Πώς να καθορίσετε το φύλο ενός γατάκι;

Μέχρι την ηλικία του ενάμιση μήνα, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσουμε ένα αρσενικό γατάκι από ένα θηλυκό γατάκι. Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ πρακτικό όταν θέλετε να υιοθετήσετε ή όταν βρείτε μια γέννα με εγκαταλελειμμένα γατάκια. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν μερικά κόλπα.

Υπολογίστε την απόσταση μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων

Για να μάθετε αν το γατάκι που κρατάτε στα χέρια σας είναι αρσενικό ή θηλυκό, σήκωσε απαλά την ουρά του και παρατηρήστε τα γεννητικά του όργανα. Στο αρσενικό, το πέος είναι πιο μακριά από τον πρωκτό παρά το αιδοίο στο θηλυκό. Πράγματι, στο αρσενικό η απόσταση μεταξύ του πρωκτού και του στομίου των γεννητικών οργάνων είναι 1,3 εκ ενώ στο θηλυκό είναι 0,5 cm.

Στη συνέχεια, όταν το γατάκι μεγαλώσει, τα γεννητικά του όργανα θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. ο αιδοίο θήλεος του θηλυκού βρίσκεται σε άτριχη περιοχή και έχει όψη α μικρή κάθετη σχισμή ενώ το πέος του αρσενικού βρίσκεται σε τριχωτό μέρος και μοιάζει με α μικρή στρογγυλή κουκκίδα. Ομοίως, αν δείτε ένα μικρό εξόγκωμα ανάμεσα στο γεννητικό στόμιο και τον πρωκτό του γατιού σας, σίγουρα είναι όσχεο ανατομία και ως εκ τούτου είναι αρσενικό.

Δείτε το χρώμα του φορέματος

Μια άλλη συμβουλή είναι να κοιτάξετε το χρώμα του τριχώματος του γατάκι. Αν αυτό είναι τρίχρωμη σημαία, είναι σίγουρα θηλυκό. Στην πραγματικότητα, μόνο οι γάτες με το χρωμόσωμα Χ μπορούν να έχουν τρίχωμα με τρία χρώματα. Το ίδιο ισχύει και για τα φορέματα calico (με λευκά) ή ταρταρούγα.

Σε διαφορετική περίπτωση, Οι γάτες τζίντζερ ή τιγρέ είναι συνήθως αρσενικές.

γατάκι νιαουρίζει
Πιστώσεις: iStock

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Γατάκια: οι κύριες ασθένειες που πρέπει να γνωρίζετε

Υιοθετώντας ένα γατάκι ή μια ενήλικη γάτα, πώς να επιλέξετε;

Πώς να υπολογίσετε την ηλικία ενός γατάκι;

5 συμβουλές για να το ταΐσετε καλά

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη γάτα με καμπύλες