Τα πάντα για τη γάτα Lykoi: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο όταν συναντάς για πρώτη φορά μια γάτα ράτσας Lykoi είναι η σωματική της διάπλαση, που παραδόξως μοιάζει με αυτή ενός… λυκάνθρωπου! Αλλά, αν και μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό με την πρώτη ματιά, αυτό το μικρό αιλουροειδές που προκύπτει από μια φυσική γενετική μετάλλαξη μιας κοντότριχης γάτας του σοκιού αποδεικνύεται στην πραγματικότητα ένα τρομερό κατοικίδιο. Για να μάθετε περισσότερα για αυτή τη σπάνια και πάνω από όλα μοναδική γάτα, είναι εδώ!

Το βλέμμα του

Οι Λύκοι έχουν μια φυσική ιδιαιτερότητα που είναι τουλάχιστον έκπληξη: δεν έχει υπόστρωμα. Γι ‘αυτό το λόγο, φαίνεται να είναι γυμνός κάτω από τη γούνα τουσε αντίθεση με άλλες γάτες στις οποίες δεν ξεχωρίζουμε το δέρμα κάτω από τα μαλλιά (εκτός φυσικά από τις άτριχες γάτες). Κατά τη διάρκεια της έκπτυξής του, αρκετές φορές το χρόνογίνεται και σχεδόν εντελώς γυμνός, την ώρα που ξαναβγαίνουν τα μαλλιά του.

Η γούνα του Lykoi φαίνεται επίσης να είναι τραχιά και δυσάρεστη στην αφή όταν είναι πραγματικά πολύ μεταξένια. Όσο για το χρώμα των μαλλιών του, τις περισσότερες φορές είναι αλάτι και πιπέρι (προβιά). Είναι επίσης η μόνη γάτα που είναι γνωστό ότι έχει αυτόν τον χρωματισμό. Τα μάτια του, εν τω μεταξύ, μπορεί να είναι χρυσά, πράσινα ή πορτοκαλί.

Με το χαρακτηριστικό τρίχωμα, τα μυτερά αυτιά, το τριγωνικό κεφάλι και το μυώδες σώμα, το Λύκοι μοιάζει με λυκάνθρωπο. Αλλά μια μινιατούρα λυκάνθρωπος γιατί όσον αφορά το βάρος, σπάνια ξεπερνά τα 4,5 κιλά.

chat lykoi
Συντελεστές: steptacular/Wikimedia Commons

Ο χαρακτήρας του

Αν και μοιάζει με λυκάνθρωπο, που τείνει να είναι ανατριχιαστικό παρά χαριτωμένο, το Lykoi δεν διαθέτει καθόλου την ιδιοσυγκρασία ενός αιμοδιψούς τέρατος. Αντίθετα, είναι πολύ στοργικός, ακόμα και κολλώδες. Λέγεται μάλιστα ότι είναι πιστός σαν σκύλος !

Ο Λύκοι είναι μια αρκετά διακριτική γάτα που εκτιμά την ηρεμία, ακόμα κι αν του αρέσει να παίζει με τους ανθρώπους του από καιρό σε καιρό. Περίεργος και κοινωνικός από τη φύση του, τα πάει καλά με όλους, συμπεριλαμβανομένων των άλλων ζώων. Τέλος, διακρίνεται και για το νοημοσύνη σπάνιαπου περιλαμβάνει ψυχική διέγερση σε καθημερινή βάση.

chat lykoi
Συντελεστές: Christine Auverdin Boulanger/Wikimedia Commons

Την υγεία του

Δεδομένου ότι οι Λύκοι εμφανίστηκαν μόλις τη δεκαετία του 2010, δεν έχουν συλλεχθεί ακόμη έγκυρα στοιχεία για την υγεία του. Επομένως, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έχει προδιάθεση για ορισμένες ασθένειες.

Ωστόσο, αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι τα νύχια του μεγαλώνουν ασυνήθιστα γρήγορα και ότι πρέπει επομένως να κόβονται πιο τακτικά από εκείνα άλλων γατών.

chat lykoi
Συντελεστές: Christine Auverdin Boulanger/Wikipedia

Η τιμή του

Να υιοθετήσω ένα γατάκι Λύκοι θηλυκόςθα πρέπει να πληρώσετε 1800 έως 3000 ευρώ.

Να υιοθετήσω ένα γατάκι Λύκοι αρσενικόςθα σας κοστίσει μεταξύ 1500 και 2000 ευρώ.

chat lykoi
Συντελεστές: Nynke van Holten/iStock

Το βίντεο μιας γάτας Λύκοι :

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 10 πιο όμορφες ράτσες γατών στον κόσμο

Τα πάντα για τη γάτα Korat: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Top 6 ράτσες γατών με γκρι τρίχωμα

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες γατών

Οι 10 πιο όμορφες ράτσες γατών στον κόσμο