10 λόγοι για να έχεις γάτα στο σπίτι

Διστάζετε ανάμεσα σε σκύλο και γάτα; Ακόμα κι αν υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να υιοθετήσεις έναν σκύλο, θα υποψιαστείς ότι είμαστε στην ομάδα της γάτας! Υπάρχουν εξίσου πολλοί λόγοι για να έχετε μια γάτα στο σπίτι για την ευημερία όλης της οικογένειας. Ορίστε λοιπόν 10 καλοί λόγοι για να έχετε μια γάτα στο σπίτι.

1. Πιο στοργικός από όσο νομίζεις

Αν και ανεξάρτητη, η γάτα έχει επίσης τις τρυφερές και στοργικές στιγμές της. Ίσως γιατί βαριέται… αλλά ποιος νοιάζεται! Μερικές φορές θα έρχεται και θα χώνεται στην αγκαλιά σου και θα σε πλησιάζει, ειδικά αυθόρμητα αν νιώθει ότι είσαι λυπημένος! Και το γουργούρισμα είναι ένα πραγματικό όφελος για το σώμα σας.

2. Με μια γάτα, δεν θα βαρεθείς ποτέ ξανά

Είναι η γάτα σας πραγματικός παίκτης; Τόσο το καλύτερο, θα ξοδέψετε ολόκληρα απογεύματα να σας διασκεδάζουν με αυτόν. Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να λειτουργήσει ως παιχνίδι για γάτες, ακόμα και ένα απλό κομμάτι σπάγκου. Αν είναι περισσότερο ανενεργός τύπος, δοκιμάστε να τον τονώσετε.

3. Ξυπνά την καλλιτεχνική σου ψυχή και σου φέρνει σοφία

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το μοντέλο ζωής της γάτας βασίζεται στη γαλήνη. Παρατηρήστε τον και μάθετε για τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Αυτός μην δίνεις σημασία σε ασήμαντα πράγματα. Για διαλογισμό…

4. Πλήρης ανεξαρτησία στην περιποίηση

Σε αντίθεση με έναν σκύλο, δεν χρειάζεται να βγάλετε τη γάτα έξω για να ανακουφιστεί. Αυτός πηγαίνει μόνος στο κουτί απορριμμάτων (εφόσον τον έχεις μάθει) και πλένεται (αλλά ένα μπάνιο από καιρό σε καιρό δεν βλάπτει). Από την άλλη, αν έχει μακριά μαλλιά, θυμηθείτε να το βουρτσίζετε τακτικά για να μην καταπιεί τα μαλλιά του.

5. Πείτε αντίο στα ποντίκια και τα φίδια

Η γάτα κρατά α αρπακτικό ένστικτο. Αν λοιπόν έχετε προβλήματα με τρωκτικά ή φίδια στη γειτονιά, υιοθετήστε μια γάτα!

να έχεις μια γάτα αγάπης
Πιστώσεις: cyano66 / iStock

6. Το γουργούρισμα κάνει καλό στην υγεία σας!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Τα γουργουρίσματα της γάτας λειτουργούν ως ισχυρό κατά του άγχουςεπιταχύνουν την επούλωση των οστών και βοηθούν στον ύπνο.

7. Δεν θα είσαι ποτέ ξανά μόνος

Παρά τον μύθο της ηλικιωμένης κυρίας μόνης με τις γάτες, αυτοί οι μικροί σύντροφοι εξακολουθούν να είναι πολύ παρήγοροι. Η παρουσία τους βοηθάει ξεπέρασε τη μοναξιά.

8. Απαιτεί λιγότερο χρόνο και λιγότερα χρήματα

Από την πρακτική πλευρά, η γάτα κοστίζει λιγότερο από τον σκύλο όσον αφορά τη συντήρηση (600 € το χρόνο έναντι 800 € για τον σκύλο) και όπως είναι ανεξάρτητοςθα απαιτήσει επίσης λιγότερο χρόνο από εσάς για να αφιερώσετε σε αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

9. Εξασφαλισμένη ηρεμία

Μια γάτα κάνει λιγότερο θόρυβο από έναν σκύλο. Όταν νιαουρίζει, είναι συχνά επειδή έχει Πείνα. Λοιπόν, ναι, δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

10. Το τέταρτο της τρέλας

Όλοι οι δάσκαλοι της γάτας θα σας πουν: αυτό το μικρό αιλουροειδές είναι πάντα γεμάτο εκπλήξεις ! Η γάτα έχει συχνά την τρέλα της στο τέταρτο της ώρας! Τι ωραία στιγμή για γέλιο.

Θα σας αρέσει επίσης:

Είμαι αλλεργικός στις γάτες: μπορεί να με ανοσοποιήσει η ζωή με αιλουροειδές;

5 καλοί λόγοι για να αποκτήσεις γάτα όταν κάνεις παιδί

Έχοντας μια γάτα: πόσο κοστίζει το μήνα; Ολο το χρόνο ?

Όλα για τη γάτα Ragamuffin: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Απογαλακτισμένο γατάκι: πώς να το ταΐσετε;