Πώς σας αναγνωρίζει η γάτα σας;

Οι αστικοί θρύλοι λένε ότι η γάτα είναι εντελώς αποκομμένη από τον αφέντη της. Δεν είναι αλήθεια! Ακόμα κι αν δείχνει λιγότερο δέσιμο από έναν σκύλο, το γεγονός παραμένει ότι η γάτα εκτιμά τον κύριό της καθώς και τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται τη στέγη του. Ως ιδιοκτήτης γάτας, έχετε επίσης παρατηρήσει ότι το ζώο σας ξέρει πώς να δείχνει τρυφερότητα. Εκτιμά μάλιστα πολύ την εγγύτητά σας. Με αυτή την έννοια, το αιλουροειδές σας ξέρει πώς να σας αναγνωρίζει και γνωρίζει όλα όσα του φέρνετε σε καθημερινή βάση. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πώς σας αναγνωρίζει η γάτα σας; Εδώ είναι η απάντηση!

Η σχέση σου με τη γάτα σου

Η γάτα σας δεν σας βλέπει ως κύριο, αλλά γνωρίζει ότι τη φροντίζετε. Σε εκτιμά για όλη την ευτυχία που του φέρνεις. Το αιλουροειδές σας παραμένει το ίδιο ανεξάρτητος και δεν θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σου, αλλά σε αγαπάει ούτως ή άλλως. Ξοδεύει επίσης πολύ χρόνο για να σας αναλύσει και να σας καταλάβει.

Πράγματι, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η γάτα έχει τη δύναμη να το κάνει νιώσουμε τα συναισθήματά μας. Προσαρμόζεται επίσης στην ανθρώπινη ζωή όπως το να ζητάει φαγητό τις καλές στιγμές, να κοιμάται, να βγαίνει κ.λπ. Η γάτα είναι σε θέση να σας αναγνωρίσει σε ένα πλήθος και μπορεί να ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα για να σας βρει. Επιπλέον, στην απουσία σας, η γάτα είναι δυστυχισμένη και ορισμένα αιλουροειδή, όπως η Σφίγγα, μπορούν ακόμη και να πεθάνουν από μοναξιά.

η μυρωδιά σου

Όπως ο σκύλος, έτσι και η γάτα έχει πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση. Αυτή η αίσθηση είναι απαραίτητη για αυτόν στη ζωή του αιλουροειδούς. Στην πραγματικότητα, η όσφρησή του δεν τον χρησιμεύει μόνο για να μυρίζει, αλλά και να να εντοπίσει και να προσανατολιστεί στο χώρο.

φιλί γάτας
Πιστώσεις: iStock

Οι μυρωδιές τον βοηθούν επίσης να καθησυχάσει τον εαυτό του, αλλά και να σας βοηθήσει αναγνωρίζω ! Έτσι, χάρη στη μοναδική μυρωδιά σας η γάτα μπορεί να σας αναγνωρίσει μεταξύ άλλων ανθρώπων. Επομένως, η μυρωδιά σας λειτουργεί ως ταυτότητα για τη γάτα.

Η φωνή σου

Φωνάζεις τη γάτα σου, αλλά δεν απαντάει; Είναι απλά επειδή είναι πεισματάρης και δεν θέλει να σου απαντήσει. Επειδή ναι, η γάτα σας μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή σας. Ξέρει όλους τους τονισμούς και τους τόνους.

Η γάτα έχει την ικανότητα να ακούει ένα ευρύτερο φάσμα ήχων από τον άνθρωπο. Επιπλέον, η ακοή του είναι πιο ευαίσθητη και πιο αποτελεσματική στο να ακούει ασθενείς θορύβους. Έτσι, ακόμη και μια γάτα που είναι τυφλή ή της οποίας η αίσθηση της όσφρησης είναι εξασθενημένη θα το ξέρει αναγνωρίσει τον κύριό του από τη φωνή του μεταξύ άλλων ανθρώπων.

Η σωματική σου διάπλαση

Παρά το θέαμα του λύγκα, φαίνεται ότι η γάτα δεν ξέρει πώς να αναγνωρίσει το αφεντικό της με βάση και μόνο τη σωματική του διάπλαση. Είναι εδώ που ο σκύλος ξεπερνά τη γάτα, γιατί το δικό του όραμα του επιτρέπει να αναγνωρίσει τον κύριό του.

Για γάτες, όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν, η εμφάνιση δεν τους έχει σημασία. Στο αιλουροειδές σας μοιάζετε σαν άνθρωπος, τελεία. Ωστόσο, μπορεί επίσης να υπάρχουν στιγμές σύγχυσης όταν φοράτε περούκα, καπέλο ή άλλη ασυνήθιστη στάση. Κάτι που δείχνει ότι έχει ακόμα μια αόριστη ιδέα για το πώς μοιάζετε. Αντίθετα, οι γάτες ξέρουν πώς να αναγνωρίζουν διαφορετικά αιλουροειδή.

Θα σας αρέσει επίσης:

6 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε τώρα!

6 καλοί λόγοι για να υιοθετήσεις μια γριά γάτα