Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πείτε ένα γεια σε μια γάτα;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα άτομα που δεν τους αρέσουν οι γάτες είναι συχνά τα πρώτα άτομα στα οποία πηγαίνουν οι αιλουροειδείς φίλοι μας; Στην πραγματικότητα, αυτό δεν οφείλεται στην υποτιθέμενη απρόβλεπτη συμπεριφορά των μαλλιών μας, αλλά στα σωματικά σήματα που στέλνουν αυτοί οι άνθρωποι σε αυτούς. Πράγματι, οι τελευταίοι συμπεριφέρονται, χωρίς να το γνωρίζουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τις γάτες. Εδώ είναι το μυστικό τους!

Καλό να ξέρω : μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις μια γάτα να θέλει να σε πλησιάσει είναι να τη «δωροδοκήσεις» με μια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι 😉

1. Μείνετε μακριά

Για να χαιρετήσετε σωστά μια γάτα, είτε είναι δική σας είτε κάποιου κοντινού σας προσώπου, είναι απαραίτητο να μην βιαστείτε προς το μέρος της για να τη χαϊδέψετε. Μόνο θα τον τρόμαζε.

Αντίθετα, κρατήστε αποστάσεις και περιμένετε να συνηθίσει το ζώο στην παρουσία σας πριν επιχειρήσει οποιαδήποτε συμφιλίωση.

2. Χαϊδέψτε τον απαλά

Για να κάνετε καλή εντύπωση, ο χρυσός κανόνας είναι να περιμένετε υπομονετικά να έρθει η γάτα κοντά σας. Είναι αυτός που πρέπει να ξεκινήσει την πρώτη επαφή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον αναγκάσετε να αλληλεπιδράσει μαζί σας.

Αν έρθει προς το μέρος σας, σκύψτε ή καθίστε και δώσε του πρώτα το χέρι σου ώστε να μπορεί σε νιώθω και έτσι να συνηθίσεις τη μυρωδιά σου. Έπειτα, αν δεν κάνει πίσω ή δεν κάνει τα τακούνια του, μπορείτε να το προσπαθήσετεπλησιάστε απαλά το χέρι σας στο κεφάλι ή το λαιμό τους να τον χαϊδέψεις.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, αν αυτή είναι η πρώτη σας συνάντηση, μην κάνετε τη διασκέδαση να κρατήσει πολύ ! Πράγματι, συνιστάται να χαϊδεύετε απαλά αλλά γρήγορα μια νέα γάτα. Έτσι, το ζώο θα καταλάβει ότι δεν είστε ο πιεστικός τύπος. Και τότε θα είναι πιο πιθανό να σου ζητήσει χάδια.

3. Αναβοσβήνω

Τέλος, το να συστηθείς σε μια γάτα, είτε για πρώτη φορά είτε όχι, είναι έντονα δεν συνιστάται να τον κοιτάτε απευθείας στα μάτια. Πράγματι, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως πρόκληση. Εξάλλου, όταν το σκέφτεστε, οι άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα αιλουροειδή τείνουν να μην κοιτούν τις γάτες. Ή να τα κοιτάξετε για λίγο πριν κοιτάξετε γρήγορα μακριά. Και είναι αυτή η μη απειλητική συμπεριφορά που απευθύνεται στους μικρούς μας συντρόφους.

Από την άλλη, μπορείτε να τον κοιτάξετε ελαφρώς λοξά ενώ αναβοσβήνει αργά, σαν να ετοιμάζεστε να κοιμηθείτε. Αν η γάτα κάνει το ίδιο, σημαίνει ότι έχετε όλη του τη συμπάθεια και ότι η παρουσίαση είναι επιτυχημένη.

γάτα που στραβίζει τα μάτια
Συντελεστές : Gozitano/Pixabay

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 8 πιο κοινωνικές φυλές γατών

Επιλέξτε μια δίαιτα προσαρμοσμένη στην ηλικία της γάτας σας