5 απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσετε για την αγορά ενός κουταβιού ή ενός γατάκι

Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου είναι μια απόφαση που δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αφού το τελευταίο εξεταστεί προσεκτικά, καλό είναι να μην το κάνετε βιαστείτε σε οποιοδήποτε κουτάβι ή γατάκι. Πράγματι, είναι καλύτερο να ελέγξετε την προέλευσή του, την κατάσταση της υγείας του ή την γενεαλογία του για να αποφύγετε την αγορά ζώου από παράνομη διακίνηση ή που δεν έχει ακόμη απογαλακτιστεί (λιγότερο από 2 μηνών). Για αυτό, ο πωλητής πρέπει να σας παράσχει ορισμένα έγγραφα που πιστοποιούν την καλή του πίστη. Και είναι O-BLI-GA-TORY!

1. Το πιστοποιητικό πώλησης

Οποιαδήποτε πώληση απαιτεί α γεγονός. Αυτό συμβαίνει και όταν υιοθετείτε ένα κατοικίδιο. Το τελευταίο πρέπει να περιλαμβάνει απολύτως το Μέρα εκπτώσεωναυτοί στοιχεία επικοινωνίας του πωλητή και του αγοραστήαυτοί πληροφορίες για τα ζώα (όνομα, φύλο, φυλή, χρώμα, ποικιλία, ημερομηνία γέννησης, αριθμός τσιπ, τιμή πώλησης, τρόπος πληρωμής).

Αν είναι καθαρόαιμο κουτάβι, στο τιμολόγιο πρέπει να αναφέρεται και το αριθμός εγγραφής στο Βιβλίο Γαλλικής Προέλευσης (LOF) και τα ονόματα και οι γενεαλογικοί αριθμοί του κυρίου και του φράγματος.

2. Το ηλεκτρονικό δελτίο ταυτότητας

Ο πωλητής πρέπει να σας δώσει ένα έγγραφο που να πιστοποιεί την αναγνώριση του ζώου με αναμεταδότη, με άλλα λόγια κάρτα με αριθμό αναγνώρισης τσιπ δίνεται στο ζώο. Πράγματι, η αναγνώριση του κουταβιού και του γατάκι με ηλεκτρονικό τσιπ είναι υποχρεωτικός πριν από οποιαδήποτε μεταγραφή.

Το τσιπ διευκολύνει την εύρεση του ζώου εάν χαθεί ή πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Πράγματι, κάθε κτηνίατρος έχει ένα συσκευή για την ανάγνωση του αριθμού του ζώου και έτσι βρες τον ιδιοκτήτη του. Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων επικοινωνίας, θυμηθείτε να ενημερώσετε αυτές τις πληροφορίες!

3. Ο φάκελος υγείας

Πριν από κάθε πώληση, πρέπει να ήταν ένα ζώο πρωτογενές εμβόλιο από κτηνίατρο. Αυτά τα εμβόλια θα αναφέρονται στο α κάρτα εμβολιασμού επιστράφηκε στον αγοραστή. Τα κουτάβια θα πρέπει να προστατεύονται από την αιματοχυσία, την ηπατίτιδα Rubarth, τον παρβοϊό και τον βήχα των ρείθρων, ενώ οι γάτες θα πρέπει να προστατεύονται από την κόρυζα, τη λευκωση, τον τύφο και τα χλαμύδια.

κουτάβι γατάκι σκύλος γάτα
Συντελεστές: kitty.green66/Flickr

4. Το κτηνιατρικό πιστοποιητικό

Κατά την πώληση, α κτηνιατρικό πιστοποιητικό ηλικίας μικρότερης των 3 μηνών πρέπει να δοθεί στον αγοραστή για να πιστοποιηθεί η καλή υγεία του ζώου. Αυτό το έγγραφο σας επιτρέπει βεβαιωθείτε για την προέλευση του ζώου και ελευθερία από ασθένειες κοινές σε κουτάβια και γατάκια που εισάγονται από άλλες χώρες, όπως η λύσσα.

Επιπλέον, αμέσως μετά την υιοθεσία, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι το ζώο σας δεν είναι άρρωστο.

5. Ενημερωτικό έγγραφο

Δίνοντας φυλλάδιο πληροφορίες για τις συνήθειες του υιοθετημένου ζώουστις ανάγκες διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας του πρέπει να δοθεί.

Αν είναι καθαρόαιμο κουτάβι ή γατάκι

Σε περίπτωση υιοθεσίας καθαρόαιμου ζώου, α πιστοποιητικό γέννησης, ή προσωρινό γενεαλογικό, πρέπει να παρέχεται. Πράγματι, αυτό επιτρέπει στον αγοραστή να διασφαλίσει ότι το ζώο είναι εγγεγραμμένο στο Γαλλικό Βιβλίο Προέλευσης (LOF) ή στο Επίσημο Βιβλίο Προέλευσης Αιλουροειδών (LOOF), και επομένως ότι είναι καθαρόαιμα.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Καλωσορίζοντας ένα κουτάβι στο σπίτι σας: τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Καλωσορίζοντας ένα γατάκι στο σπίτι: τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

3 διευθύνσεις για να υιοθετήσετε έναν σκύλο ή μια γάτα κοντά στο Παρίσι

Οι 10 αγαπημένες ράτσες γάτας των Γάλλων το 2019

Γνωρίζετε την αληθινή προέλευση του Ιερού Βιρμάνου;