10 κοινά πράγματα που έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες γατών

Εμείς, ιδιοκτήτες γατών, ζούμε σε ένα σύμπαν που είναι, το λιγότερο, ξεχωριστό. Αλλά το καλύτερο είναι ότι όλοι μοιραζόμαστε μια άνευ όρων αγάπη για τις γάτες μας. Όσο για να το πούμε ξεκάθαρα, τα μαλλιά μας είναι στο επίκεντρο των ανησυχιών μας!

1. Μιλάμε με τις γάτες μας

Το πρώτο κοινό που έχουν οι ιδιοκτήτες γατών είναι ότι δεν διστάζουν να μιλάνε για ώρες με τη γάτα τους. Ναι, μπορεί να φαίνεται περίεργο για όσους δεν ανήκουν στον κόσμο μας, αλλά οι γάτες μας λατρεύουν να συνομιλούν μαζί μας! Και, φυσικά, ξέρουμε το νόημα κάθε νιαουρίσματος.

2. Δεν βλέπουμε τρίχες γάτας στα ρούχα μας

Με το να ζούμε στη μέση των τριχών, τείνουμε να τις ξεχνάμε. Οπότε, φυσικά, αποφεύγουμε να φοράμε μαύρα (η βάση!) αλλά το γεγονός ότι βλέπουμε μερικές τρίχες να συρρέουν στα ρούχα μας δεν μας ενοχλεί περισσότερο από αυτό. Αντίθετα, μας θυμίζει τρυφερά ότι στο σπίτι μας περιμένει η καλύτερή μας φίλη.

3. Είμαστε (πολύ) κουρασμένοι

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι ιδιοκτήτες γατών είναι πιο κουρασμένοι από τους άλλους. Ο λόγος ? Η αδιόρθωτη γάτα μας που μας ξυπνάει κάθε βράδυ την ίδια ώρα για να παίξουμε, να φάμε ή απλά για διασκέδαση. Αλλά, στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν τείνουμε να παραπονιόμαστε ότι είμαστε συχνά κουρασμένοι, δεν θα ανταλλάξαμε τη θέση μας με τη γούνινη μπάλα μας με τίποτα στον κόσμο.

4. Ο ήχος του εμετού μας ξυπνά σε 2 δευτερόλεπτα.

Ποιος ιδιοκτήτης γάτας δεν έχει πεταχτεί ποτέ από το κρεβάτι στη μέση της νύχτας αφού άκουσε τη γάτα της να κάνει εμετό; Είναι σαν ένα αντανακλαστικό. Ο στόχος: να μετακινήσετε τη γάτα που φουσκώνει στο χαλί ή στο κρεβάτι στο πάτωμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα (και βεβαιωθείτε ότι είναι καλά, φυσικά).

5. Όταν η γάτα μας είναι στην αγκαλιά μας, ο χρόνος σταματά

Αν η γάτα μας έχει την ατυχία να ξαπλώσει στην αγκαλιά μας για να πάρει έναν υπνάκο, είμαστε κολλημένοι εκεί μέχρι που ο Monsignor αποφασίσει να σηκωθεί. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί (πυρηνικός πόλεμος, τέλος του κόσμου…), θα παραμείνουμε ακίνητοι για όσο χρειαστεί.

κουβέντα
Πίστωση: petrenkod/iStock

6. Δεν έχουμε ιδιωτικότητα

Από τότε που μένουμε με τη γάτα μας, έχουμε αφήσει στην άκρη κάθε μορφή σεμνότητας. Και για καλό λόγο, είναι πλέον αδύνατο να πάμε στην τουαλέτα ή να κάνουμε ντους μόνοι μας. Αν προσπαθούσαμε να κλείσουμε την πόρτα του μπάνιου, η γάτα μας θα άρχιζε να ξύνει ή να νιαουρίζει απελπισμένα. Και αυτό δεν το αντέχουμε.

7. Γνωρίζουμε όλες τις κρυψώνες του σπιτιού

Πριν αποκτήσουμε γάτα, δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό να κοιτάξουμε στο πίσω μέρος της ντουλάπας, κάτω από το κρεβάτι ή στο συρτάρι με τις κάλτσες. Όμως, αφού ξοδέψαμε ώρες ψάχνοντας τη γάτα μας σε όλο το σπίτι, φτάνοντας στο σημείο να πιστεύουμε ότι είχε τραπεί σε φυγή, τώρα ξέρουμε ακριβώς πού μπορεί να κρύβεται.

8. Έχουμε περπατήσει με εμετό στο παρελθόν.

Όλοι οι ιδιοκτήτες γάτας γνωρίζουν αυτό το τρομερό αίσθημα αηδίας και απέχθειας που εμφανίζεται όταν πατούν ξυπόλητοι κατά λάθος τον εμετό της γάτας τους, πιο συχνά στη μέση της νύχτας ή το πρωί όταν ξυπνούν. Και ας μην μιλήσουμε για κόκκους απορριμμάτων…

9. Δεν μπορούμε να σπρώξουμε τη γάτα μας όταν ξαπλώνει στον υπολογιστή

Κάθε φορά που δουλεύουμε στον υπολογιστή μας, η γάτα μας έχει την ενοχλητική τάση να έρχεται και να τεμπελιάζει στο πληκτρολόγιο, σαν να είναι το καλύτερο μέρος για ύπνο στον κόσμο. Κι εμείς, αδύναμοι κι αν είμαστε, δεν τολμάμε να τον ενοχλήσουμε και προτιμάμε να περιμένουμε να αποφασίσει να φύγει για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα κι αν καταστρέψει όλη μας τη δουλειά πατώντας ταυτόχρονα όλα τα πλήκτρα.

10. Ζηλεύουμε εξαιρετικά όταν η γάτα μας προτιμά το χάιδεμα ενός καλεσμένου.

Όταν προσκαλούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να έρθουν να περάσουμε μια στιγμή στο σπίτι, μερικές φορές βιώνουμε τρομερές στιγμές μοναξιάς, διχασμένες ανάμεσα στην καταναλωτική ζήλια και την απέραντη θλίψη. Ο λόγος ? Μερικές φορές η γάτα μας προτιμά να τη χαϊδεύει ο καλεσμένος μας ή να ξαπλώνει στην αγκαλιά του. Σαν να ήθελε να μας κάνει να πληρώσουμε για το γεγονός ότι του σέρβιραν το γεύμα του με 10 λεπτά καθυστέρηση την προηγούμενη μέρα…

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης:

Όλα για την τουρκική γάτα Angora: Εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Ποια είναι τα οφέλη των εντομοκροκέτες;