Ρέψουν οι γάτες;

Παραδεχτείτε ότι έχετε ήδη κάνει την ερώτηση στον εαυτό σας. Και για καλό λόγο, δεν έχετε ακούσει ποτέ τη γάτα σας να ρέψη, κάνω λάθος; Ξέρεις πάντως ότι κλανάει, δεν το έχεις ακούσει αλλά το έχεις νιώσει! Αλλά είναι πραγματικά επειδή δεν έχετε πιάσει ποτέ τη γάτα σας να ρέψιμο δεν μπορεί; Απάντηση!

Τι είναι το ρέψιμο;

Στους ανθρώπους, δεν είναι ασυνήθιστο να ρέψουμε, το αντίθετο! Τις περισσότερες φορές, το ρέψιμο εμφανίζεται μετά τα γεύματα, μετά από φαγητό ή ποτό πολύ γρήγορα ή ακόμα και μετά από συζήτηση ενώ τρώτε. Ο λόγος ? Το σώμα προσπαθεί να εκπνεύσει τον αέρα που καταπίνεται πολύ γρήγορα. Είναι ο θόρυβος του αερίου που αποβάλλεται από το στόμα που δίνει στο ρέψιμο αυτόν τον χαρακτηριστικό θόρυβο.

Αλλά το ρέψιμο μπορεί επίσης να προκληθεί από α γαστρική παλινδρόμηση (πιο συχνά αναφέρεται ως καούρα) ή από κατάποση ανθρακούχου ποτού. Στην τελευταία περίπτωση, είναι το διοξείδιο του άνθρακα που περιέχεται στο ποτό που απελευθερώνεται.

ο άτομα που αναπνέουν από το στόμα τους Επίσης τείνουν να ρέψουν πιο συχνά από άλλους καθώς εισπνέουν περισσότερα αέρια.

πορτρέτο γάτας τζίντζερ νιαουρίζει χασμουρητά
Πιστώσεις: iStock

Αν υπάρχουν πολλά ζωντανά πράγματα που αναπνέουν από το στόμα τους, είναι τα σκυλιά. Και, πράγματι, δεν είναι ασυνήθιστο να ακούς ένα ρέψιμο σκύλου (τις περισσότερες φορές είναι ένα «εσωτερικό» ρέψιμο). Αλλά αν τα σκυλιά μπορούν να το κάνουν, γιατί όχι και οι γάτες;

Οι γάτες τείνουν να αναμείνουν

Σε αντίθεση με τα σκυλιά, οι γάτες πολύ σπάνια αναπνέουν από το στόμα τουςεκτός από όταν είναι ζεστά ή όταν είναι στρεσαρισμένα.

Και, τις περισσότερες φορές, όταν τρώνε πολύ γρήγορα ή έχουν καούρα, τείνουν να παλινδρομούν. Αλλά, ακόμα κι αν η συζήτηση για το θέμα μαίνεται στην κτηνιατρική κοινότητα, φαίνεται επίσης σε θέση να ρέψουν. Ωστόσο, αυτά τα ρέψιμο συνήθως δεν ακούγονται από το ανθρώπινο αυτί ή μπορεί να θεωρηθούν εσφαλμένα ως ναυτία ή λόξυγκας.

Έτσι, αν έχετε ακούσει ποτέ έναν ασυνήθιστο ήχο να βγαίνει από το στόμα του αιλουροειδούς σας και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να μυρίσετε μια φρικτή μυρωδιά τροφής για γάτες, υπάρχει ακόμα μια καλή πιθανότητα να κάνει όντως ρέψιμο!

Καλό να ξέρω : αν η γάτα σας «ρεψάει» τακτικά, δεν είναι φυσιολογικό. Πρέπει να είναι ένα άλλο σύμπτωμα που μπερδεύετε με το ρέψιμο (βήχας, ναυτία…). Επομένως, η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη.

Θα σας αρέσει επίσης:

Η γάτα μου κάνει εμετό μετά το φαγητό: πρέπει να ανησυχώ;

Γιατί οι γάτες τρώνε γρασίδι;

Η γάτα μου τρώει πολύ γρήγορα: 5 αποτελεσματικές συμβουλές για να το ρυθμίσετε

Οι 10 πιο ομιλητικές ράτσες γατών

5 συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό