Πετώντας με τη γάτα σας: πόσο κοστίζει;

Αποφασίστηκε, φέτος, να πάρετε τη γάτα σας σε ένα ταξίδι μαζί σας. Και δεν έχει σημασία αν είναι 100 χιλιόμετρα μακριά ή στην άλλη άκρη του κόσμου. Αλλά για αυτό, μάλλον θα πρέπει να πετάξετε μαζί του. Ευτυχώς, έχετε ακούσει ότι οι αιλουροειδείς φίλοι μας μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα με τον ιδιοκτήτη τους. Είναι αλήθεια αυτό; Εάν ναι, ποιος είναι ο αναμενόμενος προϋπολογισμός; Απαντήσεις!

Κανόνες αεροπορικής εταιρείας για κατοικίδια

Καταρχήν να το ξέρεις δεν δέχονται όλες οι αεροπορικές εταιρείες κατοικίδια στο αεροπλάνο. Πράγματι, μερικοί από αυτούς αρνούνται κατηγορηματικά να πάρουν ζώα στο σκάφος, εκτός από μερικές φορές ζώα βοήθειας, όπως σκύλοι-οδηγοί για τυφλούς για παράδειγμα.

Κατά την κράτηση του αεροπορικού σας εισιτηρίου, μη διστάσετε να το κάνετε χρησιμοποιήστε έναν συγκριτή πτήσηςόπως το Easyvols, και σκεφτείτε ελέγξτε ότι η εταιρεία που έχετε επιλέξει δέχεται κατοικίδια. Πως ? Επισκεπτόμενος τον ιστότοπό του ή επικοινωνώντας απευθείας μαζί του τηλεφωνικά.

Αν ναι, ενημερωθείτε για τους όρους που επιβάλλει. Πράγματι, αυτοί οι όροι διαφέρουν ανάλογα με τις εταιρείες. Έτσι, αν και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες το επιτρέπουν ζώα κάτω των 8 κιλών (συμπεριλαμβάνεται το βάρος του κιβωτίου μεταφοράς) ταξιδεύουν στην καμπίνα με τον αφέντη τους, άλλοι χαμηλώνουν αυτό το όριο στα 4 ή 6 κιλά. Άλλοι πάλι το ανεβάζουν στα 10 κιλά. Εάν έχετε μια γάτα κανονικής κατασκευής, υπάρχει επομένως μικρός κίνδυνος να χρειαστεί να ταξιδέψει στο αμπάρι. Από την άλλη, αν έχετε Maine Coon, προσέξτε…

Καλό να ξέρω : Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αρνούνται να μεταφέρουν γάτες ή σκύλους με πεπλατυσμένο ρύγχος, όπως οι Πέρσες. Ο λόγος ? Η φυσιογνωμία τους τα καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητα στις αναπνευστικές διαταραχές, ιδιαίτερα σε υψόμετρο.

Επιλέξτε ένα κατάλληλο κουτί μεταφοράς

Μόλις κλείσετε το αεροπορικό εισιτήριο της γάτας σας, πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσετε ένα κατάλληλο κλουβί μεταφοράς. Και για καλό λόγο, όπως και κάθε άλλη χειραποσκευήτο κλουβί της γάτας σας πρέπει να πληροί ορισμένες απαιτήσεις.

ταξίδι γάτας με αεροπλάνο
Πιστώσεις: iStock

Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνετε λάθος, επιλέξτε α Εγκεκριμένο κιβώτιο μεταφοράς από την IATA. Το πρότυπο της IATA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) αποτελεί πραγματική εγγύηση για να αποφύγετε την απόρριψη κατά τον έλεγχο των αποσκευών μία φορά στο αεροδρόμιο.

Επιπλέον, να γνωρίζετε ότι μόλις εγκατασταθεί στην καμπίνα του αεροπλάνου, θα σας απαγορεύεται αυστηρά να βγάλετε τη γάτα σας από το κλουβί της. Πρέπει να το τοποθετήσετε κάτω από το κάθισμα μπροστά σας και να το αφήσετε εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Η τιμή ενός αεροπορικού εισιτηρίου για τη γάτα σας

Και πάλι, όλα εξαρτώνται από τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά και από τον προορισμό που έχετε επιλέξει. Στην πραγματικότητα, όσο πιο μακριά ταξιδεύετε, τόσο υψηλότερο είναι το συμπλήρωμα που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε για τη γάτα σας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, να γνωρίζετε ότι η μεταφορά ενός ζώου, όποια κι αν είναι αυτή, δεν περιλαμβάνεται ποτέ στη βασική τιμή του αεροπορικού σας εισιτηρίου. Θα πρέπει να πληρώσετε μια επιπλέον χρέωση κατά την κράτηση ή, σε αντίθετη περίπτωση, στο αεροδρόμιο.

Κατά γενικό κανόνα, το ταξίδι στην καμπίνα με ένα ζώο είναι φθηνότερο από το ταξίδι στο αμπάρι. Εκτός από ορισμένες εταιρείες, όπως η Air France, που εφαρμόζουν πάντα την ίδια τιμή.

Εκ τούτου, για πτήση εσωτερικού από τη Γαλλία στην ηπειρωτική Γαλλίαυπολογίστε κατά μέσο όρο 20 ευρώ για να πάρετε τη γάτα σας στην καμπίνα μαζί σας. Για πτήση σε άλλη χώρα της Ευρώπης, η τιμή κυμαίνεται από 50 έως 80 ευρώ. Τέλος, για διεθνή πτήση μπορεί να κυμαίνεται από 70 έως 250 ευρώ.

Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς να ταξιδεύετε καλά με τη γάτα σας: 13 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

Κορυφαίες 5 φυλές γατών ταξιδιωτών

Διακοπές: οι 5 καλύτερες λύσεις περιποίησης για τη γάτα σας

οι 11 πιο συνηθισμένοι λόγοι για να σταματήσετε το κάπνισμα

ορίστε σε τι ποσότητες ανάλογα με την ηλικία του