Τα 9 επίσημα χρώματα τριχώματος της γάτας

Οι γάτες είναι ζώα που είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων στο παλτό τους. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα 9 επίσημα χρώματα φορεμάτων; Αυτά τα 9 χρώματα είναι απλά φορέματα, χωρίς σχέδια, που ονομάζονται και μασίφ. Επιπλέον, όταν το τρίχωμα της γάτας έχει ρίγες ή κηλίδες, ονομάζεται τιγρέ παλτό. Ανακαλύψτε με χαρά τα κύρια χρώματα ενός από τα πιο δημοφιλή ζώα στις εξοχικές μας κατοικίες.

1. Νουάρ

Το παλτό είναι έντονο μαύρο, χωρίς αντανακλάσεις, και ενωμένοι από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Επιπλέον, τα μάτια είναι χρυσά ή πράσινα. Θυμηθείτε ότι τα σημάδια της κακής τύχης που αποδίδονται στη μαύρη γάτα είναι μόνο δεισιδαιμονίες, μερικές φορές δυστυχώς δημιουργούν ένα αίσθημα αηδίας ανάμεικτο με απόρριψη σε μερικούς ανθρώπους, ενώ άλλοι βρίσκουν ότι το να δουν αυτό το «σκοτεινό» αιλουροειδές είναι συνώνυμο της καλής τύχης.

μαύρη γάτα
Συντελεστές: _Jasmin_/Pixabay

2. Blanc

Το παλτό είναι από α απλό και πεντακάθαρο λευκό. Τα μάτια είναι χρυσαφένια, πράσινα, μπλε ή minnow. Αντίθετα, η πλειονότητα των ολόλευκων γατών είναι δυστυχώς κωφή.

άσπρη γάτα
Συντελεστές: harvey117/Pixabay

3. Bleu

Το μπλε χρώμα είναι στην πραγματικότητα α gris clair που αγγίζει τη λεβάντα. Τα μάτια είναι πορτοκαλί ή πράσινα.

μπλε γάτα
Πίστωση: junko/Pixabay

4. Κρέμα

Το χρώμα είναι παστέλ και χλωμό, ένα μείγμα μεταξύ λευκού και κόκκινου. Και τα μάτια είναι πορτοκαλί.

κρέμα γάτα
Συντελεστές: Timur85/Pixabay

5. Κανέλα

Το φόρεμα κανέλας, ή κανέλας, είναι του α κόκκινο-καφέ χρώμα. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σπάνιο και συναντάται ιδιαίτερα στα Oriental Shorthairs.

τσατ κανέλα
Συντελεστές : Κανόνας συνομιλιών/Wikimedia Commons

6. Σοκολάτα

Μιλάμε για καφέ ή σοκολατί για αυτό το φόρεμα, που μπορεί να είναι και φωτεινό και σκοτεινό. Από την άλλη, το χρώμα πρέπει να ενωθεί σε όλο το σώμα. Τα μάτια είναι χάλκινα.

σοκολατένια γάτα
Συντελεστές : Dave Scelfo/Wikimedia Commons

7. Πασχαλιά

Το λιλά φόρεμα ονομάζεται επίσης λιλά. Στην πραγματικότητα, το χρώμα είναι γκρι με ροζ γυαλάδα. Τα μάτια είναι χάλκινα. Βρίσκουμε αυτή τη σκιά στη γάτα British Shorthair, η οποία έχει την καταγωγή της, το μαντέψατε, από το μεγάλο αγγλοσαξονικό νησί.

chat British Shorthair
Credits : George E. Koronaios/Wikimedia – CC by

8. Ελαφάκι

Το ελαφάκι, ή ελαφάκι, είναι χρώματος απαλό μπεζακόμα και καραμέλα.

ελαφάκι γάτα
Συντελεστές : Φωτογραφία από τον Joachim Berger-Uelsberg και τον Dr. Gabriele Uelsberg/Wikimedia Commons

9. Ρου

ο ρόμπα είναι βαθύ κόκκινο ή πορτοκαλί. Σχεδόν όλες οι γάτες τζίντζερ έχουν ένα υποχρεωτικό ρόμπα τιγρέ. Επιπλέον, είναι πολύ συχνά αρσενικά!

κουβέντα
Πιστώσεις: i_talay / iStock

Συνολικά, τίθεται τότε ένα εύλογο ερώτημα: είναι δυνατόν το χρώμα της γάτας να επηρεάζει τον χαρακτήρα της; Επιπλέον, παρουσιάσαμε τις πιο αντιπροσωπευτικές αποχρώσεις σε γάτες. Ωστόσο, ορισμένες ράτσες έχουν ένα απλά άτυπο φόρεμαόπως η γάτα Βεγγάλης που μοιάζει με λεοπάρδαλη ή η γάτα Ragdoll, που συνδέει τα γκρίζα και λευκά χρώματα των μαλλιών της με αυτά των γαλάζιων ματιών της.

9 συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να φάει, ακόμα κι αν είναι δύσκολο!

Θεραπευτικό μασάζ γάτας: γιατί να το υιοθετήσετε;