Τα οφέλη της γάτας στο σπίτι!

Το να έχεις μια γάτα δεν σημαίνει μόνο να έχεις ένα ζώο, είναι επίσης να απολαμβάνεις μια παρέα, ένα ον που ανήκει στην οικογένειά σου. Οπότε φυσικά πρέπει να τον ταΐσεις και να του αλλάξεις τα σκουπίδια, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την αγάπη και την παρηγορητική παρουσία που σου φέρνει.

1. Η αρτηριακή πίεση πέφτει απότομα

Το να έχετε μια γάτα στο πλευρό σας βοηθά να μειώσετε την ένταση, να είστε πιο συντονισμένοι με τον εαυτό σας. Μελέτη του πολύ σοβαρού Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ορίζει μάλιστα ότι το χάιδεμα μιας γάτας βοηθάει χαμηλώστε την ένταση αρτηριακός. Ως ιδιοκτήτης γάτας, έχετε επίσης λιγότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικό.

2. Έχοντας μια γάτα: προς μια καλύτερη ψυχική ισορροπία;

Η γάτα είναι ένας απίστευτος σύντροφος που σταθεροποιεί την ψυχική σας υγεία. Τα χάδια και η παρουσία του σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος και να καλύτερα να εστιάσετε στην καθημερινότητά σας. Με λίγα λόγια, σας βοηθά να παραμείνετε θετικοί!

3. Μια μορφή συναισθηματικής σταθερότητας

Η παρουσία μιας γάτας στο σπίτι βοηθά να νιώστε καλύτερα με τον εαυτό σας, ειδικά για ανύπαντρους. Πράγματι, η γάτα είναι α ιδιαίτερα καθησυχαστική παρουσία.

χαδιάρης γάτα
Πιστώσεις: iStock

4. Μειώστε το άγχος

Το να χαϊδεύεις μια γάτα, να ακούς το γουργούρισμα της, να νιώθεις την παρουσία της όχι μακριά σου, αυτά είναι τα θετικά χαρακτηριστικά που δικαιολογούν το γεγονός ότι η ύπαρξη μιας γάτας μπορεί να μειώσει το άγχος ενός ατόμου. Κάποιοι μάλιστα έχουν στήσει το purrtherapy μια θεραπεία γουργουρίσματος που είναι πραγματικά πολύ ωφέλιμη για όσους την επιδίδονται.

5. Ζήστε καλύτερα μακροπρόθεσμα

Συγκεκριμένα, οι γάτες μπορούν να ζήσουν 20 χρόνια ή περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που οι ιδιότητες που είναι δικές τους είναι μέρος της καθημερινότητάς μας όλα αυτά τα χρόνια. Το άγχος μειώνεται, η ένταση επίσης, τα συναισθήματα σταθεροποιούνται, τα παιδιά είναι χαρούμενα… Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής μας.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Χαϊδεύοντας τη γάτα σας: 4 λόγοι για να το κάνετε πιο συχνά

10 αλάνθαστα επιχειρήματα για να πείσετε τον σύζυγο ή τους γονείς σας να υιοθετήσουν μια γάτα

5 λόγοι για να υιοθετήσεις μια γάτα όταν έχεις παιδί

3 συνήθειες που πρέπει να εφαρμόσετε

αυτές οι γάτες παραμένουν γατάκια σε όλη τους τη ζωή!