προσοχή και δύσκολα θα υποστηρίξει τις πολύωρες απουσίες του ανθρώπου του. Αποκλείεται λοιπόν να τον αφήσουμε ήσυχο όλη μέρα.

chat persan
Συντελεστές : cromaconceptovisual/Pixabay

2. Le Ragdoll

Γνωστός για την ικανότητά του να γίνεται ολοκληρωτικά χαλαρή et ελαστικό όταν πιαστεί στα χέρια («ragdoll» κυριολεκτικά σημαίνει «κουρέλι κούκλα»), το Ragdoll είναι μια γάτα ιδιαίτερα ηρεμία και ευγενικός, εντελώς απαλλαγμένος από αμυντικά ένστικτα. Από την άλλη, είναι ένα πραγματικό δοχείο με κόλλα. Χρειάζεται επαφή και την κάνει αισθητή. Και πάλι, συνιστάται ανεπιφύλακτα να αποφύγετε να απομακρυνθείτε πολύ όταν υιοθετείτε μια γάτα αυτής της ράτσας.

chat ragdoll
Συντελεστές: ZEROXO/Pixabay

3. Russian Blue

Πολύ ανεξάρτητος, το Russian Blue θα ενθουσιάσει όσους θα ήθελαν να υιοθετήσουν μια γάτα, αλλά που εργάζονται όλη μέρα. Πράγματι, υποστηρίζει πολύ καλά τη μοναξιά αν έχει αρκετά διαθέσιμα παιχνίδια. Από την άλλη, είναι πολύ δεμένος με τα δικά του ηρεμία et δεν αντέχει τον θόρυβο και το άγχος, που είναι ασυμβίβαστο με μια ζωή που περιβάλλεται από παιδιά.

Καλό να ξέρω : για να μην κουραστεί η γάτα σας με τα παιχνίδια της, θυμηθείτε να κάνετε μια περιστροφή. Για να το κάνετε αυτό, δώστε του τη μπάλα τη Δευτέρα, το ξεσκονόπανο την Τρίτη, το τσιριχτό παιχνίδι του την Τετάρτη κ.λπ. Τον υπόλοιπο χρόνο, κρύψτε προσεκτικά τα άλλα παιχνίδια.

ρώσικη μπλε γάτα
Συντελεστές: Desha/Pixabay

4. The Sacred of Burma

Πολύ σπίτιτο Ιερό της Βιρμανίας ξέρει να δείχνει α απόλυτη ηρεμία. Λατρεύει την επαφή με τους ανθρώπους του, χωρίς να κολλάει πολύ. Από την άλλη, τον διακρίνει το ταμπεραμέντο τουλάχιστον πεισματάρης και σκυθρωπός, που θα σε αναγκάσει να ενδώσεις σε όλες του τις ιδιοτροπίες.

ιερή γάτα της μπίρμας
Πιστώσεις: iStock

5. Ο Ντέβον Ρεξ

Πολύ ψυχρός Λόγω του φίνο, σγουρό παλτό του, το Devon Rex δεν του αρέσει πολύ να βγαίνει έξω. Στοργικός και πολύ κοινωνικός, αυτή η γάτα θα είναι τέλεια ευτυχισμένη σε ένα διαμέρισμα αν ζει με άλλες γάτες. Επιπλέον, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή, είτε πρόκειται για αγκαλιές είτε για άγρια ​​παιχνίδια. Το λίγο επιπλέον; Είναι από τις λίγες γάτες που μπορεί να είναι εκπαιδευμένοειδικά για να βγεις με λουρί!

chat devon rex
Συντελεστές : Izzy/Wikimedia Commons

Οι συμβουλές μας για την επιλογή του τέλειου τροφοφύλακα για τη γάτα σας

Οι 10 πιο ακριβές ράτσες γατών στον κόσμο