τα υπέρ και τα κατά

Για να μην αισθάνονται οι μεγαλύτεροι μας μόνοι και απομονωμένοι, μερικοί από εμάς δεν διστάζουμε να τους προσφέρουμε ένα κατοικίδιο, συνήθως μια γάτα ή έναν σκύλο. Είναι όμως πραγματικά καλή ιδέα; Αν ναι, πώς να το επιλέξω καλά; Απαντήσεις.

Τα οφέλη ενός ζώου όταν είσαι μεγάλος

Το να καλωσορίσετε ένα ζώο στο σπίτι σας δεν είναι ασήμαντο. Χρειάζεται ένα ορισμένο μακροπρόθεσμη δέσμευση καθώς και μια καλή δόση υπομονής και ανεκτικότητας. Όμως τα ζώα έχουν θετική επίδραση στην υγεία των ιδιοκτητών τους. Πράγματι, παρέχουν μια πολύ αξιόλογη παρουσία όταν το άτομο δυσκολεύεται να μετακινηθεί. Σας επιτρέπουν επίσης να έχετε ένα κοινωνικούς τρόπους. Η κατάθλιψη μπορεί έτσι να αποφευχθεί.

Τα σκυλιά μπορούν ενθαρρύνουν τις εξόδους και ως εκ τούτου προωθήστε τις συναντήσεις και την άσκηση της σωματικής δραστηριότητας χάρη στην ανάγκη να τους κάνετε να κάνουν καθημερινές βόλτες. Οι γάτες έχουν την ικανότητα να χαλαρώστε τον ιδιοκτήτη τους χάρη στο γουργούρισμα τους. Σε κάθε περίπτωση, η κατοχή ενός κατοικίδιου το επιτρέπει σε έναν ηλικιωμένο να νιώθει χρήσιμος γιατί είναι υπεύθυνη για την ευημερία της μικρής της γούνας. Έχει λοιπόν περισσότερους λόγους να σηκώνεται το πρωί και μπορεί έτσι να δημιουργήσει α ρουτίνα αποτελείται από σημεία αναφοράς που σχετίζονται με το ζώο: παροχή γευμάτων τρεις φορές την ημέρα, έξοδος το πρωί και το βράδυ, καθάρισμα των απορριμμάτων μία φορά την εβδομάδα…

Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι έχουν ώρα να φροντίσετε μια γάτα ή έναν σκύλο. Είναι επομένως οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να κάνουν ένα ζώο ευτυχισμένο. Τα καταφύγια είναι γεμάταεγκαταλελειμμένα ζώα ή κακοποιούνται κάποιας ηλικίας και ζητούν μόνο να βρουν ένα σπίτι για να τελειώσουν τις μέρες τους όπου μπορούν απλά να ξεκουραστούν και να τους αγαπήσουν.

Τα μειονεκτήματα ενός ζώου όταν είσαι μεγάλος

Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου σε μια συγκεκριμένη ηλικία μπορεί να είναι τρομακτική. Αναρωτιόμαστε αν δεν θα πεθάνουμε πριν και να τον αφήσουμε ορφανό, αν δεν αναγκαστούμε να τον εγκαταλείψουμε όταν έρθει η ώρα του οίκου ευγηρίας ή αν είμαστε πραγματικά ικανοί να τον φροντίσουμε.

σκύλος ηλικιωμένη αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι δεν έχουν πάντα την απαραίτητη φυσική ικανότητα για να φροντίσουν ένα ζώο. Πράγματι, πρέπει να παίξεις μαζί του, να τον βγάλεις, να τον πας στον κτηνίατρο… Μπορεί να είναι πολύ κουραστικός. Επιπλέον, ένα ζώο που αρρωσταίνει μπορεί προκαλέσει πολλά προβλήματα και ανησυχεί για ένα άτομο που είναι ήδη σε κακή υγεία το ίδιο.

Ποιο ζώο να διαλέξεις όταν είσαι μεγάλος;

Εάν το ηλικιωμένο άτομο στο οποίο θέλετε να προσφέρετε ένα ζώο δεν μπορεί να περπατήσει μόνο του και δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση, ξεχάστε την ιδέα του σκύλου. Πράγματι, ένας σκύλος απαιτεί χρόνο όχι μόνο για να μορφωθεί αλλά και να τον ξοδέψει. Αν τραβάει το λουρί κατά τη διάρκεια των βόλτων, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να μην μπορεί να τον συγκρατήσει.

Είτε επιλέξετε γάτα, σκύλο ή τρωκτικό, το ιδανικό είναι να το κάνετε δεν επιλέγει ένα νεογέννητο. Τα μωρά ζώα έχουν, στην πραγματικότητα, μεγάλο προσδόκιμο ζωής και απαιτούν πολύ περισσότερη προσοχή από ένα ήδη ενήλικο ζώο. Ως εκ τούτου, συνιστάται να επιλέξτε ένα ζώο καταφύγιο με προχωρημένη ηλικία και έχοντας ήδη λάβει όλη τη μάθηση που του επιτρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητος. Το κύριο πράγμα είναι ότι το ζώο δεν αντιπροσωπεύει πρόσθετο βάρος για τον ηλικιωμένο, αλλά πράγματι ένα ευεργετικό στοιχείο στη ζωή τους.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

20 καλοί λόγοι για να έχεις γάτα στο σπίτι

Οι 5 κορυφαίες ράτσες γατών διαμερισμάτων

10 καλοί λόγοι για να υιοθετήσεις σκύλο από καταφύγιο

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες γατών

10 αλάνθαστα επιχειρήματα για να πείσετε τον σύζυγο ή τους γονείς σας να υιοθετήσουν μια γάτα