Ποιες κροκέτες για τη γάτα μου; 5 χρήσιμες συμβουλές

Εάν είστε ο περήφανος ιδιοκτήτης μιας γάτας, γνωρίζετε ήδη ότι για να προσφέρετε μια ισορροπημένη διατροφή στο αιλουροειδές σας, πρέπει να επιλέξετε πατέ ΚΑΙ κροκέτες για γάτες. Πώς όμως να διαλέξετε τις πιο κατάλληλες κροκέτες ανάμεσα στη μεγάλη επιλογή που υπάρχει; Και πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι πραγματικά καλής ποιότητας; Για να επωφεληθεί το φουρνάκι σας από τα καλύτερα όσον αφορά την κροκέτα, ακολουθήστε αυτές τις λίγες συστάσεις!

1. Μελετήστε τα συστατικά

Η γάτα σας είναι ένα σκληρό σαρκοφάγο. Επομένως, Η διατροφή του πρέπει να αποτελείται κυρίως από ζωικές πρωτεΐνες, δηλαδή κρέας ή ψάρι. Και για καλό λόγο, χρειάζεται απαραίτητα αμινοξέα (ταυρίνη, αργινίνη) που περιέχονται σε πρωτεΐνες για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Επομένως, είναι απολύτως απαραίτητο να περιέχουν οι κροκέτες του τουλάχιστον 35% πρωτεΐνη. Και αν το επίπεδο πρωτεΐνης φτάσει το 40, ή και το 50%, είναι επειδή είναι πολύ καλής ποιότητας κροκέτες. Το τελευταίο μπορεί επιπλέον να βρεθεί εύκολα στην ακτίνα του τροφή για γάτες στο Animalis.com ή σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων.

Για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι το κύριο συστατικό στη κροκέτα της γάτας σας, μελετήστε τη λίστα συστατικών. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε αυτό τα συστατικά που υπάρχουν σε μεγαλύτερη ποσότητα είναι αυτά που εμφανίζονται πρώτα σε αυτή τη λίστα. Στη συνέχεια, η σειρά είναι φθίνουσα. Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο συστατικό που αναφέρεται είναι αυτό με τη λιγότερη αντιπροσώπευση.

Αν το κρέας ή το ψάρι είναι πρώτα, αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, είναι καλύτερα να αποφεύγετε τα «υποπροϊόντα» (γεύμα) του κρέατος και να προτιμάτε τα «κομμάτια» κρέατος (μπούτι, στήθος κοτόπουλου κ.λπ.).

η γάτα τρώει
Πιστώσεις: iStock

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το περιεκτικότητα σε ζωικό λίπος (λιπίδια) είναι λιγότερο από 25%, το επίπεδο υδατανθράκων λιγότερο από 20%, το περιεχόμενο τέφρας (ορυκτά) λιγότερο από 12%, το επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου λιγότερο από 1% και επίπεδο μαγνησίου λιγότερο από 0,1%. Σημειώστε επίσης ότι συνιστάται η παρουσία ωμέγα-3 και ωμέγα-6.

2. Πηγαίνετε βιολογικά

Τρώτε βιολογικά; Γιατί λοιπόν όχι και η γάτα σας! Πράγματι, όπως είναι για σένα, Τα φυτοφάρμακα είναι πολύ επιβλαβή για τη γάτα σας. Μακροπρόθεσμα, μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία του. Και για καλό λόγο, συνδέονται, μεταξύ άλλων, με διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος ή με καρκίνους.

Συνιστάται λοιπόν ανεπιφύλακτα να επιλέγετε βιολογικές κροκέτες που εγγυάται την απουσία χημικών προσθέτων, συντηρητικών (BHT, BHA, αιθοξικίνη) και τεχνητών χρωμάτων. Ειδικά επειδή αυτά τα συστατικά, που συχνά προστίθενται σε μη βιολογικές κροκέτες, δεν έχουν καμία θρεπτική αξία για τη γάτα σας.

3. Επιλέξτε κροκέτα “χωρίς κόκκους”.

Ίσως το έχετε ήδη ακούσει οι γάτες δεν χωνεύουν καλά τα δημητριακά και ότι, για αυτό το λόγο, ήταν πιο συνετό να επιλέξουμε κροκέτες χωρίς δημητριακά. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι λίγο πολύ αλήθεια.

Συμβαίνει αυτό οι μάρκες βάζουν περισσότερα δημητριακά (σιτάρι, καλαμπόκι, ρύζι, αλεύρι σίτου, σόγια κ.λπ.) στις κροκέτες τους παρά κρέας. Ο λόγος ? Είναι πολύ φθηνότερη πρώτη ύλη από το κρέας. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό θέτει αποτελεσματικά α διατροφικό πρόβλημα γιατί, όπως είπαμε και παραπάνω, οι γάτες χρειάζονται πρώτα και κύρια πρωτεΐνη. Επί πλέον, στην πραγματικότητα έχουν πρόβλημα στην πέψη των δημητριακών.

