Οι 5 μικρότερες ράτσες γατών στον κόσμο

Αναπόφευκτα, το όνειρο κάθε ιδιοκτήτη γάτας θα ήταν να μην δει ποτέ το γατάκι του να μεγαλώνει έτσι ώστε να παραμείνει το ίδιο χαριτωμένο σε όλη του τη ζωή. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό! Έτσι, για όσους αγαπούν πραγματικά οτιδήποτε μικρό, αυτές οι 5 μικρότερες οικόσιτες ράτσες γατών στον κόσμο είναι για εσάς!

1. Le Singapura

γνωστό ότι είναι το η μικρότερη ράτσα γάτας στον κόσμοτο Singapura έχει ένα αξιολάτρευτο στρογγυλό κεφάλι καθώς και μεγάλο αμυγδαλωτά μάτια. Ζυγίζει μεταξύ 1,8 και 2,7 κιλά και έχει μέγεθος 25 εκ. Είναι ένα πολύ δραστήριο και στοργικό αιλουροειδές και θεωρείται α εξαιρετικός κυνηγός. Αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα, θα πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 800 και 1.500 ευρώ.

chat singapura
Συντελεστές : 51g7z61hz5af2azs6k6/Wikimedia Commons

2. Le Munchkin

Κοντό στα πόδια, το Munchkin έχει μήκος περίπου 30 cm και ζυγίζει μεταξύ τους 2 έως 5 κιλά. Πολύ κοινωνικός και ιδιαίτερα αγαπητός, αυτή η μικρή γάτα με χαρακτήρας γατάκι είναι ένας υπέροχος σύντροφος ζωής. Δεν μπορεί να πηδήξει πολύ ψηλά, αλλά από την άλλη είναι πολύ γρήγορος και ευκίνητος. Μετρήστε περίπου 1.000 ευρώ για να υιοθετήσετε ένα γατάκι Munchkin.

chat munchkin
Συντελεστές: tasy/Pixabay

3. Και Κοράτ

Με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, το Korat είναι μια γάτα με α μπλε φόρεμα και πρασινομάτης, φημισμένος ότι είναι α τυχερό ζώο. Πολύ πιστή, αυτή η γάτα είναι βαθιά δεμένη με τον άνθρωπο της. Με μεγάλη ζωντάνια πνεύματος, μαθαίνει γρήγορα και είναι μια από αυτές τις γάτες που έχουν το παρατσούκλι «γάτα-σκύλοι». Διαστάσεις 25 cm και βάρος μεταξύ 2,5 έως 4,5 κιλάαυτή η μικρή τυχερή γάτα κοστίζει ακόμα γύρω στα 1.500 ευρώ.

chat korat
Πίστωση: 15claudia/Pixabay

4. Και Skookum

Με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Skookum διακρίνεται για το πολύ κοντά πόδια και το δικό του σγουρό παλτό. Προέρχεται από μια διασταύρωση μεταξύ ενός Munchkin και ενός Laperm, αυτή η πολύ παιχνιδιάρικη γάτα που ζυγίζει λιγότερο από 5 κιλά εξακολουθεί να είναι ασυνήθιστο στη Γαλλία.

κουβέντα
Συντελεστές: JakeWilliamHeckey/Pixabay

5. Le Cornish Rex

Συνήθως ζυγίζει λιγότερο από 5 κιλά και διαστάσεων 35 cm, το Cornish Rex είναι ένα από τα οι πιο μικρές γάτες, ακόμα κι αν είναι ο μεγαλύτερος γάτος σε αυτή την κατάταξη. Εκτιμάται ιδιαίτερα για αυτό σγουρό παλτό, αυτή η γάτα είναι πολύ αγαπητή. Τη δικη του πλευρα δοχείο με κόλλα τον ωθεί να ακολουθεί τον κύριό του παντού, τόσο που μισεί τη μοναξιά. Επιπλέον, του αρέσει να μιλάει με τους ανθρώπους του και ως εκ τούτου δεν διστάζει δίνω φωνή όσο πιο γρήγορα μπορεί.

chat cornish rex
Συντελεστές: Olivia2/Wikimedia Commons

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 10 πιο ακριβές ράτσες γατών στον κόσμο

Οι 10 αγαπημένες ράτσες γάτας των Γάλλων

Οι 5 μεγαλύτερες ράτσες γατών στον κόσμο

5 λόγοι για να υιοθετήσεις μια γάτα όταν έχεις παιδί

Όλα για τη γάτα των Ιμαλαΐων: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή