Πώς να κάνετε τη γάτα σας να σας αγαπήσει: 10 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

Η γάτα είναι ένα ανεξάρτητο ζώο που δεν δίνει την αγάπη του αμέσως, σε αντίθεση με έναν σκύλο. Πρέπει να κατακτηθεί. Είτε είστε μέλος μιας οικογένειας που έχει ήδη μια γάτα είτε έχετε υιοθετήσει μόνοι σας ένα αιλουροειδές, εδώ είναι 10 συμβουλές που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσετε για να κάνετε τον γούνινο φίλο σας να σας αρέσει.

1. Παίξτε μαζί του

Σήμερα, πολλές γάτες ζουν σε διαμερίσματα και δεν έχουν πλέον την ευκαιρία να επιδοθούν στην αγαπημένη τους δραστηριότητα: κυνήγι. Ωστόσο, το κυνήγι είναι απαραίτητος για μια γάτα, ειδικά για την ψυχική της υγεία. Πράγματι, αν, στη φύση, η γάτα κυνηγάει θήραμα, είναι πάνω από όλα για να τραφεί αλλά και γιατί τον διασκεδάζει.

Χύνω τονώστε τη γάτα σας και ενθαρρύνετέ τον να απολαμβάνει τις στιγμές που περνάει στην παρέα σας, αφιερώστε χρόνο σε αυτές παίξε μαζί του. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι καθημερινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε σιγά σιγά η γάτα σας να καταλήξει να τα περιμένει. Και αν σε σνομπάρει τις πρώτες φορές, επιμένω και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι προσπάθειές σας θα αποδώσουν.

2. Μην τον επιπλήξεις ποτέ

Η γάτα δεν το καταλαβαίνει έννοια της τιμωρίας, σε αντίθεση με έναν σκύλο. Έτσι, αν η γάτα σας κάνει κάτι ηλίθιο και αρχίσετε να της φωνάζετε ή ακόμα και να την πιάνετε από το δέρμα, θα νομίζει ότι είστε Κακος άνθρωπος που του εύχεται κακό. Δεν θα καταλάβει ποτέ ότι αν τον μαλώσεις, είναι επειδή έκανε κάτι λάθος. Και αυτό ακόμα κι αν τον πιάσεις στα πράσα!

Τιμωρήστε τη γάτα σας δεν είναι λοιπόν το σωστό. Θα είναι μόνο σπάσει την εμπιστοσύνη που είχε μέσα σου το αιλουροειδές σου και λύσε τους δεσμούς που είχαν υφανθεί ανάμεσά σου.

γκρίζα γάτα ξαπλωμένη βρετανική κοντότριχη
Πιστώσεις: iStock

3. Να του φέρεσαι σαν ίσος σου

Η γάτα εξημερώθηκε από άνθρωπο πριν 5000 η μόνο. Όσο για τον σκύλο, είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου εδώ και 100.000 χρόνια. Επομένως, η σημερινή γάτα δεν είναι τόσο διαφορετική από αυτήν άγριους προγόνους. Ειδικά επειδή έχουν περάσει μόλις 200 χρόνια από τότε που οι αιλουροειδείς φίλοι μας έχουν επιτραπεί να μπουν στα σπίτια και να μοιραστούν την καθημερινή ζωή των οικογενειών.

Έτσι, για να απαλύνετε λίγο τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της γάτας σας, μη διστάσετε αντιμετώπισέ το με σεβασμό, ως ίσος, όπως θα συμπεριφερόσουν σε έναν άλλον άνθρωπο. Μην προσπαθήσετε ποτέ να το κυριαρχήσετε.

4. Σεβαστείτε την ελευθερία του

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μισούν οι γάτες, αυτό είναι εκνευρισμός. Για να αποφύγετε να ερεθίσετε τη γάτα σας και να εμφανιστείτε ως απειλή γι’ αυτήν, σεβαστείτε την ελευθερία της, ιδιαίτερα τη γάτα της ελευθερία κινήσεων.

Γι ‘αυτό, μην τον πιέζεις ποτέ να τον χαϊδέψουν αν δεν το θέλει, πάντα να περιμένεις να έρθει κοντά σου. Επίσης, μάθετε πού προτιμά να τον αγγίζουν ώστε να εκτιμήσει τα χάδια σου. Και ιδιαιτερα μην τον κλειδώνεις ποτέ. Πράγματι, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να τον αγχώσει, είναι να βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν υπάρχει διέξοδος.