Ωστόσο, ακόμα κι ανΣυνιστάται να επιλέγετε κροκέτες που περιέχουν όσο το δυνατόν λιγότερους κόκκουςΩστόσο, είναι αδύνατο να δώσετε στη γάτα σας κροκέτα χωρίς κόκκους. Γιατί ? Για τον απλό και καλό λόγο ότι Το άμυλο, που περιέχεται στα δημητριακά, είναι απαραίτητο για την παρασκευή κροκέτας. Πράγματι, χάρη σε αυτόν οι κροκέτες έχουν αυτή τη συμπαγή συνοχή και δεν πέφτουν στη σκόνη.

γάτα τρώει κροκέτα
Πιστώσεις: iStock

4. Βεβαιωθείτε ότι η κροκέτα είναι κατάλληλη

Κάθε γάτα έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή, την κατάσταση της υγείας ή τον τρόπο ζωής τους.

Εκ τούτου, μια γάτα με νεφρική ανεπάρκεια δεν πρέπει να τρώει την ίδια κροκέτα με μια διαβητική γάτα. Μια γάτα που περνά το χρόνο της στο κυνήγι σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να τρέφεται διαφορετικά από μια γάτα που περνά τις μέρες της κοιμόμενη στον καναπέ. Ένα γατάκι δεν πρέπει να τρώει το ίδιο με μια ενήλικη γάτα. Μια στειρωμένη γάτα δεν έχει τις ίδιες ενεργειακές ανάγκες με μια ολόκληρη γάτα. Και τα λοιπά. Και τα λοιπά.

Πριν επιλέξετε το κροκέτα της γάτας σας, κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Είναι άρρωστος;
  • Έχει τροφική αλλεργία;
  • Είναι μεγάλος;
  • Είναι ακόμα γατάκι;
  • Έχει την τάση να παίρνει γρήγορα βάρος;
  • Είναι στειρωμένος;
  • Είναι ενεργός στην καθημερινότητα;

Ανάλογα με τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε τη σειρά από κροκέτες που ταιριάζει καλύτερα στη γάτα σας. Για να μην κάνετε λάθος στην επιλογή σας, μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας.

5. Απαγόρευσέ τους πρώτα βραβεία

Στην αγορά, μπορείτε να βρείτε δύο τύπους κροκέτες: κροκέτες στάνταρπου κυκλοφορούν γενικά σε σούπερ μάρκετ, και κροκέτες premiumπωλούνται από κτηνιάτρους, καταστήματα κατοικίδιων ζώων και εξειδικευμένα site.

Οι τυπικές κροκέτες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ φθηνότερες από τις premium κροκέτες. Και για καλό λόγο, είναι πιο κακής ποιότητας ! Τα συστατικά που περιέχουν είναι συχνά χαμηλής ποιότητας. Επιπλέον, δεν καλύπτουν όλες τις διατροφικές ανάγκες των φίλων μας των αιλουροειδών. Χειρότερος, μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και προβλήματα υγείαςόπως πεπτικές διαταραχές, διαταραχές των νεφρών ή ακόμα και παθήσεις του ουροποιητικού.

Όπως θα έχετε καταλάβει, λοιπόν, συνιστάται ανεπιφύλακτα να επιλέξετε κροκέτες premium ή super premium για να προσφέρετε μια διατροφή κορυφαίας κατηγορίας στη γάτα σας. Συχνά, όσο πιο ακριβό είναι, τόσο πιο ποιοτικό φαγητό είναι.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δίνετε στη γάτα σας την καλύτερη δυνατή κροκέτα, απλώς παρακολουθήστε την. Αν είναι δυναμικός, αν τα μαλλιά του είναι λαμπερά, αν οι μύες του είναι καλά ανεπτυγμένοι και αν τα κόπρανα του είναι καλά καλουπωμένα και δεν μυρίζουν, είναι κερδισμένο!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Ταΐζετε τη γάτα σας: 9 προκατασκευασμένες ιδέες που πρέπει να ξεχάσετε εντελώς!

Γιατί οι γάτες είναι τόσο επιλεκτικές στο φαγητό;

9 συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να φάει, ακόμα κι αν είναι δύσκολο!

Γιατί οι γάτες είναι αβοήθητες απέναντι στους αρουραίους;

20 καλοί λόγοι για να έχεις γάτα στο σπίτι