Υιοθετώντας έναν σκύλο ή μια γάτα;

Αυτό ήταν, αποφασίστηκε, επιτέλους θα κάνετε το βήμα και θα υιοθετήσετε ένα ζώο. Μετά από πολλή σκέψη, νιώθεις έτοιμος να δώσεις λίγη αγάπη σε μια μικρή γούνινη μπάλα. Τώρα όμως τίθεται ένα δίλημμα: να υιοθετήσεις γάτα ή σκύλο; Για να μάθετε και να κάνετε τη σωστή επιλογή, εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των δύο ειδών.

Γάτα

Οφέλη

Η ΓΑΤΑ ειναι ένα μοναχικό και ανεξάρτητο ζώο που απαιτεί πολύ λιγότερη προσοχή από έναν σκύλο. Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνει μόνο του για πολλή ώρα! Πράγματι, ακόμα κι ανανέχεται καλύτερα τη μοναξιά και απουσίες του ανθρώπου του από σκύλο, η γάτα είναι α στοργικό ζώο που χρειάζεται καθημερινά αποδείξεις αγάπης. Λίγη αγκαλιά εδώ, λίγο φιλί εκεί, λίγο παιχνίδι εδώ, είναι όλα χειρονομίες που χρειάζεται η γάτα καθημερινά για να νιώσει καλά.

Σε διαφορετική περίπτωση, η γάτα δεν χρειάζεται να βγει έξω για να κάνει τη δουλειά της ή να ξοδέψεις. Του αρκούν τα σκουπίδια του και το κομμάτι του κήπου ή της βεράντας του και επιπλέον δεν χρειάζεται να συνοδεύεται. Ακόμη και μια γάτα σε ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι ευτυχισμένη εάν διεγείρεται επαρκώς (δέντρο γάτας, παιχνίδια, στύλος γρατσουνίσματος κ.λπ.). Ε ναι, το πλεονέκτημα της γάτας είναι ότι μπορεί να διασκεδάσει μόνος του ! Μπορείτε κατ’ εξαίρεση να τον αφήσετε μόνο του για αρκετές ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχει αρκετό φαγητό και νερό. Πολύ αυτονόμοςθα καταφέρει να αυτορυθμιστεί.

Τέλος, η γάτα έχει την υπέροχη ικανότητα να πλένεται μόνη της. Εκ τούτου, είναι καθαρός κάθε μέρα του χρόνου και χρειάζεται μόνο μια εβδομαδιαία βούρτσα για να μην καταπιεί πάρα πολλές τρίχες.

Τα άβολα

Το κύριο μειονέκτημα όταν υιοθετείτε μια γάτα είναι η ικανότητα αυτού του μικρού αιλουροειδούς να κάνει ζημιές. Πράγματι, η γάτα είναι κυνηγός και θα χρειαστεί γρατσουνιά (στον καναπέ, αν χρειαστεί) ή ακόμα πηδήξτε παντού (για παράδειγμα στις κουρτίνες). Αν μια τρέλα πιάσει τη γάτα σας, κανένα από τα έπιπλά σας δεν θα είναι ασφαλές, να είστε σίγουροι!

Η γάτα μπορεί επίσης να ξεφύγει πιο εύκολα από έναν σκύλο. Ένα παράθυρο μισάνοιχτο και προεστό! Ακόμα κι αν αυτό το ζώο είναι ιδιαίτερα επινοητικό, μπορεί να συμβεί να χαθεί και ότι καταφέρνει να βρει το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι λίγες μέρες αργότερα (κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχετε ανησυχήσει για τον εαυτό σας), αν ποτέ.

Τελικά, στη γάτα αρέσει να φέρνει τα ανθρώπινα μικρά της δώρα που δεν είναι άλλα από νεκρά ή ζωντανά ζώα, ανάλογα με τη διάθεσή του. Ένα μικρό πουλί, μια σαύρα ή ακόμα και ένα ματωμένο ποντίκι θα μπορούσε να προσγειωθεί στο κρεβάτι σας χωρίς να το καταλάβετε.

