5 έλαβαν ιδέες για να ξεχάσεις εντελώς!

Υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις για τις γάτες και τη συμπεριφορά τους. Αν και είναι αλήθεια ότι μερικές φορές οι γάτες μπορεί να είναι λιγότερο υπάκουες από τους σκύλους, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Οι γάτες έχουν επίσης πολλές ιδιότητες που δεν έχουν άλλα κατοικίδια. Εδώ είναι 5 παρανοήσεις για τις γάτες.

1. Στις γάτες αρέσει να είναι μόνες

Είναι αλήθεια ότι η γάτα είναι ένα ανεξάρτητο ζώο. Εχοντας πεί αυτό, δεν το κάνουν όλες οι γάτες. Σε κάποιους θα αρέσει να περνούν μερικές στιγμές μοναξιάς, σε άλλους, αντίθετα, δεν θα αντέξουν να είναι μόνοι. Επίσης, οι γάτες είναι πολύ στοργικός αν νιώθουν ότι τους αγαπούν σε αντάλλαγμα. Μια παραμελημένη γάτα μπορεί να αισθάνεται μοναξιά και εγκαταλειμμένη και μπορεί ακόμη και να πάθει κατάθλιψη. Επομένως, επειδή η γάτα σας είναι πιο ανεξάρτητη από έναν σκύλο δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τρυφερότητα.

2. Οι γάτες προσγειώνονται πάντα στα πόδια τους

Οι γάτες είναι πραγματικά πολύ ευκίνητος. Χάρη στη δομή της παρεγκεφαλίδας και του εσωτερικού αυτιού τους, είναι αλήθεια ότι σε περίπτωση πτώσης από ορισμένο ύψος, οι γάτες μπορούν να κάνουν περιστροφή επιτρέποντάς τους να προσγειωθούν στα πόδια τους. Ωστόσο, εάν η πτώση είναι πολύ σύντομη και η γάτα δεν έχει χρόνο να γυρίσει, είναι επίσης πιθανό να μην προσγειωθεί στα πόδια της, ακόμη και βλάπτει τον εαυτό του.

3. Οι γάτες γουργουρίζουν όταν είναι χαρούμενες.

Οι γάτες στην πραγματικότητα γουργουρίζουν για διαφορετικούς λόγους: όταν είναι χαρούμενες, αλλά και όταν είναι τόνισε και ακόμη και όταν αυτοί υποφέρω. Μην ταυτίζετε λοιπόν πάντα το γουργούρισμα με το αίσθημα χαράς.

Πιστώσεις: iStock

4. Οι γάτες δένονται με μέρη, όχι με τους ιδιοκτήτες τους.

Ακόμα κι αν είναι αλήθεια ότι σε αυτό το σημείο οι γάτες διαφέρουν από τους σκύλους και προσκολλώνται στον τόπο της ζωής τους, υπάρχει ωστόσο τίποτα που να αποδεικνύει ότι οι γάτες δεν είναι δεμένες με τον αφέντη τους για όλα αυτά.

5. Οι γάτες είναι σκληρά ζώα

Όπως όλα τα αρπακτικά, οι γάτες παίζουν με το θήραμά τους. Δεν πρόκειται για σκληρότητα, απλά το ένστικτο. Εάν η γάτα σας παίζει με ένα ποντίκι που μόλις έχει τραυματιστεί, είναι απλώς επειδή δεν πεινάει.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τις γάτες

20 καλοί λόγοι για να έχεις γάτα στο σπίτι

Υιοθετώντας έναν σκύλο ή μια γάτα;

10 αλάνθαστα επιχειρήματα για να πείσετε τον σύζυγο ή τους γονείς σας να υιοθετήσουν μια γάτα

Τι θα λέγατε να δώσετε στη γάτα σας κολοκύθα;