5. Ψεκάστε τον εαυτό σας με φερομόνες

Οι φερομόνες είναι αρωματικές ορμόνες που παράγονται από γάτες και ότι καταθέτουν παντού για να οριοθετήσουν την επικράτειά τους. Πράγματι, τρίβονται τακτικά στα έπιπλα και ακόμη και στους ανθρώπους τους επικολλούν το οσφρητικό σημάδι τους. Αυτές οι γνωστές μυρωδιές, που μόνο τα αιλουροειδή μπορούν να αντιληφθούν, τους επιτρέπουν όχι μόνο να προειδοποιήσουν μια πιθανή άλλη γάτα ότι εισέρχεται σε μια ήδη καθορισμένη περιοχή, αλλά και να σαν στο σπίτι σουασφαλές.

Για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να έρθει κοντά σας, μπορείτε να ψεκάσετε τα ρούχα σας συνθετικές φερομόνες (τύπου Feliway). Αυτοί οι δείκτες ευημερίας θα έχουν το πλεονέκτημα να προσελκύσουν τη γάτα σας που μπορεί ακόμη και να συμφωνήσει να σας κάνει μια αγκαλιά.

η γάτα τρίβει τα πόδια
Πιστώσεις: iStock

6. Επιβραβεύστε το

Όσο για τον σκύλο, η εκπαίδευση μιας γάτας πρέπει να είναι θετικός. Επομένως, μη διστάσετε επιβραβεύστε το αιλουροειδές σας μαζί της αγαπημένη απόλαυση όταν συμπεριφέρεται σωστά. Για παράδειγμα, όταν ξύνει στο ξύσιμο του στύλο αντί να τα κάνει στον καναπέ σας ή όταν έρχεται κοντά σας ή δέχεται να τον χαϊδέψουν.

Προσπαθήστε να συνδέσετε την παρουσία σας στο πλευρό του με ένα θετικό συναίσθημα και οι σχέσεις σας θα βελτιωθούν πολύ!

7. Μην είστε δυνατοί

Ξέρετε ότι οι γάτες έχουν φρίκη του θορύβου. Πράγματι, η ακοή τους είναι τόσο ανεπτυγμένη που όλοι οι ήχοι ενισχύονται. Έτσι, όταν είστε κοντά στη γάτα σας, Μην ουρλιάζεις και μην κάνετε πολύ δυνατούς θορύβους για να μην τον αγχώνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα σας αφομοιώσει κάποιος ήρεμος και θα είναι πιο πιθανό να έρθει σε εσάς.

8. Αναβοσβήνει

Οι γάτες δεν αντέχουν να τις κοιτάνε κατάματα πολύ μακρύ. Είναι για αυτούς το σημάδι μιας πρόκλησης, ακόμα και ενός α απειλή. Αποφύγετε λοιπόν να παίξετε το παιχνίδι με το βλέμμα με το γατάκι σας!

Από την άλλη, αν σε κοιτάζει ο τελευταίος αναβοσβήνει απαλά, σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται και ότι νιώθει καλά δίπλα σου. Είναι ένα πραγματικό δείγμα στοργής. Σε αυτή την περίπτωση, μιμηθείτε τον!

τζίντζερ γάτα που βρίσκεται
Συντελεστές: Navigirl/Pixabay

9. Δώστε του ποιοτικό φαγητό

Οι γάτες φημίζονται ότι είναι ζώα ιδιαίτερα επιλεκτικοί τρώγοι. Έχουν πολύ δυνατά γούστα και αν δεν τους ευχαριστεί το φαγητό τους, δεν θα διστάσουν να νηστέψουν!

Για να δείξετε στη γάτα σας ότι την θέλετε μόνο καλά, παρατηρήστε τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει και τον ταΐζεις ανάλογα. Επίσης, φροντίστε να τον εξυπηρετείτε πάντα ποιοτικό φαγητό, όχι μόνο για την υγεία του αλλά και για να του αποδείξεις ότι θέλεις το καλύτερο για εκείνον. Ξεχάστε, λοιπόν, τις μάρκες κροκέτες σούπερ μάρκετ!

10. Βουρτσίστε το

Το βούρτσισμα είναι ένας καλός τρόπος για να χτίζουν σχέσεις με τη γάτα του. Πράγματι, στις περισσότερες γάτες αρέσει να τις βουρτσίζουν. Δεν είναι μόνο για αυτούς α χαλαρωτικό αλλά επιπλέον επιτρέπει αφαιρέστε τα νεκρά μαλλιά που κουκκίζουν το παλτό τους και που συνήθως καταπίνουν καθώς περιποιούνται. Το ίδιο μπάλες μαλλιών λιγότερο στο στομάχι τους!

Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς να ξέρω αν η γάτα μου με αγαπάει: 10 σημάδια που δεν απατούν!

Πώς να κάνετε τη γάτα σας πιο αγκαλιά: 6 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

6 λόγοι για να βουρτσίζετε τη γάτα σας κάθε μέρα

6 ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία σας!

Κινήσεις της ουράς της γάτας: ανακαλύψτε το νόημά τους!