Πόσο καιρό πρέπει να παίζετε με τη γάτα σας κάθε μέρα;

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι γάτες σπάνια παίζουν μόνες. Όπως και οι σκύλοι, η παρουσία του ανθρώπου τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να τονώσει το ένστικτό τους για παιχνίδι.Στην πραγματικότητα, το να παίζει καθημερινά με τη γάτα του δεν είναι επιλογή αλλά καθήκον που όλοι οι ιδιοκτήτες γάτας πρέπει να σέβονται για την ευημερία του αιλουροειδούς του.

Γιατί οι γάτες πρέπει να παίζουν;

Όπως και με τα παιδιά, οι γάτες πρέπει να παίζουν. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην μειώσουν το άγχος τους, να εξωτερικεύσουν την ενέργειά τους, να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία αλλά και και κυρίως να καταπολεμήσουν την ανία. Πράγματι, γεγονός είναι ότι πολλές οικόσιτες γάτες περνούν τις μέρες τους μόνες τους, τις περισσότερες φορές κοιμούνται, χωρίς τη δυνατότητα να βγουν έξω.

Και για καλό λόγο, όλο και περισσότερες γάτες ζουν σε αστικές περιοχές, ειδικά σε διαμερίσματα. Ωστόσο, τα τελευταία δεν έχουν κανένα άλλο περισπασμό στην εποχή τους από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του ανθρώπινου σπιτιού τους.

Το να μην μπορείτε να βγείτε έξω για βόλτες αναζητώντας δραστηριότητες δεν κάνει απαραίτητα αυτές τις γάτες δυστυχισμένες. Ωστόσο, είναι υποχρεωτικό να αντισταθμίστε αυτή την έλλειψη δραστηριότητας με συχνότερο χρόνο παιχνιδιού.

Σημειώστε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι γάτες που βγαίνουν έξω δεν χρειάζεται να παίζουν με τον άνθρωπο τους. Ωστόσο, ας πούμε ότι το χρειάζονται λιγότερο σπλαχνικά από τις γάτες διαμερισμάτων.

η γάτα παίζει
Συντελεστές: iStock / Konstantin Aksenov

Σημειώστε ότι ο χρόνος παιχνιδιού δεν είναι μόνο ένα μέσο διασκεδάστε τους φίλους μας με αιλουροειδείς και διεγείρετε τα κυνηγετικά τους ένστικτα (το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι απαραίτητο για την ψυχική τους υγεία).

Πράγματι, είναι επίσης μια σημαντική στιγμή που επιτρέπει τη δημιουργία συνδέσμων στη συνέχεια, στη συνέχεια, προς ενισχύσει τη σχέση μεταξύ γάτας και ανθρώπου. Επομένως, για όλους αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητο να αφιερώνετε λίγο χρόνο στη γάτα σας κάθε μέρα.

Πόσος χρόνος παιχνιδιού την ημέρα;

Ένα βαρύ παιχνίδι μιας ώρας την ημέρα μπορεί να φαίνεται ιδανικό για μια γάτα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα αιλουροειδή προτιμούν συντομότερες αλλά συχνότερες συνεδρίες, απλώστε αν είναι δυνατόν όλη την ημέρα. Έτσι, συνιστάται να παίζετε με τη γάτα σας 10 έως 15 λεπτά, τέσσερις έως πέντε φορές την ημέρα.

Αυτό το χρονικό διάστημα θα τον κρατήσει συγκεντρωμένο, θα τον αποτρέψει από το να κουραστεί και πάνω από όλα τονώστε το καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ίσως και να σε αφήσει να κοιμηθείς το βράδυ! Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από την ηλικία και την κατάσταση της υγείας της γάτας σας. Στην πραγματικότητα, ένα γατάκι θα χρειαστεί να παίζει πιο συχνά από μια μεγαλύτερη γάτα. Ομοίως, εάν η γάτα σας είναι άρρωστη ή υπέρβαρη, πάρτε το αργά.

Επίσης, όπως γνωρίζετε, οι γάτες λατρεύουν τις τελετουργίες. Ως εκ τούτου, συνιστάται να παίζετε με το αιλουροειδές σας τις ίδιες ώρες κάθε μέρα.

Τέλος, θυμηθείτε να αλλάζετε τα παιχνίδια κάθε μέρα της εβδομάδας. Τον υπόλοιπο χρόνο, κρατήστε τα σε ένα συρτάρι για να αποτρέψετε τη γάτα σας να έχει πρόσβαση σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο προσεκτικός όταν τα βγάζεις να παίξουν και δεν θα τα κουράσεις. Αυτό το μικρό κόλπο θα σας γλιτώσει από το να αγοράζετε παιχνίδια κάθε εβδομάδα για να προσπαθήσετε να ενδιαφέρετε τον γούνινο φίλο σας!

Καλό να ξέρω : η ώρα κάθε συνεδρίας παιχνιδιού πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με την προσωπικότητα και τις επιθυμίες της γάτας σας. Για παράδειγμα, αν έχει την τάση να σκορπίζει μετά από 5 λεπτά, μειώστε τον χρόνο παιχνιδιού αλλά αυξήστε τη συχνότητα. Αντίθετα, αν πιστεύετε ότι πρέπει να κουραστεί λίγο, αυξήστε τον χρόνο παιχνιδιού.

10 ιδέες για να το κάνετε πιο διασκεδαστικό για τη γάτα σας