10 αλάνθαστα επιχειρήματα για να πείσετε τον σύζυγο ή τους γονείς σας να υιοθετήσουν μια γάτα

Αυτό το ονειρευόσουν μόνο μήνες, αλλά το άτομο που μοιράζεται τη ζωή σου είναι κατηγορηματικό στο θέμα: δεν θέλει γάτα! Είτε είναι για τα μαλλιά, την υγιεινή, τους περιορισμούς που δημιουργεί ή το κόστος, έχει πάντα έναν καλό λόγο. Αλλά και εσύ μπορείς να έχεις επιχειρήματα…

1. Κάνει καλό στην υγεία σας

Ξέρεις το purrtherapy ? Αυτή η τεχνική φροντίδας χρησιμοποιεί το γουργούρισμα της γάτας για να ανακουφίσει το άγχος και χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της αϋπνίας και προωθήστε το καλό χιούμορ. Πράγματι, τα γουργουρητά των γατών μας παράγουν σεροτονίνη η ορμόνη της ευτυχίας. Ένας προσωπικός θεραπευτής στο σπίτι είναι χρήσιμος, σωστά;

2. Δεν θα είσαι πια μόνος

Κάποιοι από εμάς πρέπει να έχουν μια μόνιμη παρουσία στο πλευρό τους για να νιώθουν σιγουριά. Εάν ο αγαπημένος σας ή οι γονείς σας έρχονται συνήθως στο σπίτι αργά το βράδυ, μια γάτα θα μπορούσε να σας βοηθήσει αισθάνονται λιγότερο απομονωμένοι και να σου φέρει όλη τη στοργή που χρειάζεσαι.

3. Μια γάτα είναι ανεξάρτητη

Σε αντίθεση με τους σκύλους, οι γάτες δεν εξαρτώνται από τους ανθρώπους τους. Αντίθετα, στις περισσότερες γατόγατες αρέσει να κάνουν τη ζωή τους με το μέρος τους ενώ ερχόταν για μια αγκαλιά από καιρό σε καιρό ή μια στιγμή παιχνιδιού Δεν χρειάζεται να τα βγάλουν έξω για να ανακουφιστούν και κοιμούνται σχεδόν 18 ώρες την ημέρα. Δεν είναι πραγματικά δεσμευτικό, σωστά;

4. Μια γάτα είναι πολύ καθαρή

ο καθημερινή τουαλέτα είναι μια δραστηριότητα που οι γάτες δεν θα έλειπαν από τον κόσμο. Πρέπει συνεχώς να καθαρίζονται και να απομακρύνουν κάθε βρωμιά που θα μπορούσε να κολλήσει στο όμορφο παλτό τους. Δεν είναι γάτα που θα λερώσει το σπίτι σας!

5. Υπάρχουν ράτσες γατών που δεν ρίχνουν

Εάν το πρόβλημα είναι το τρίχωμα, να ξέρετε ότι υπάρχουν ράτσες γατών που είναι άτριχες ή που πέφτουν πολύ λίγο. Αυτή είναι η περίπτωση της γάτας Σιβηρίας, του Devon Rex, του Cornish Rex, του Korat ή ακόμα και του Sphynx. Βολικό για τους αλλεργικούς!

κουβέντα σφίγγα
Πίστωση: s3jelv/Pixabay

6. Υπάρχουν αυτοκαθαριζόμενα κιβώτια απορριμμάτων

Το να χρειάζεται να αλλάζετε τα απορρίμματα κάθε εβδομάδα μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία για ορισμένους ιδιοκτήτες γατών. Και ας μην μιλήσουμε για τις μυρωδιές! Αλλά α μικρή επανάσταση εμφανίστηκε πρόσφατα στην αγορά απορριμμάτων γάτας: η αυτοκαθαριζόμενη άμμος. Αποτελείται από ένα δίσκο και έναν αφαιρούμενο δίσκο και λειτουργεί κυρίως με μπαταρία.

Μετά το πέρασμα της γάτας, τα απορρίμματα περικλείουν από μόνα τους τα περιττώματα σε μια σακούλα που ο πλοίαρχος θα πρέπει να πετάξει μόνο αφού γεμίσει (περίπου μια φορά το μήνα). Για να αγοράσετε αυτό το είδος απορριμμάτων, μετρήστε εκατό ευρώ.

7. Μια γάτα είναι οικονομική

Αρχικά, οι επενδύσεις στον εξοπλισμό που απαιτείται για την υιοθεσία μιας γάτας μπορεί να είναι ακριβές (απορρίμματα, μπολ, τσάντα μεταφοράς, παιχνίδια, δέντρο γάτας κ.λπ.). Αλλά, στο τέλος, μια γάτα θα περάσει τη ζωή της ικανοποιημένη με ένα μπολ κροκέτα και λίγο νερό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα κοστίσει περισσότερο από ένα χρυσόψαρο.

8. Μια γάτα μπορεί να διώξει τα παράσιτα

Έχετε αρουραίους ή ποντίκια στη σοφίτα σας; Η υιοθεσία μιας γάτας θα σας απαλλάξει από αυτά τα ανεπιθύμητα τρωκτικά και πολλά άλλα παράσιτα. ΟΛΟΚΛΗΡΟ, με οικολογικό τρόπο και οικονομικό!

9. Μια γάτα σιωπά

Λοιπόν, φυσικά, νιαουρίζει. Αλλά μόνο για φαγητό ή για έξοδο. Και δεν κάνει τόσο θόρυβο όσο ένα σκυλί που γαβγίζει. Οπότε στοιχηματίζουμε ότι δεν θα γίνει ποτέ αντικείμενο καυγά με τους γείτονές σας.

10. Μια γάτα βοηθά στην καταπολέμηση των αλλεργιών

Αυτό είναι το ασταμάτητο επιχείρημα. Η βαριοπούλα. Εάν ο σύντροφός σας δεν θέλει γάτα, πείτε του ότι είναι πολύ κακό, γιατί αν μια μέρα αποκτήσετε μωρό, η παρουσία μιας γάτας στο σπίτι θα την κάνει ανοσία σε πολλές αλλεργίες (ζώα, ακάρεα, γύρη κ.λπ.). Και επιπλέον, το ανοσοποιητικό του σύστημα θα ενισχυθεί φυσικά.

Είναι για χάρη των μελλοντικών μας παιδιών, αγάπη μου…

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 5 κορυφαίες ράτσες γατών διαμερισμάτων

5 λόγοι για να υιοθετήσεις μια γάτα όταν έχεις παιδί

20 καλοί λόγοι για να έχεις γάτα στο σπίτι

τα υπέρ και τα κατά

5 έλαβαν ιδέες για να ξεχάσεις εντελώς!