γατάκι
Πιστώσεις: iStock

Ο σκύλος

Οφέλη

Ο σκύλος είναι α ζωική κοινωνική που του αρέσει να βρίσκεται σε επαφή με ανθρώπους. Ο αφέντης του σκύλου αντιπροσωπεύει τον αρχηγό της αγέλης του και είναι απόλυτα υποταγμένος σε αυτόν. Το πλεονέκτημα είναι ότι η σχέση που δημιουργείται μεταξύ ενός σκύλου και του αφεντικού του είναι πολύ πιο διαδραστική από αυτή που μπορεί να προκύψει με μια γάτα. Στην πραγματικότητα, ο σκύλος είναι πολύ εκφραστικό και προσεκτικός στις πιο μικρές πράξεις και χειρονομίες του ανθρώπου του, τον οποίο του αρέσει να συνοδεύει παντού.

Επιπλέον, ο σκύλος είναι σπάνια απαιτητικό όσον αφορά το φαγητό, σε αντίθεση με τη γάτα. Δεν είναι αυτός που θα βουρκώσει το μπολ του γιατί δεν του αγόρασες τον πιο ακριβό πουρέ που υπάρχει.

Τελικά, είναι πιο εύκολο να ταξιδέψεις με σκύλο παρά με μια γάτα. Ο σκύλος ενοχλείται πολύ λιγότερο από τις αλλαγές σε σχέση με τη γάτα, η οποία χρειάζεται μια ακριβή ρουτίνα ζωής για να αισθάνεται ασφαλής.

Τα άβολα

Το βασικό μειονέκτημα του σκύλου είναι ότιπαίρνει πολύ χρόνο. Είναι απαραίτητο να βγαίνετε 3 φορές την ημέρα να τον κάνεις να ανακουφιστεί και να ασκηθεί, είτε βρέχει, είτε φυσάει είτε χιονίζει, εκτός κι αν έχεις την τύχη να έχεις κήπο. Σε αυτή την περίπτωση, οι έξοδοι υγιεινής δεν θα είναι υποχρεωτικές. Από την άλλη, θα είναι ακόμα απαραίτητο να τον βγάζετε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για να του γνωρίσετε νέα μέρη και νέες μυρωδιές και να τον αποτρέψετε από το να κάνει κύκλους στον κήπο του, που γνωρίζει από έξω. Του εκπαίδευση θα απαιτήσει επίσης περισσότερο χρόνο από αυτόν μιας γάτας.

Ο σκύλος απαιτεί επίσης περισσότερη προσοχή μέσα στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, σπάνια παίζει μόνος του και χρειάζεται να είναι σε συνεχή επαφή με τον αφέντη του. Εκ τούτου, δυσκολεύεται να αντέξει τη μοναξιά. Επομένως, δεν θα μπορείτε να φύγετε για το Σαββατοκύριακο και να τον αφήσετε μόνο του, θα πρέπει να βρείτε μια λύση φροντίδας που μπορεί να είναι ακριβή (σκυλίστρια, σύνταξη κ.λπ.).

Τέλος, ο σκύλος δεν θα διστάσει να κυλήσει στη λάσπη κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών του.Όπως λένε, ένα βρώμικο σκυλί είναι ένα χαρούμενο σκυλί! Τότε θα χρειαστεί να του κάνετε μπάνιο, γιατί ο σκύλος δεν μπορεί να καθαριστεί (ή πολύ συνοπτικά).

chien
Πιστώσεις: iStock

Ποιο να διαλέξω;

Η απάντηση είναι απλή. Εάν έχετε περισσότερα από θερμοκρασίες αρκετά για να αφιερώσεις στο ζώο σου και ότι είσαι μάλλον jock (προτιμάτε την πεζοπορία από τις τηλεοράσεις), τότε μπορείτε να στραφείτε σε α chien.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν είστε πάντα διαθέσιμοι, δουλεύεις πολύότι δεν θέλετε να δείτε τις μικρές σας συνήθειες αναστατωμένες και η έξοδος στις 8 μ.μ. στο χιόνι προκαλεί ρίγη στη σπονδυλική στήλη, προτιμήστε ένα κουβέντα.

Αν αγαπάτε τους σκύλους όσο τις γάτες και έχετε αρκετό χρόνο για να αφιερώσετε στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ζώων σας, τότε γιατί να μην επιλέξετε και τα δύο;

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Υιοθετώντας ένα γατάκι ή μια ενήλικη γάτα, πώς να επιλέξετε;

Πώς να επιλέξετε τη σωστή ράτσα για τον σκύλο σας;

5 συμβουλές για να συνεννοηθούν τα σκυλιά και οι γάτες

CBD για ανακούφιση από το άγχος της γάτας

υποχρεωτικά βήματα