Πώς να συνηθίσετε τη γάτα σας στο λουρί και το λουρί;

Έχεις ένα όνειρο: να μπορείς να περπατάς τη γάτα σου, σαν σκύλος. Καλά νέα, είναι απολύτως εφικτό. Με την προϋπόθεση, όμως, να προετοιμάσετε το έδαφος με το αιλουροειδές σας. Και για καλό λόγο, εξοπλισμός όπως λουρί και λουρί του είναι εντελώς άγνωστοι. Ωστόσο, για να συμφωνήσει να τα φορέσει στην πρώτη έξοδο, πρέπει να τον εξοικειώσετε με αυτά τα νέα αντικείμενα. Να πώς!

1. Επιλέξτε το κατάλληλο λουρί και λουρί για τη γάτα σας

Πρώτο βήμα: επιλογή υλικού. Για να βάλετε τις πιθανότητες με το μέρος σας για μια επιτυχημένη βόλτα με λουρί με τη γάτα σας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πράγματι, αν το αιλουροειδές σας δεν αισθάνεται άνετα με αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρνηθεί κατηγορηματικά να βγει έξω.

Συνιστάται λοιπόν ανεπιφύλακτα να πάτε σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων με το μαλλί σας για να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή. Πράγματι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τον κάνετε να δοκιμάσει διαφορετικά λουρί γάτας και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη μορφολογία σας και το πιο άνετο. Σκεφτείτε επίσης την ασφάλεια του μικρού σας προστατευόμενου: δεν θα πρέπει να μπορεί να αφαιρέσει μόνος του το λουρί του. Φανταστείτε αν κατάφερνε να ξεφύγει κατά τη διάρκεια της βόλτας!

Καλό να ξέρω : αν προτιμάτε να αγοράσετε online, φροντίστε να λάβετε σωστά τις μετρήσεις της γάτας σας (περιφέρεια λαιμού και περιφέρεια στήθους).

βόλτα με λουρί γάτας
Συντελεστές: fotostok_pdv/iStock

Σχετικά με το λουρί, μπορείτε να προσφέρετε πολλά στη γάτα σας και να παρατηρήσετε αυτή που φαίνεται να της αρέσει περισσότερο. Θα κρατάτε όμως το λουρί, οπότε πρέπει να το επιλέξετε σύμφωνα με τα δικά σας εργονομικά και αισθητικά κριτήρια.

2. Τοποθετήστε τη ζώνη και το λουρί στο περιβάλλον της

Βήμα δεύτερο: Κάντε το λουρί και το λουρί που επιλέξατε πρόσφατα αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντος της γάτας σας.

Όπως γνωρίζετε, η επικράτεια των φίλων μας των αιλουροειδών έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτούς. Είναι οι κύριοι του τόπου και ας γίνει γνωστό με την εναπόθεση των φερομόνων τους (και άρα τη μυρωδιά τους) σε όλο το σπίτι. Είναι επίσης για αυτόν τον λόγο ότι όταν ένα άγνωστο στοιχείο εισβάλλει στο περιβάλλον τους, μπορεί να αποσταθεροποιηθούν κάπως.

Για να συνηθίσετε απαλά τη γάτα σας στον νέο εξοπλισμό της, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αφήστε το σε κοινή θέα, στο κέντρο του σαλονιού για παράδειγμα. Και αυτό για αρκετές μέρες, ακόμα και αρκετές εβδομάδες στη σειρά. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο το λουρί και το λουρί θα απορροφήσουν τη μυρωδιά τόσο ανακουφιστική για τη γάτα του σπιτιού του, αλλά επιπλέον θα τα θεωρήσει ως μέρος των επίπλων. Ως εκ τούτου, θα έχει λιγότερους λόγους να είναι επιφυλακτικός με αυτό. όταν έρθει η ώρα να τα φορέσετε.

3. Κάντε τον να φορέσει τη ζώνη και το λουρί

Τρίτο βήμα: η φάση της μάθησης. Αυτή είναι η πιο δύσκολη φάση, ειδικά επειδή όλα θα εξαρτηθούν από την καλή θέληση της γάτας σας. Εάν αρνείται πεισματικά να φορέσει το λουρί ή/και το λουρί, δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό. Στην πραγματικότητα, αποκλείεται να το αναγκάσουμε με κίνδυνο να τον τραυματίσει περαιτέρω.

γάτα που περπατά σε ένα λουρί
Credits: iStock/senata

Αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Για να εξοικειώσετε τη γάτα σας με το να φοράει λουρί και λουρί, επιλέξτε μια ώρα της ημέρας που είναι ήρεμη και βάλτε πρώτα το λουρί. Αφήστε το έτσι για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσετε.. Επαναλάβετε την επόμενη και τις επόμενες ημέρες αυξάνοντας σταδιακά τη διάρκεια. Μόλις η γάτα σας αποδεχτεί πλήρως το λουρί και κυκλοφορεί στο σπίτι με αυτό σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, μπορείτε να μεταβείτε σε λουρί.

Επαναλάβετε την ίδια λειτουργία με το λουρί. Τοποθετήστε το στην πλεξούδα για λίγα λεπτά την πρώτη φορά αφήνοντάς το να σύρεται στο έδαφος και μετά επαναλάβετε τις επόμενες ημέρες. Όταν η γάτα σας το συνηθίσει, μπορείτε επιτέλους να δοκιμάσετε μια πρώτη έξοδο.

Αλλά να είστε προσεκτικοί, να το έχετε πάντα υπόψη σας η γάτα σου σε πάει βόλτα και όχι το αντίστροφο! Έτσι, αν θέλει να κάνει τρία βήματα έξω από το σπίτι σας και να καθίσει για 20 λεπτά να παρακολουθεί τους περαστικούς, θα πρέπει να κάνετε το ίδιο. Το μυστικό είναι να ακολουθήστε τον ρυθμό τουείναι ο μόνος τρόπος να τον κάνεις να θέλει να ξεκινήσει από την αρχή.

Τι θα λέγατε να δώσετε στη γάτα σας κολοκύθα;

μια σκληρή πρακτική που ευτυχώς απαγορεύεται στη Γαλλία