3 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε για αυτό το είδος παλτό!

Δεν είναι ασυνήθιστο να μιλάμε για τιγρέ γάτες σαν να αντιπροσωπεύουν μια ράτσα γατών από μόνα τους. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τίποτα. Η λέξη “τίγρης” (ή “τιγρέ”) στην πραγματικότητα αναφέρεται σε ένα μοτίβο τριχώματος κοινό σε πολλές ράτσες. Δείτε πώς να τα αναγνωρίσετε!

1. Φορούν ένα διακριτικό «Μ» στο μέτωπό τους

Για να αναγνωρίσετε σίγουρα μια τιγρέ γάτα, είναι απλό: απλά κοιτάξτε το μέτωπό της! Πράγματι, όλες οι τιγρέ γάτες φέρουν το ίδιο διακριτικό σήμα στην κορυφή του κρανίου: ένα κεφαλαίο «Μ» καλά σχεδιασμένο.

Έχουν επίσης την ιδιαιτερότητα να έχουν το μαύρα μάτιασαν να ήταν φτιαγμένα με eyeliner.

chat της Βεγγάλης
Συντελεστές: gustavmelin0/Pixabay

2. Υπάρχουν 4 μοτίβα τιγρέ γατών

  • ο κηλιδωμένο τιγρέ : επίσης λέγεται κλασσικός ή μάρμαροαυτό το σχέδιο αποτελείται από φαρδιές καμπύλες σκούρες ρίγες στους ώμους και στα πλαϊνά.
κηλιδωμένη τιγρέ γάτα
Συντελεστές: Neko412/Pixabay
  • ο στίγματα τιγρέ : η γάτα έχει στρογγυλές κηλίδες και όχι ρίγες, εκτός από το επίπεδο του προσώπου, των ποδιών και της ουράς.
στίγματα τιγρέ αιγυπτιακή γάτα mau
Συντελεστές : liz west/Wikipedia
  • ο σκουμπρί τιγρέ : οι ρίγες διακοσμούν το σώμα της γάτας κάθετα, σαν κόκκαλα ψαριού.
σκουμπρί τιγρέ γάτα
Συντελεστές: Caspian Blue/Wikimedia Commons
  • ο τικ τιγρέ : αυτό το σχέδιο έχει μόνο ελαφριές γρατσουνιές στο κεφάλι, τα πόδια και την ουρά. Το υπόλοιπο παλτό είναι τύπου αγούτι, που σημαίνει ότι οι τρίχες έχουν αρκετά χρώματα στο μήκος τους.
τσατ αβυσσιν τικ τικ
Συντελεστές: tsapenkodg/Pixabay

3. Μπορούν να είναι πολλών χρωμάτων

Όπως μόλις είδατε, οι τιγρέ γάτες δεν έχουν απαραίτητα πολύ καθαρές ρίγες στο σώμα τους. Πράγματι, μπορούν επίσης να είναι έχων στίγματα. Για να μην αναφέρουμε ότι μερικές γάτες μπορεί να έχουν ένα μείγμα από ρίγες και κηλίδες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι λόγοι έχουν όλοι τον ίδιο στόχο: διευκολύνουν το καμουφλάζ του ζώου στο περιβάλλον του και έτσι εξασφαλίζουν την επιβίωσή του. Ακόμα και οι τίγρεις και οι λεοπαρδάλεις έχουν «τιγρέ» σχέδια, δηλαδή!

Αλλά οι τιγρέ γάτες δεν διακρίνονται μόνο από τα μοτίβα τους αλλά και από το πλήθος χρωμάτων φορεμάτων που μπορούν να υιοθετήσουν. Έτσι, μερικές τιγρέ γάτες είναι γκρι, άλλες είναι καφέ και άλλες είναι κόκκινες. Δεν υπάρχουν κανόνες!

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 10 πιο όμορφες ράτσες γατών στον κόσμο

Άτριχες γάτες: 6 εκπληκτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα άτυπα αιλουροειδή

Οι 8 κορυφαίες ράτσες γατών που μοιάζουν με πραγματικές μεγαλόσωμες γάτες

Όλα για το Selkirk rex: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Ποια είναι η ιδανική αναλογία πρωτεΐνης στην τροφή για γάτες;