3 συνήθειες που πρέπει να εφαρμόσετε

Η γάτα είναι αυστηρό σαρκοφάγο. Αυτό σημαίνει ότι έχει σχεδιαστεί για να περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο κυνήγι. Έτσι, στην άγρια ​​φύση, κυνηγάει μικρά τρωκτικά, μικρά πουλιά, σαύρες, μύες ή και νυχτερίδες. Φυσικά, δεν μπορείτε να επαναλάβετε τη φυσική διατροφή της γάτας σας. Ωστόσο, μπορείτε να αναπαράγετε τον τρόπο διατροφής του και να τονώσετε έτσι το κυνηγετικό του ένστικτο. Και, μπορείτε να μας πιστέψετε, θα είναι πολύ πιο χαρούμενος για αυτό!

1. Τουλάχιστον πέντε γεύματα την ημέρα

Ακούμε συχνά ότι οι γάτες ξέρουν αυτορυθμιζόμενη τροφή. Και ότι επομένως συνιστάται να τους αφήνετε το φαγητό σε ένα μπολ κατά βούληση. Μπορούν να τσιμπολογούν όλη την ημέρα, μόλις απεργήσουν πείνα.

Στην πραγματικότητα, αν και οι περισσότερες γάτες δεν τρώνε περισσότερο από όσο θα έπρεπε, αυτή η τεχνική δεν συνιστάται. Πράγματι, οι αιλουροειδείς φίλοι μας είναι γεννημένοι κυνηγοί. Δεν έχουν λοιπόν τη συνήθεια να περιμένουν το φαγητό να πέσει από μόνοι τους στο στόμα αμέσως μόλις το θελήσουν. Αντίθετα, το ένστικτό τους τους προστάζει να πάνε να το βρουν μόνοι τους.

περιοχή γάτας
Συντελεστές: birgl/Pixabay

Το κυνήγι δεν τους αποτελεί περιορισμό, αλλά πολύ συχνά ευχαρίστηση.. Πράγματι, αυτή είναι η μόνη φορά που μπορούν να κάνουν έκκληση στις υπερβολικά ανεπτυγμένες αισθήσεις τους. Αλλά και τρέξτε και πηδήξτε κατά βούληση!

Έτσι, στην άγρια ​​φύση, οι γάτες τείνουν να τρώνε κατά μέσο όρο δέκα μικρά θηράματα την ημέρα για την κάλυψη όλων των ενεργειακών και διατροφικών τους αναγκών. Προφανώς, φαίνεται δύσκολο να αναπαραχθεί αυτός ο ρυθμός των γευμάτων στο σπίτι. Ωστόσο, πέντε μικρά γεύματα την ημέρα είναι το ελάχιστο. Για να σας βοηθήσουμε, μη διστάσετε να επενδύσετε σε α αυτόματος τροφοδότης που μπορείτε να προγραμματίσετε έτσι ώστε να διανέμει τα γεύματα της γάτας σας όλη την ημέρα!

2. Κρυφά Γεύματα

Εάν ο αυτόματος τροφοδότης δεν σας δελεάζει και είστε συχνά παρόντες στο σπίτι, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εντελώς διαφορετική μέθοδο: κρύψτε το φαγητό της γάτας σας. Όχι μόνο θα το ενθαρρύνετε να χρησιμοποιήσει το ένστικτό του, αλλά θα του το επιτρέψετε καταπολέμηση της πλήξης και του στρες.

Γιατί το να περνάς τη μέρα πηγαινοέρχεσαι ανάμεσα στο μπολ με το φαγητό και τον καναπέ δεν μπορεί να κάνει μια γάτα χαρούμενη και ικανοποιημένη. Από την άλλη, φροντίστε να αλλάξτε τη θέση των κρυψώνων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαφορετικά, θα έχανε όλο το ενδιαφέρον!

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσφέρετε στη γάτα σας ένα Pipolino, ή οποιοδήποτε άλλο διαδραστικός διανομέας τροφίμων. Αυτά τα αξεσουάρ καθιστούν δυνατό να πιέσετε το ζώο να καταβάλει προσπάθειες, πολύ συχνά σωματικές και ψυχικές, για να τραφεί. Για να παρέχετε στη γάτα σας πολλαπλές πηγές διέγερσης, αυτή η μέθοδος μπορεί να εναλλάσσεται με κρύψιμο τροφής.

3. Την αυγή και το σούρουπο

Εκτός από το να τρώνε λίγο και συχνά, οι γάτες έχουν μια φυσική τάση να κυνήγι νωρίς το πρωί καθώς και το βράδυ, πριν νυχτώσει. Γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να έχει τη συνήθεια να σας ξυπνά όταν η μέρα δεν έχει κλείσει ακόμα…

Για να αφήσετε ελεύθερα τα φυσικά ένστικτα της γάτας σας, φροντίστε να της δίνετε τα γεύματά της κατά προτίμηση αυτές τις ώρες της ημέρας.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Δίνοντας ψάρια στη γάτα σας: καλή ή κακή ιδέα;

Επιλέγοντας την καλύτερη τροφή για τη γάτα σας: 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε!

Γιατί οι γάτες είναι τόσο επιλεκτικές στο φαγητό;

μπορεί η ζωή με ένα αιλουροειδές να με κάνει ανοσία;

Τα οφέλη της γάτας στο σπίτι!